Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

"Παραμένουμε σταθεροί στην διδασκαλία των Αγίων"




13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/18, 10:20 μ.μ.

    Ο Μέγας Βασίλειος αιτιολογεί θεολογικώς γιατί οι αιρετικοί δεν ανήκουν στην Εκκλησία, και γιατί δεν μπορεί να γίνη αποδεκτό το βάπτισμά τους. Γράφει: «οι δε της εκκλησίας αποστάντες, ούκ έτι έσχον την χάριν του αγίου Πνεύματος εφ’ εαυτούς∙ επέλιπε γαρ η μετάδοσις τω διακοπείναι την ακολουθίαν», δηλαδή «αυτοί όμως που αποστάτησαν από την εκκλησία δεν έχουν πιά την χάρη του Αγίου Πνεύματος επάνω τους∙ γιατί σταμάτησε η μετάδοση, επειδή διακόπηκε η συνέχεια».Αυτό σημαίνει ότι όσες κοινότητες χριστιανικές δέχονταν την αίρεση, δεν είχαν αποστολική διαδοχή, και δεν έχουν έγκυρα μυστήρια, αφού τους εγκατέλειψε η Χάρη του ΑγίουΠνεύματος.

    Ο ἅγιος Μάξιµος ὁ Ὁµολογητής, τό Ἅγιον Πνεῦµα ἐνεργεῖ καί σέ ὅλους καί στούς ἐκτός τῆς Ἐκκλησίας «ὡς συνεκτικόν» καί «προνοητικόν»· στούς ἐν Νόµῳ «ὡς ὑποδεικτικόν τῆς παραβάσεως» καί «ὡς φωτιστικόν» τῆς ἐπαγγελίας τοῦ Χριστοῦ· ἀλλά µόνον στούς ζώντας κατά Χριστόν ἐνεργεῖ «ὡς υἱοθετικόν», διότι µέ αὐτό γίνονται υἱοί τοῦ Θεοῦ· καί σέ αὐτούς πού φθάνουν στήν θέωση ἐνεργεῖ τό Ἅγιον Πνεῦµα «ὡς ποιητικόν σοφίας».Αὐτό εἶναι γνωστόν σέ ὅλη τήν ἀποστολική καί πατερική παράδοση, ἀλλά στά χαρίσµατα καί στόν τρόπο µέ τόν ὁποῖο ἐνεργεῖ τό Ἅγιον Πνεῦµα σέ ὅλους, καί στούς ἐκτός τῆς Ἐκκλησίας Χριστιανούς, δέν συµπεριλαµβάνεται ἡ µυστηριακή ζωή τῆς Ἐκκλησίας. Αὐτό σηµαίνει ὅτι τό Ἅγιον Πνεῦµα χαρίζει διάφορα σωµατικά καί πνευµατικά χαρίσµατα στούς Χριστιανούς καί ἐκτός τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά αὐτό δέν συµβαίνει µέ τά Μυστήρια τά ὁποῖα γίνονται στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία πού εἶναι τό Σῶµα τοῦ Χριστοῦ. Ἐκτός τῆς Ἐκκλησίας δέν ὑπάρχουν Μυστήρια, ἀλλά ὑπάρχουν διάφορα χαρίσµατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε τις επιστολές του Μ. Βασιλείου, για να δείτε πόσες προσπάθειες έκανε (και δεν έστελνε στο πυρ το εξώτερον τους πιστούς, πριν καλά-καλά καταλάβουν τι έχει γίνει, όπως συμβαίνει και σήμερα με τον αποίμαντο λαό, ο οποίος δεν έχει την συνείδηση ότι έχει "αποστατήσει" από την Εκκλησία του. Αντί να ενωθούν οι αποτειχισμένοι και να το βοηθήσουν να το καταλάβει και να αποτειχιστεί, διαιρούν και τους λίγους που αποτειχίστηκαν, ωσάν να είναι βαλτοί, και εγείρουν άκαιρα θέματα. Αυτά που έχει αρμοδιότητα να τα λύσει και να καταδικάσει τους αιρετικούς, μια Σύνοδος. Έως τότε, απομακρυνόμαστε απ' αυτούς κι αυτό συνιστούμε και στους άλλους αδελφούς μας, αφού αυτό αποτελεί θεία Εντολή.

