Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Τα «εύκολα» και τα «δύσκολα»…

 

Δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος: «Ρω­τοῦν με­ρι­κοὶ γιὰ τὸν Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο καὶ τὶς δη­λώ­σεις του. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπός μας ἁ­πλὰ εἶπε ὅτι προ­τι­μάει αὐ­τὸς τὰ δύ­σκολα καὶ ὄχι τὰ εὔκολα. Δὲν εἶπε νὰ μὴν κά­νουμε ἐ­μεῖς τὰ εὔ­κολα. Ἐ­μεῖς λοι­πὸν θὰ κά­νουμε ὡς λαὸς τὸ εὐ­λο­γη­μένο καὶ τόσο ὡ­ραῖο εὔ­κολο, τὸ νὰ βρε­θοῦμε ὅ­λοι μαζὶ καὶ νὰ συμ­βά­λουμε στὴ δυ­νατὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ. Αὐτὸ εἶ­ναι πρά­γματι εὔκολο, ἀλλὰ πολὺ οὐ­σι­α­στικό».

      Σεβασμιώτατε,
         Επειδή τα «εύκολα» και τα «δύσκολα» κρίνονται στην ουσία τους και στο περιεχόμενό τους.
Επειδή γνωρίζετε (και μακάρι να κάνω λάθος) ότι το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα το δώσουν στους Σκοπιανούς και εκεί θα φανεί τελικά ποιος επέλεξε τα «δύσκολα» και ποιος επέλεξε τα «εύκολα».
Επειδή η διοικούσα Εκκλησία οφείλει να εκφέρει καθαρή, ξεκάθαρη θέση, όπως μας έχουν διδάξει οι Πατέρες μας, και όχι την
σχιζοφρένεια δύο ισάξιων θέσεων: μια δημόσια θέση της ΔΙΣ και μια δημόσια «προσωπική» θέση του Προέδρου της ΔΙΣ. Εγελιανή διαλεκτική δηλαδή, η οποία μπορεί να εξυπηρετεί τους σκοπούς του μαντρώματος στην πολιτική αλλά δεν αρμόζει καθόλου στην Εκκλησία.
Επειδή τα «δύσκολα» του Αρχιεπισκόπου μας -«Εγώ προτιμώ τα δύσκολα»- μας έχουν κοστίσει πολύ ακριβά έως τώρα.

Επειδή προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το ότι τα τρομακτικά αδιέξοδα που κληροδότησε (και) η «δύσκολη» οδός του Αρχιεπισκόπου στις επόμενες γενιές, οι οποίες δεν φταίνε και σε τίποτα, κληροδοτήθηκαν εν πλήρει συνειδήσει: «Πρέπει με σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις». Κάτι που στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει βαριές συνέπειες διότι δεν φέρει το ελαφρυντικό της παραφροσύνης.
Επειδή χρειαζόμαστε την διοικούσα Εκκλησία δίπλα μας και με τα δύο πόδια, όχι μόνο με το ένα.
Επειδή η διοικούσα Εκκλησία οφείλει να αγωνίζεται πάντα για την αλήθεια και δεν πρέπει να επαναλάβει αυτό που έκανε στην ψευδοσύνοδο, αντιθέτως, οφείλει να το αναιρέσει κάνοντας την αρχή με τα εθνικά μας θέματα. 
Γι’ αυτούς τους λόγους, θα σας παρακαλέσω Σεβασμιώτατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο, και να το μεταφέρετε και στον Αρχιεπίσκοπό μας, μήπως θα πρέπει από εδώ και στο εξής και με αφορμή τα όσα δυσάρεστα προηγήθηκαν με το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας, να αρχίσει να δοκιμάζει τα «εύκολα». Και λέγοντας τα «εύκολα» εννοώ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ …..
…..μπας και δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα.

***
Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

2 σχόλια:

  1. Παλι δυστυχως εξεφρασε αποψη ο γοητευτικος ΒΑΡΛΑΑΜ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περι "" ευκολων "" και "" δυσκολων"" ..Ο γνωστος λεξιπλαστης που με την ΔΗΘΕΝ γνωση του περι των θεολογικων γραμματων ΘΟΛΟΛΟΓΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ και δυστυχως ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΣ...Κριμα πραγματικα...Απλα με τις τοποθετησεις του ενιοτε, ΤΥΡΑΝΝΑ και ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..Γιατι μαλλον ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ στη ΜΙΤΡΑ του και στο ΘΡΟΝΟ των ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ!!! Κι ετσι οπως ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ θα ΠΟΥΛΗΣΕΙ και την ΠΑΤΡΙΔΑ κανοντας τον ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το ΣΥΣΤΗΜΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως κοντραρει!!!! Θερμα συγχαρητηρια για την ΑΡΙΣΤΗ αναλυση -αποψη στην ΦΑΙΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απλοι αγραμματοι αγωνιστες σηκωθηκαν το 1821 για την πιστη του χριστου την αγια και μετα για την πατριδα.Απορω γιατι αυτοι οι μητροπολιτες εγιναν τοσο λιονταρια για ενα εθνικο θεμα,αυτης της μικρης σημασιας,τι στιγμη που δεν πηραν θεση ουτε για το ξεπουλημα της πατριδας στους γερμανους,ουτε για τα νομοσχεδια για τους ανωμαλους,ουτε για το αντιρατσιστικο και για το οτι γεμισαν τη χωρα με μουσουλμανους,αλβανους κλπ.Και το βασικοτερο,πως αντιδρουν για θεματα της πατριδος;καλως κατα τα αλλα, αφηνωντας ομως τον εχθρο να δρα εναντια στην πιστη και την εκκλησια,που ειναι και το μειζων,και αποτελει και το χωρο ευθηνης τους.
    Στο τελος εχουν μασει τον κοσμο στην αθηνα οι μητροπολιτες,αυτος θα ξεσπασει και ετσι το θεμα θα αφεθει στις ορεξεις των δοσιλογων που μετα θα παραδωσουν ευκολοτερα το ονομα,αφου τα συλλαλητηρια θα εχουν γινει την ωρα που χρειαζεται επανασταση εναντιων των πολιτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.