Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Μιά από τα ...ίδια! --Συμπροσευχές, γεύμα με επισκοπίνα και ...οικολογία προς εμπέδωση του Οικουμενισμού!

islanda barth 1

Για τα οικουμενιστικά ανοίγματά του τα είχαμε πει, αλλά πλέον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φαίνεται πως έχει περάσει τον δικό του Ρουβίκωνα στην άλλη όχθη από αυτήν που βρίσκεται η Ορθοδοξία.
Δείγμα αυτού και το ότι παρακάθεσε σε γεύμα με γυναίκα Επίσκοπο των Λουθηρανών σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Το πρωί του Σαββάτου, 14 Οκτωβρίου 2017, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε το ιστορικό πνευματικό κέντρο Skálholt της Λουθηρανικής Εκκλησίας, το οποίο διετέλεσε από το 1056 έως το 1785 ως μια από τις δύο αρχικές επισκοπές της Ισλανδίας.
Τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του υπεδέχθη ο Επίσκοπος του Skálholt κ. Kristján Valur Ingólfsson, ο οποίος και τους προσέφερε ιδιωτική ξενάγηση στον ιστορικό ναό και την κατακόμβη του ναού,
όπου εκτίθενται μια επισκοπική σαρκοφάγος και τάφοι επισκόπων της περιόδου του πρώιμου μεσαίωνα.
Η κ. Margrét Bóasdóttir έψαλε παραδοσιακούς ισλανδικούς εκκλησιαστικούς ύμνους και ο πρώην επίσκοπος της Ισλανδίας κ. Karl Sigurbjörnsson έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους δέκα αιώνες πνευματικής προσφοράς του ιστορικού κέντρου του Skálholt.
Η γυναικεία χορωδία του Skálholt τραγούδησε παραδοσιακά ισλανδικά τραγούδια και ύμνους και στη συνέχεια παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, στο οποίο συμμετείχαν, πέραν του ιδίου και της συνοδείας του, η επικεφαλής της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Ισλανδίας κ. Agnes M. Sigurðardóttir με συνεργάτες της και ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος κ. David Bartimej Tencer.
Μετά το γεύμα, σε μια συμβολική χειρονομία, έκφραση σεβασμού προς το περιβάλλον, οι προαναφερθέντες φύτεψαν τρία δενδρύλλια στον περίβολο του ιστορικού κέντρου.
Καθ’ οδόν προς το Ρέικιαβικ, ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στο παλαιό Ισλανδικό Κοινοβούλιο Thingvalla, όπου ο βασιλιάς της Δανίας υπέγραψε την ανεξαρτησία της Ισλανδίας το 1907, και θαύμασαν τις φυσικές ομορφιές του ισλανδικού τοπίου.
Το απόγευμα της ιδίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε χαιρετισμό στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Ισλανδικό Ινστιτούτο Θρησκευμάτων και Συμφιλίωσης Sigurbjörn Einarsson, στο πολιτιστικό κέντρο Safnahús, στο Ρέικιαβικ. Στο μήνυμά του, ο Παναγιώτατος μίλησε για τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα του διαλόγου ανάμεσα σε θρησκείες, πολιτισμούς και έθνη.
Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης μετέβη στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί ο ναός του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Πατριαρχείου Μόσχας, κατόπιν προσκλήσεως του εφημερίου, Αιδ. Πρεσβυτέρου κ. Timur Zolotuskiy, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο υλοποιούμενο έργο, προσφέροντάς του ένα ασημένιο θυμιατό και τον επιστήθιο σταυρό της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Η τρίτη ημέρα της επισήμου επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ισλανδία ολοκληρώθηκε με το δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του από τον Ρώσο Πρέσβη στην Ισλανδία, Εξοχ. κ. Anton Vasiliev.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου στη Ρωσική πρεσβευτική κατοικία, ο Πρέσβυς ευχήθηκε να αρχίσουν σύντομα οι εργασίες ανεγέρσεως του Ρωσικού ναού στο Ρέικιαβικ, ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σχέση του με τους Πατριάρχες Μόσχας και τα ταξίδια τα οποία έχει ο ίδιος πραγματοποιήσει στη Ρωσία ως επικεφαλής αποστολών και ως πνευματικός ηγέτης της ανά τον κόσμον Ορθοδοξίας.
Το δείπνο επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.​


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΧΑΛΓΚΡΙΜΟΥΡ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ ἐδῶ


   katanixis.gr: Απογοήτευση, θλίψη, κατάντια. Ένας πνευματικός ηγέτης σε ελεύθερη πνευματική πτώση. Η εθιμοτυπία, οι δημόσιες σχέσεις, οι φιλοφρονήσεις και η "βιτρίνα" ανάγονται σε κυρίως θέμα. Τη βαθύτερη επιδίωξη του Οικουμενικού Πατριάρχη, ψιθυρίζεται έντονα πως δεν άρεσε στη Μόσχα αυτή η επίσκεψη, τη γνωρίζει μόνον αυτός και οι εξ'απορρήτων του. Μια χούφτα ψυχές οι Ισλανδοί με αδιαμφισβήτητα ενδιαφέρουσα παράδοση και ιστορία, στερούνται ειλικρινούς αγάπης, στερούνται κατηχήσεως και επανευαγγελισμού. Ο απλός λαός του νησιού και δη οι Λουθηρανοί και οι Παπικοί που επέστρεψαν στην Ορθοδοξία, στέκονται με αμηχανία μπροστά στα γεγονότα; Άραγε έκαναν τόσο λάθος; Ο κορυφαίος συμβολισμός μέσα από τις αλλεπάλληλες οικουμενιστικές αβρότητες, είναι πως η "Ορθοδοξία" του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δεν επιθυμεί την επιστροφή των πλανεμένων αιρετικών. Η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, μάλλον ΔΕΝ έχει να τους προσφέρει κάτι περισσότερο. Απογοήτευση, θλίψη, κατάντια...

islanda barth 9

islanda barth 1

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια το χρυσό σύμβολο πάνω στο οποίο έχουν τοποθετήσει ένα σταυρό και όλο αυτό βρίσκεται πάνω στην κόκκινη καρέκλα που αντιστοιχεί στον Βαρθολομαίο, στον ναό του ΧΑΛΓΚΡΙΜΟΥΡ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ τί ακριβώς είναι? Η καρδιά από την σφραγίδα του Λούθηρου είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.