Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Νόμος του σύγχρονου αυταρχισμού είναι να "κλέβει" την συγκατάθεση της πλειοψηφίας με μούφα ομαδούλες

 Σύνδεσμος "ΚΑΙΡΟΣ". Πως από ξέμπαρκος αγύρτης γίνεσαι αφέντης των νοικοκυραίων




Με τους "σωστούς" συμμάχους στις "κατάλληλες" θέσεις και τους χρήσιμους ηλιθίους, όλα γίνονται
Αναδημοσιεύω δύο άρθρα για τον περιβόητο σύνδεσμο "θεολόγων" ΚΑΙΡΟ τα οποία θα πρέπει να προβληματίσουν τους αδελφούς που αφελώς διαφημίζουν τις δραστηριότητές του και παρασύρουν τους συμπολίτες μας. Αν μη τι άλλο, ένας λογικός άνθρωπος θα πρέπει να προβληματιστεί με τον τρόπο που δημιουργήθηκε αυτή η ομαδούλα. Νόμος του σύγχρονου αυταρχισμού είναι να "κλέβει" την συγκατάθεση της πλειοψηφίας με μούφα ομαδούλες: "επιτροπές", "συλλόγους", ‘ΜΚΟ’, ‘ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων’, κτλ. οι οποίες αντικαθιστούν τις παραδοσιακές ομάδες ή/και και τους παραδοσιακούς θεσμούς του Κράτους.
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι οι νέες πολιτικές που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν έρχονται σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία που εκφράζεται από τους παραδοσιακούς εκπροσώπους/ομάδες. Τα ίδια τα πρόσωπα άλλωστε που πλαισιώνουν αυτές τις νέες ομαδούλες είτε ως στελέχη, είτε ως προσκεκλημένοι και συνεργάτες, το καταμαρτυρούν. Στην εποχή μας αυτές οι νέες εγκάθετες ομάδες εμφανίζονται συνήθως με τον τίτλο του ‘ειδικού’ και κουνάνε την σημαία της "προοδευτικότητας".
***
Οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ
24/3/10
Δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των θεολόγων που εντάχθηκαν στη νέα διασπαστική κίνηση του κλάδου των θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ. Μία πρώτη ανάγνωση των ονομάτων μας αποκάλυψε τα εξής:
1. Στον ΚΑΙΡΟ προσχώρησαν ήδη οι 40 από τους 44 θεολόγους που πέρυσι το Μάιο με το γνωστό πλέον κείμενο που κυκλοφόρησαν ζητούσαν την απορθοδοξοποίηση του θρησκευτικού μαθήματος.
2. Μέλη του ΚΑΙΡΟΥ έγιναν επίσης οι υπεύθυνοι για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Σύμβουλοι αλλά και
αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί…..
Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει το στενό σύνδεσμο των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ με τους θεολόγους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμησή μας ότι ο ΚΑΙΡΟΣ είναι το δεκανίκι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και ιδρύθηκε ακριβώς για την προώθηση της απορθοδοξοποίησης του θρησκευτικού μαθήματος.
3. Μέλη του ΚΑΙΡΟΥ είναι επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι Θεολόγων και συγγραφείς σχολικών βιβλίων Θρησκευτικών. Φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά να προβλέπουν τον «Καιρό» και να εξασφαλίζουν το μέλλον τους.
4. Το σοβαρότερο ίσως ερώτημα είναι πόσοι από τα μέλη του ΚΑΙΡΟΥ είναι καθηγητές θεολόγοι της τάξης. Γιατί στον κατάλογο είδαμε τα ονόματα πολλών αποσπασμένων σε Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή θεολόγων αλλά και περισσότερους από 40 μεταπτυχιακούς φοιτητές θεολόγους (δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, απλώς επισημαίνουμε ότι αυτοί που υπογράφουν ως μεταπτυχιακοί φοιτητές προφανώς δεν διδάσκουν ακόμη σε τάξεις) και άλλους που γνωρίζουμε ότι δεν βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας πούνε οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ τον αριθμό των μελών τους που διδάσκει Θρησκευτικά στην τάξη.
5. Τέλος, είχαμε από την αρχή κρίνει ως άκαιρη και διασπαστική την ίδρυση νέου συνδέσμου θεολόγων (τη στιγμή που η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αποτελεί την επίσημη ένωσή μας). Είχαμε επίσης επισημάνει και τους στόχους τους οποίους πρόκειται να εξυπηρετήσει ο νέος σύνδεσμος. Η σημερινή ανακοίνωση των ονομάτων των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι εξυπηρετεί ο σύνδεσμος αυτός. Ο αριθμός πάντως των 372 θεολόγων είναι τόσο μικρός ώστε μας επιτρέπει να χαιρόμαστε διότι οι συνάδελφοι θεολόγοι στην πλειοψηφία τους αντιλήφθηκαν τους σχεδιασμούς του ΚΑΙΡΟΥ και απέρριψαν την πρωτοβουλία.
***
Μερικές παράξενες συμπτώσεις: οι θεολόγοι του «Καιρού», ο Μπουτάρης, ο Γιαγκάζογλου, η Χρ.Αυγή και ο δικηγόρος Ιωάννης Κωνσταντίνου, που συμμετείχε στην παρουσίαση του «Μακεδονικού λεξικού»!
