Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

«Δεν έχουν τσίπα, δεν υποφέρονται! Είναι αίσχος, ντροπή! Τί να αποδείξετε, βρε ανόητοι»!


π. Γεώργιος Αγγελακάκης:


«Λόγος περί Πατρίου Ημερολογίου και Διαχρονικής Εκκλησίας»


Πηγή


   π. Γεώργιος Αγγελακάκης:

   Δὲν ἔχουν τσίπα, δὲν ὑποφέρονται! Εἶναι αἶσχος, ντροπή! Τί νὰ ἀποδείξετε, βρὲ ἀνόητοι!

  Ποιοί «δὲν ἔχουν τσίπα», πάτερ μου. Αὐτοὶ ποὺ κατηγορεῖς ἢ ἡ ἀφεντιά σου; Ποιοί «δὲν ὑποφέρονται», πάτερ μου. Αὐτοὶ ποὺ παρουσίασαν πολυτρόπως τὴν διδασκαλία των Ἁγίων γιὰ τὸ θέμα τοῦ Ἡμερολογίου, ἢ ἡ ἀφεντιά σου, ποὺ ἐπαναλαμβάνει τὰ τετριμμένα παλαιοημερολογίτικα τσιτάτα; Δὲν ντρέπεστε, πάτερ; Μὴ ἔχοντας νὰ ἀντιτάξεις ἐπιχειρήματα στὸν στέρεο ἁγιοπατερικὸ λόγο, στὶς δεκάδες ἀναρτήσεις ἑκατοντάδων σελίδων ποὺ παρουσιάσαμε, καὶ τὶς ὁποῖες δὲν τόλμησες νὰ ἀναιρέσεις, ἐπιχειρεῖς μὲ συνθηματικὸ λόγο, συναισθηματισμοὺς καὶ κραυγὲς νὰ προπαγανδίσεις τὶς κακόδοξες θέσεις σου; Ἔλεος, πάτερ! Καιρὸς νὰ συνέλθεις καὶ νὰ παύσεις νὰ ἐκφωνεῖς παράλογα καὶ ἀσυνάρτητα φαιδρολογήματα. Εἶναι πρώτη φορά, νομίζω, ποὺ γράφω σὲ ἱερωμένο μὲ τέτοια γλῶσσα, ἀλλὰ ἡ ζημιὰ ποὺ κάνεις ἐσεῖς καὶ οἱ ὅμοιοί σου στὸν ἀγῶνα κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ εἶναι ἀνυπολόγιστη!

Σημάτης Παναγιώτης

7 σχόλια:

  1. Πάτερ Γεώργιε,
    Το: "Δὲν ἔχουν τσίπα, δὲν ὑποφέρονται! Εἶναι αἶσχος, ντροπή! Τί νὰ ἀποδείξετε, βρὲ ἀνόητοι!", να το πείτε στον Άγιο Παϊσιο που αποφάνθηκε:
    "Καλό ήταν να μην υπήρχε αυτή η εορτολογική διαφορά, αλλά δεν είναι θέμα πίστεως".Στις ενστάσεις ότι το νέο ημερολόγιο το έκανε Πάπας, απαντούσε: «Το νέο ημερολόγιο το έκανε Πάπας και το παλιό ειδωλολάτρης», εννοώντας τον Ιούλιο Καίσαρα...Ενώ αυτοί οι καημένοι (οι παλαιοημερολογίτες Γ. Ο. Χ.) ξεκόπηκαν...έφυγαν απτην Εκκλησία".

    Πείτε το και στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή που μετα την Εγκύκλιο των τεσσάρων παλαιοημερολογιτών επισκόπων toυ 1950 είπε:
    "Τέρμα! Αποχωρούμε! Αυτοί έπεσαν έξω.
    Δέν μπορεί να είναι η αλήθεια του Θεού αυτή.
    Θα πρέπει να γυρίσουμε με τα μοναστήρια..."
    Και δεν τολμώ να σας πώ να τα πείτε στους παλαιούς Αγίους γιατί το τι εκείνοι πίστευαν δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε.

    Και πάψτε με την αγάπη να κλέβετε την Αλήθεια (κατα τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο) γιατι μου θυμίζετε τον Αθηναγόρα που κρατούσε την ίδια τακτική απέναντι στην παραδεδομένη διδασκαλία της Ορθοδοξίας.

    Ι.Ρίζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/10/17, 6:39 μ.μ.

      Κράτα μικρό καλάθι κ. Ρίζο διότι όταν βγούνε οι επιστολές του Γέροντος Ιωσήφ στην συγγενή του παλαιοημερολογίτισα Γερόντισσα Βρυαίνη θα σοκαριστείς. Επίσης θα σοκαριστείς όταν βγούνε και κάποιες άλλες επιστολές που αφορούν την πολεμική του π. Παϊσίου απέναντι σε όσους διέκοπταν το μνημόσυνο του Αθηναγόρα (μέγας μύθος ότι και ο ίδιος το διέκοψε). Υπομονή και έρχονται και άλλα... χαστούκια!

      Υ.Γ. "Εν τω προσώπω του Φλωρίνης απεκήρυξες την Εκκλησία" είπε ο Θεός στον Γέροντα Εφραίμ. Ποιος ήταν ο Φλωρίνης κ. Σημάτη και κ. Ρίζο; Απαντήστε αν τολμάτε.

      Διαγραφή
    2. Οι επιστολές είναι μετά το 1950 ή πριν;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/10/17, 12:14 π.μ.

      Εννοείται πως μιλώ για μετά το 50. Πριν είναι τοις πάσι γνωστό πως ήταν Ζηλωτής και μάλιστα ακραίος (με τους Ματθαιϊκούς -όπως και ο Γέρων Εφραίμ- τα περισσότερα χρόνια).

      Διαγραφή
  2. Και πριν δέκα χρόνια περίπου πηγατε να θαψετε την αποτειχιση στο νέο θέτοντας θέμα ημερολογίου και τώρα κάνετε το ιδιο. Βγαλατε από το μυαλό σας τη ρήση πριν το 1924 την κάνατε καραμέλα και οδηγείτε πάλι την αποτειχιση στο σχίσμα. Έλεος πάτερ. Ελεος! Σεβαστείτε τους αγίους και αφήστε προαιρετικό το ημερολόγιο. Δεν είναι θέμα πιστεως, δεν είναι ΔΟΓΜΑ. ΞΕΚΟΛΛΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφε μου, Παναγιωτη Σηματη, ο πνευματικος μας ανεγνωσε τα ως ανω γραφομενα σου,και εδοξασε τον Κυριον μας Ιησουν Χριστον ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΣΙΑΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΣΤΙΚΟΝ ΣΟΥ ΛΟΓΟΝ. Ναι αδελφε, απο καιρο τωρα , επρεπε να ακουση ο πατηρ Γεωργιος Αγγελακοπουλος, αυτην την γλωσσαν ΗΛΙΟΥ... διοτι οι ακροαται του Ρωδιοφωνικου σταθμου της Μητροπολεως Πειραιως,αλλα και οι αναγνωσται των οσων γραφει κατα καιρους, ο πατηρ Γεωργιος,παραπληροφορημενοι οντες, και αδιαφοροι δια την ερευναν της αληθειας, επαναπαυονται εις το να θαυμαζουν την πεπλανεμενην τοποθετησιν του διευθυντου του γραφειου του αντιαιρετικου αγωνος,ο οποιος ελισσεται ως οφις αποφευγοντας παντοτε την Παυλειον ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΗΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενταξει οχι στην αποτειχιση,απο οτι καταλαβαινω,γιατι δεν παμε στους αποστολικους κανονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.