Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Οσα συζητήθηκαν στην Πανορθόδοξη Συνδιασκέψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας (ΦΩΤΟ)

Συνδιασκέπτονται γιὰ αἱρέσεις ἀσήμαντες
καὶ ἀφήνουν ἀνεξέλεγκτους
Παπικοὺς καὶ Οἰκουμενιστές!



Ἀκολουθεῖ ὁ κατάλογος τῶν θεμάτων τῶν Συνδιασκέψεων

   Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της ΚΘ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας με θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και Έσχατα» που συνδιοργάνωσαν η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Πιερίας: «Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης τελούσαν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄.
   Συνολικά συμμετείχαν έντεκα (11) Εκπρόσωποι Ορθοδόξων
Εκκλησιών και εβδομήντα τέσσερα (74) Εντεταλμένοι Εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.
   Η τελετή έναρξης διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη» και περιλάμβανε την ακολουθία του Αγιασμού και ανάγνωση των Μηνυμάτων Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
   (Ἡ συνέχεια ἐδῶ).

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ
ΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ»
 Ε' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (1993) ενέταξε την Σαηεντόλοτζυ και την UMan Hellas στις ομάδες που είναι ασυμβίβαστες με την ΟρθοδοξίαΖ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων καιπαραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995) ασχολήθηκε με τις ποικίλες πνευματικές και κοσμοθεωριακές ομάδες και τάσεις καθώς και με τις νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες,... ο κίνδυνος τού Ισλάμ, ιδιαίτερα ιδέες τού μυστικισμού των Σούφι,... Βουδιστές και Ινδουιστές ποικίλων αποχρώσεων...Θ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων στο στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Εύβοίας (8-13/10/97), ασχολήθηκε συστηματικά με την γενικότερη απειλή των αιρέσεων και της παραθρησκείας και ειδικότερα με την νεοφανή απειλή της νεο-ειδωλολατρείας, της θεωρίας του κάρμα και της μετενσαρκώσεως, τις σύγχρονες «Ανορθόδοξες Θεραπευτικές Μεθόδους» και την θεωρία της «Νέας Εποχής» περί θεωρήσεως του κόσμου.Ι΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο από 16 έως 21-9-1998, ασχολήθηκε με το θέμα: «Η ανάγκη οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεως έναντι της προκλήσεως της "Νέας Εποχής"».ΙΑ' Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Εύβοίας, από 18-22.10.99 με θέμα: "Αιρέσεις, παραθρησκεία και νεοειδωλολατρία ως κοινωνικό πρόβλημα. Διαπιστώσεις και προοπτικαί δια μίαν ορθήν ποιμαντικήν αντιμετώπισιν".ΙΒ΄  Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στην Λάρισα, 30.10-3.11.2000 με θέμα «Ποιμαντική αντιμετώπισις των αιρέσεων».
ΙΓ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου από 29/10 έως 2/11/2001, με γενικό θέμα «Έτοιμοι προς απολογίαν παντί τω αιτούντι ημάς λόγον περί της εν ημίν ελπίδος» ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα κινήματα των Πεντηκοστιανών και των Νεοειδωλολατρών.ΙΔ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στο Ιερό Νησί της Τήνου από 29/10-1/11/2002 με θέμα: «Ποιμαντικοί τρόποι αντιμετωπίσεως των νεοφανών αιρέσεων».ΙΕ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από 21 23/10/2003, με θέμα "Εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστέ " (Ιωαν. ιγ' 35).ΙΣΤ' Πανορθόδοξος συνδιάσκεψη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, από 1 μέχρι 4.11.2004, με θέμα: «Η Αίρεση στη ζωή της Εκκλησίας».ΙΖ΄  Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις, 1η-2η Νοεμβρίου μέ θέμα την Νέα Ἐποχή, «Οι "εμπειρίες" στις αιρέσεις και στην παραθρησκεία»ΙΗ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, από 16.10, μέχρι 19.10.2006 με θέμα: «Οι "εμπειρίες" στις αιρέσεις και στην παραθρησκεία», περί Μορμόνων και ηγετών και μελών ομάδων του νεοπεντηκοστιανικού κινήματος,
ΙΘ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, από 29. 10, έως 1. 11. 2007, με θέμα: «Εσωτερισμός». «Αποκρυφισμός και Εσωτερισμός σύγχρονη μορφή επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο»Κ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στο Προκόπι Ευβοίας, από 3 έως 6.11.2008, με θέμα "Προβλήματα γύρω από την δράση των αιρετικών (Ελευθερία και χρέος αυτοπεριφρουρήσεως)".ΚΑ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη, 2 έως 4 Νοεμβρίου 2009, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, με θέμα «Σύγχρονες αιρέσεις-προέλευση, εκδηλώσεις, κατανόησή τους». «Η προέλευση των Προτεσταντικών αιρέσεων» «Σύγχρονες μορφές ποιμαντικής αντιμετωπίσεως των νεοφανών αιρέσεων».KB' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη (Λάρισα, 1 έως 3-11-2010) με θέμα: «Μορφές και εκφράσεις του σύγχρονου Αποκρυφισμού».ΚΔ΄ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Θεσσαλονίκη, 15-10-12 έως 17-10-2012. Θέματα: Εσχατολογικές πλάνες των Πεντηκοστιανών, Μορμόνων, Αντβεντιστών, μαρτύρων του Ιεχωβά.ΚΕ΄ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων 4η Νοεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσιάτικα Βόλου, με θέμα: «Το πρόβλημα της ασθενείας, αιρετικές και αποκρυφιστικές προσεγγίσεις.ΚΣΤ΄ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων  Εκκλησιών, 3ης έως 5ης Νοεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Λαμίας, με  θέμα: «Εξωχριστιανικές, αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί του Χριστού»ΚΖ΄ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων  Εκκλησιών, 2 Νοεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Απόστολος Παύλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, με θέμα: “Όψεις του συγχρόνου αποκρυφισμού”.ΚΗ΄ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων  Εκκλησιών, 1 Ὀκτωβρίου 2016, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, με θέμα: "Αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί ανθρώπου και ανθρώπινα δικαιώματα"».

Φωτογραφίεςἀ πὸ τὴν ΚΘ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.