Υπάρχουν κάτι πολύ «περίεργες» … συμπτώσεις.
Τι είναι ο Σύλλογος θεολόγων ο «Καιρός»;
Εδώ και λίγα χρόνια, κάποιοι θεολόγοι, (βλέποντας ότι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία μέσα στην ΠΕΘ -Παν/νια Ένωση Θεολόγων), δημιούργησαν έναν δικό τους σύλλογο τον «Καιρό». Πραγματική επιδίωξή τους όμως είναι να αφαιρέσουν από το μάθημα των Θρησκευτικών την Ορθόδοξη ταυτότητα και να το μετατρέψουν σε μάθημα θρησκειολογίας.
Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Ελληνικό σύνταγμα, η παιδεία στην Ελλάδα πρέπει «να καλλιεργεί εθνική (Ελληνική) και θρησκευτική συνείδηση» Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος (το «θρησκευτική», σε συνδυασμό με την σαφή διευκρίνηση ότι επικρατούσα θρησκεία είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, συνεπώς το σύνταγμα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. ).
Οι θεολόγοι του «Καιρού», βλέποντας ότι ελάχιστοι θεολόγοι τους ακολούθησαν, βρήκαν έναν «έξυπνο» τρόπο να αυξήσουν τα μέλη τους: επέτρεψαν να μπορούν να εγγραφούν μέλη τους, καθηγητές της θεολογικής σχολής αλλά και φοιτητές!!! (όταν έχει εγγραφεί ως μέλος ο καθηγητής της θεολογικής σχολής, αν τολμήσουν ας μην εγγραφούν ως μέλη πχ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του) .
Και επειδή απ ότι μαθαίνουμε συνεχίζουν να υπολείπονται σημαντικά τον αριθμό μελών της ΠΕΘ, προτείνουμε να επιτρέπεται να εγγράφουν μέλη τους όχι μόνον φοιτητές αλλά και μαθητές που θέλουν να γίνουν θεολόγοι ή ακόμη και γονείς που θα ήθελαν να γίνουν θεολόγοι, και απλά δεν έγιναν!!!
Παραδόξως, το υπουργείο Παιδείας (επειδή τα Υπουργεία έχουν και πολιτική ταυτότητα, αναφερόμαστε συγκεκριμένα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ), αντί να λαμβάνει υπόψη του τις δεκάδες αποφάσεις-ψηφίσματα-αντιδράσεις της κυρίαρχης ΠΕΘ, έχρισε συνομιλητές του την μειοψηφία του «Καιρού»!
Πριν λίγες μέρες, έγινε στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση των θεολόγων του «Καιρού».
Παραδόξως, η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης(!), παρουσία του δημάρχου κ.Μπουτάρη, που απ’ όσο ξέρουμε δεν φημίζεται για το ενδιαφέρον του για την εκκλησία και για τις θεολογικές του αναζητήσεις (πάντως αν κρίνουμε από το «σπινθηροβόλο» βλέμμα του στη φωτογραφία, δεν φαίνεται να το απόλαυσε και πολύ!)!!!
Παραδόξως, ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο δικηγόρος Ιωάννης Κωνσταντίνου.
ο κ. Κωνσταντίνου ευχαριστεί «τον καλό μας τον Καιρό»!!
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι δήλωνε ο κ. Ιωάννης Κωνσταντίνου πριν λίγα χρόνια, στην παρουσίαση του «Μακεδονικού λεξικού«:
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Ομιλητής στην εκδήλωση του «Καιρού» της 7/2/2014 στη Θεσσαλονίκη, ήταν και ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος Α’ του Υπουργείου Παιδείας και πρωτεργάτης της εκπόνησης του νέου αμφιλεγόμενου Προγράμματος Σπουδών, ο οποίος είναι και ο ένας εκ των τριών που επιμελήθηκαν του βιβλίου που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση:
Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου όμως, είναι και Πρόεδρος του ιδρύματος «Άρτος Ζωής«, το οποίο στις 26/11/2012, διοργάνωσε εκδήλωση στην Νομική Αθηνών, με θέμα: «Νεοναζιστικός παγανισμός και Ορθόδοξη Εκκλησία», εκδήλωση που φυσικά κατέληξε να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην Χρυσή Αυγή!!:
Δείτε και το βίντεο με την ομιλία του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου (ναι, ο Σύμβουλος Α’ του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε εκδήλωση ενάντια στην Χρ.Αυγή!):
σ. Φαίης. Δείτε τον π. Θερμό δίπλα στον Γιαγκάζογλου. Παρατηρείστε εδώ πως ‘κλωσσάνε’ τα χρυσά αυγά της Χρυσής Αυγής για να παράγουν αντεθνική και αντίχριστη πολιτική. Η Χρυσή Αυγή θέλει πολύ προσοχή, τώρα τελευταία ‘πλευρίζει’ την Ορθοδοξία.
Πολλές παράξενες συμπτώσεις ε;;;
Πάντως ο σοφός λαός φρόντισε να απαντήσει σε όλους αυτούς τους θολοκουλτουριάρηδες υπερασπιστές της πολυπολιτισμικότητας με λαϊκές εκφράσεις όπως: «έχει ο Καιρός γυρίσματα» και «τον κακό σας τον Καιρό«!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.