Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ήσαν ΟΛΟΙ εκεί! Οικουμενιστές και αντι-Οικουμενιστές! Κι αυτοί που ...αναθεμάτισε το 2011 ο κ. Σεραφείμ!


onomasthria peiraios 17

  Με με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τελέστηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριαδος Πειραιώς. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
   Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφίας κ. Γαβριήλ, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεοχωρίου κ. Παύλου, Σαλωνων κ. Αντωνίου, Μεθώνης κ. Κλήμεντος καθώς επίσης και του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφειμ.
    Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Βάλβης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μαρτύριο του Αγίου Σεραφείμ Επιασκόπου Φαναρίου.
    Στο τέλος της αναιμάκτου θυσίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους μακαριστούς Πρωθιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας Σεραφείμ και Χριστόδουλο, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν μαζί του, μοίρασε αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πιστού Πειραϊκού κλήρου και λαού που προσήλθαν να συμπροσευχηθουν.

onomasthria peiraios 1

onomasthria peiraios 1



onomasthria peiraios 1

onomasthria peiraios 1

onomasthria peiraios 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.