Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Όταν η προδοσία της Πίστεως χαρακτηρίζεται "Θρησκευτική και κοινωνική ανεκτικότητα" και ...βραβεύεται!

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Καρδινάλιος Κερτ Κοχ

  Συνέχεια στις επαφές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου με υψηλόβαθμα στελέχη του Βατικανού. Μετά τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, το Σάββατο δέχθηκε τον Καρδινάλιο Κερτ Κοχ και άλλα μέλη από το Βατικανό


   Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:
   Το Σάββατον, 22αν Οκτωβρίου / 4ην Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Pontifical Council for Promoting Christian Unity/ Ποντιφικού Συμβουλίου διά την προώθησιν της Χριστιανικής Ενότητος, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.
   
  Τον Σεβασμιώτατον Καρδινάλιον μετά του Συνοδού αυτού Rev. Norbert Hofmann και μετά του Αποστολικού Δελεγάτου, Απεσταλμένου της Αγίας Έδρας εις Ιεροσόλυμα π. Μάρκου, εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.   Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης εγένετο συζήτησις περί της προ τινος επισκέψεως του Μακαριωτάτου εις το Βατικανόν εις τον Πάπαν Φραγκίσκον, ένθα είχε συνάντησιν και μετά του Καρδιναλίου Koch και περί της πρότριτα επισκέψεως Αυτού εις Αγγλίαν, ένθα είχε συνάντησιν μετά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κανταρβουρίας Justin Welby και μετά παραγόντων του Βρεττανικού Κοινοβουλίου διά την πρόσφατον λίαν σοβαράν υπόθεσιν του Πατριαρχείου και όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών της Αγίας Γης.   Ο Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος ήκουσε μετά προσοχής την ενημέρωσιν ταύτην του Μακαριωτάτου και επληροφόρησεν Αυτόν και περί της προκειμένης την προσεχή Δευτέραν, 6ην Νοεμβρίου 2017, τιμητικής διακρίσεως αυτού παρά του Πανεπιστημίου Ben Gurion της Νegev διά το βραβείον της Ladislaus Laszt Θρησκευτικής και Kοινωνικής ανεκτικότητος και Κατανοήσεως.   Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον Καρδινάλιον επί τούτω και ηυχαρίστησε διά την κατανόησιν την οποίαν εύρεν κατά την πρόσφατον αυτού επίσκεψιν εις το Βατικανόν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.