Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Παράδοξες θέσεις μοναχού.


 Λάβαμε τὸ παρακάτω e-mail:
   
Ένας μοναχός που φιλοξενείται σε Μοναστήρι της Βορείου Ελλάδος και τις ομιλίες του αναμεταδίδουν διάφορα μικρής επισκεψιμότητας ιστολόγια, περιέρχεται διάφορες πόλεις και μαζί με τις αγιοπατερικές θέσεις περί μετανοίας, διαδίδει και κακόδοξες θέσεις, επιτίθεται δε εναντίον αποτειχισμένων αδελφών.
Σας στέλνω τη διεύθυνση στο youtube και των ιστολογίων για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι!
       (Ἀκολουθοῦν τρεῖς διευθύνσεις).

   πισκεφθήκαμε τὰ συγκεκριμένα ἱστολόγια καὶ ἀκούσαμε κάποια ἀπὸ αὐτὲς τὶς ὁμιλίες καὶ διαπιστώσαμε ὅτι ὑπάρχει πρόβλημα. Σκεφτήκαμε νὰ δημοσιεύσουμε τὶς ὁμιλίες του καὶ νὰ τὶς σχολιάσουμε, ἀλλὰ ἐλπίζουμε ὅτι οἱ σεβαστοὶ Πατέρες τῆς Μονῆς ποὺ τὸν φιλοξενεῖ, πληροφορούμενοι τὸ γεγονὸς θὰ ἀντιληφθοῦν τὸ κακὸ ποὺ γίνεται καὶ θὰ σταματήσουν τὴν διάδοση τέτοιων θέσεων, ὥστε νὰ μὴ δώσουν ἀφορμὴ γιὰ περαιτέρω σκανδαλισμό. Πληροφορηθήκαμε ὅτι κάποιοι ἤδη τοὺς ἔχουν μιλήσει γιὰ τὸ πρόβλημα, ἀλλὰ φαίνεται ὅτι δὲν ἔχουν ἀντιληφθεῖ τὸ μέγεθος του πράγματος.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/12/17, 3:13 μ.μ.

    Ο Κύριος να σας ελεήσει. Δεν ντρέπεστε λίγο. Η πίστη μας χάνεται και εσείς κυνηγάτε αυτόν τον Μόναχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/12/17, 6:26 μ.μ.

      Επειδή η πίστη μας χάνεται θα αποδεχόμαστε κάθε αποτειχισμένο με τις πλάνες του;;; Όπως ελέγχουμε τους οικουμενιστές το ίδιο έλεγχο θα υποστούν και οι αποτειχισμένοι μοναχοί και ιερείς.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/17, 6:28 μ.μ.

    Χαίρεται που είναι η ορθόδοξη αγάπη για το συνάνθρωπό μας αν πιστεύουμε έτσι μπορούμε να φυλαχτούμε από την αίρεση καλά πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον διαχειριστή του ιστολογίου "Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ"
    Μας στείλατε ως σχόλια προς δημοσίευση, εκείνα που μας είπατε χθες τηλεφωνικά και για τα οποία σας δώσαμε ικανοποιητικές, θεωρούμε, απαντήσεις. Δεν θα δημοσιεύσουμε τα σχόλιά σας, γιατί θα αναγκαστούμε να αντικρούσουμε όσα λέτε, θα αναγκαστούμε να καταχωρήσουμε κείμενά του εν λόγῳ μοναχού και βίντεο με ομιλίες του και έτσι θα γίνει γνωστό το όνομα του μοναχού, που τώρα λίγοι κατάλαβαν ποιός είναι. Εμείς απευθυνθήκαμε στο μοναστήρι του. Αν θέλει το μοναστήρι του και ο ηγούμενός του μπορεί να απαντήσει, και τότε φυσικά, θα δημοσιεύσουμε την απάντηση και τα δικά μας σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α μάλιστα
    γράφουμε πρώτα μια ανάρτηση κατηγορώντας τον μοναχό και απαιτώντας από το μοναστήρι να τον εγκαλέσει. Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς σε ποιον μοναχό αναφέρεστε. Αφού άλλο μοναστήρι αποτειχισμένων στην Βόρειο Ελλάδα με πάνω από έναν πατέρες δεν υπάρχει.

    Εμείς, δηλαδή το ιστολόγιο που δημοσίευσε το βίντεο απαντάει στην ανάρτηση σας (αφού προηγουμένως σας τηλεφώνησε),
    αλλά ΔΕΝ δημοσιεύετε το σχόλιο - απάντηση του ιστολογίου! Λες και το σχόλιο το γράψαμε για εσάς προσωπικά!

    Επικαλείστε ως πρόσχημα ότι μετά θα πρέπει να απαντήσετε. Ε λοιπόν γι αυτό είναι τα σχόλια, για να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις και να δίνονται και απαντήσεις.
    Από τη μια τον αποκαλείτε "φιλοξενούμενο" για να τον προσβάλλετε, από την άλλη απαιτείτε από το μοναστήρι να απολογηθεί. Τότε όμως δεν θα υπήρχε πρόβλημα να απαντήσετε;

    Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/12/17, 11:54 μ.μ.

      Η ερώτηση αγαπητέ εν Χριστώ παιδαγωγέ είναι μία: Όσο αγαπητός κι αν είναι κάποιος αδελφός μας όταν κηρύττει δημοσίως, άρα επηρεάζει το ποίμνιο, μεταξύ καλών και κακές απόψεις πρέπει αυτές να μένουν αναπάντητες μόνο και μόνο πειδή τρέφουμε αισθήματα για κάποιον;Εκτός κι αν κι εσύ είσαι λάτρης, που δεν θέλω να το πιστεύω, του μαρμαρωμένου βασιλιά, της αναλαμπής της Ορθοδοξίας, της ξαφνικής προφητικής ικανότητας ανθρώπων, μέσω των οποίων υποτίθεται μας μιλάει ο Κύριος, πράγμα για το οποίο οι Άγιοι μας προειδοποιούν, ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ.

      Διαγραφή
    2. Για την αναλαμπή της ορθοδοξίας, μετά όμως από άσχημη πείνα και δεινά, μίλησαν ένα σωρό Άγιοι. Ήταν και αυτοί "κακόδοξοι";
      Δεν νομίζουμε ότι ο λόγος του μοναχού είναι καθησυχαστικός αλλά αντιθέτως είναι λόγος νίψις και μετάνοιας.
      Όσο για τα "αισθήματα" που τρέφουν κάποιοι ... ας μην το σχολιάσουμε.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/12/17, 1:30 μ.μ.

    Ο μοναχός αυτός είναι προφήτης; Τι ακριβώς σημβαίνει; Είναι πολύ σοβαρό το θέμα...διότι με την αποτείχιση βλέπω να εμφανίζονται και αυτοπροβάλλονται κάποιοι σαν «φωτισμένοι» και «προφήτες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.