Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

 Ομιλία του Γέροντα Σάββα του Λαυριώτη με θέμα την

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ



Φωτογραφία της Άννα Βαρουδάκη.

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και Ώρα 18.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ με θέμα την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

Στην ομιλία θα συμμετέχουν και:

Ο ΓΕΡΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

Φωτογραφία της Άννα Βαρουδάκη.


Ο ΓΕΡΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ


Φωτογραφία της Άννα Βαρουδάκη.


Μετά την ομιλία θα επακολουθήσουν ερωτοαπαντήσεις.




ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/11/17, 11:29 μ.μ.

    Στο
    agioskyrillosalexandreias.gr/index.php/pnevmatika/66-omologia-pisteos-gerontos-kyrillou-monaxou-katounakiotou-agion-oros
    γράφει ο Γέροντας Κύριλλος: << Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, (ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΕΛΘΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ), ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ‘’ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ’’ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ>>.
    Πως εξηγήτε αυτή η συνύπαρξη σε κοινή ομιλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/17, 11:56 μ.μ.

    Αν είναι έτσι, αν ο μ. Κύριλλος δεν έχει αποτειχιστεί, αν πιστεύει ότι η αποτείχιση σε βγάζει από την Εκκλησία, και κάνουν κοινή παρουσία αποτειχισμένοι και μη αποτειχισμένοι, τότε έχετε δίκιο. Οι Αγιορείτες δημιουργούν προβλήματα στην αποτείχιση με κάθε τρόπο!
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/17, 12:45 π.μ.

    Πρέπει να εξετασθεί το θέμα αυτό για να μην υπάρχει σύγχυση στον κόσμο που θα πάει στην εκδήλωση αυτή.Φτανουν τα άλλα προβλήματα μην προστεθούν κι αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/17, 1:20 π.μ.

    Γράφει ο Μοναχός Κύρριλος Κατουνακιώτης :‘‘Το αντιοικουμενιστικόν έργον δεν είναι θέμα μόνον προσωπικό αλλά ΟΙΚΟΥΜΙΝΙΚΟ. Διά τούτο απαιτείται σύνεσις, αγάπη κατά Θεόν,ευλογημένη προσοχή και προσευχή,μακράν από κάθε φανατισμόν και αδιακρισίαν,κυρίως δέ να μην ευρεθώμεν έξωθεν της Αγίας Εκκλησίας μας,όπως ο Ιερός Χρυσόστομος μας προτρέπει ‘Κάλιον μετά της Εκκλησίας ΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ, ή έξωθεν αυτής ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΩΝ ‘!!!

    Λέει αυτά τα πράγματα ο Άγιος Ιωάννης (κ. Σημάτη)ή όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και όχι. Ο Άγιος διδάσκει να πεταγόμαστε επάνω και να απομακρυνόμαστε, ως από όφεως, όταν υπάρχει αἰρεση. Χωρίς να περιμένουμε αποφάσεις Συνόδων και τα τοιαύτα. Χιλιοειπωμένα πράγματα! Ο δε καταληκτικός σας λόγος, που αποδίδεται στον Άγιο, δεν έχει αυτή την έννοια. Αν είχε αυτή την έννοια που υπονοείτε, τότε παρουσιάζετε τον Άγιο να φάσκει και να αντιφάσκει με όσα σε δεκάδες άλλα σημεία των έργων του συναντάμε.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/17, 9:36 π.μ.

    Γέροντα Σάββα θερμή παράκληση,να μην βγείτε εκτός θέματος,λέγοντάς μας να επιστρέψουμε στο 1924,υπονοώντας δηλαδή να ακολουθήσουμε όλοι το ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ!

    Σε αντίθετη περίπτωση,δεν θα ξαναδώσουμε σημασία στις ομιλίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/17, 1:19 μ.μ.

      Μην ανησυχητε. Θα ακουσετε την ομιλια και θα καταλαβετε οτι ολα αυτα που κατηγορουν τους πατερες ειναι καταπτυστες συκοφαντιες. Οσο αφορα τον γεροντα Κυριλλο θα οκαταλαβετε γιατι γινετε η ομιλια με τους αλλους γεροντες. Λιγο υπομονη. Ελπιζω να το δημοσιευσετε το σχολιο γιατι πολλαπου εχουμε στειλει δεν τα αναρτησατε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/11/17, 7:45 μ.μ.

      Αιρετικοί δε λέγονται οι περί την πίστιν σφαλλόμενοι, σχισματικοί δε οι περί μεν την πίστιν και τα δόγματα υγιώς έχοντες,δια τινάς δ'αιτίας αποσχίζοντες και αντισυνάγοντες.

      Κανών ΛΓ' εν Λαοδικεία , ερμηνεία Ζωναρά PG 137

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος23/11/17, 4:59 μ.μ.

    Αλλαγή ανακοίνωσης....
    http://synaksiorthodoxon.blogspot.gr/2017/11/blog-post_96.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.