      Διαγραφή
  2. Καλά κάνετε και διατυπώνετε τις θέσεις σας. Απλώς μια ερώτηση: εσείς που εκκλησιάζεστε αφού και οι δυο ιερομόναχοι (ο π. Μόδεστος και ο π. Σεραφείμ) είναι στην ομάδα του μοναχού Νεκτάριου και μοναχού Μακάριου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/18, 10:28 μ.μ.

      ''Τον δε π. Ευθύμιο αν και δεν τον γνωρίζουμε, τον θεωρούμε συνοδοίπορο,πατέρα και αδερφό...'' γράφουν οι αποτειχισμένοι αυτοί πιο πάνω. Μας δουλεύετε κ. Σημάτη που λέτε ότι εκκλησιάζονται στις Σταγίατες Βόλου;

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια8/3/18, 8:55 π.μ.

      Μέγας Αθανάσιος
      «Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199).
      «Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός» P.G 26, 596A.
      «Όστις αν βούληται σωθήναι προ πάντων δει κρατείν την καθολικήν πίστιν ην ειμη είς έκαστος σώαν και αμώμητον τηρήσει άνευ δισταγμού εις τον αιώνα απολείται» (Σύμβολο Μέγα Αθανασίου 321).

      Λόγω "Οικονομίας" ακόμη και στην "οικία" μας θα μπορούσαμε να εκκλησιαστούμε αλλά όχι σε ναό αιρετικών οικουμενιστών ή ημερολατρών όπως γνωρίζουμε από τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας αλλά όσοι προτιμούν τις ύβρεις και τους αναιτιολόγητους χαρακτηρισμούς δεν δημοσιεύουν την Αλήθεια του Χριστού και των Αγίων Πατέρων μας.
      Ποιά λοιπόν από τις πολλές παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών-ημερολατρών σας έχει παραχωρήσει την Μονή στις Σταγιάτες Βόλου έχετε το θάρρος να απαντήσετε ή νομίζετε ότι μπορείτε να το κρύβετε;

      Διαγραφή
    3. Απάντηση στον Ανώνυμο 7/3/18, 10:28 μ.μ.
      Συγγνώμη. Απαντήσαμε έτσι γιατί νομίσαμε (μέσα στον λίγο χρόνο που διαθέτουμε για να απαντάμε) ότι η ερώτηση απευθυνόταν στην "Πατερική Παράδοση" που έγραψε το εισαγωγικό.

      Διαγραφή
    4. Νεκτάριος Τόμπρος8/3/18, 1:23 μ.μ.

      Φίλε Ευστάθιε,η Μονή στους Σταγιάτες ανήκει στην Μοναχή και όχι στους Γ.Ο.Χ.!ΔΕΝ θεωρεί τον π.Ευθύμιο αιρετικό,αλλά ομολογιτή!Είναι μια αγράμματη Μοναχή που πληρώνει ψευδοκληρικό από την Θεσσαλονίκη για να έλθει στην δεύτερη Μονή που είναι και η ίδια.Είναι σαν να έχεις εσύ δυο σπίτια και το ένα να το παραχωρείς για έναν μουσουλμάνο από την Συρία που σε αγαπάει και δεν θέλει να σε σφάξει.Απλά πράγματα που στα έχει εξηγήσει η κ.Χ.Ξ.Νάκου,αλλά εσύ με απαράδεκτο σκεπτικό δεν μπορείς να το καταλάβεις.Όπως δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί οι Οικουμενικές Σύνοδοι(β' και ς')δέχτηκαν το βάπτισμα των αντιχρίστων αιρετικών.Αυτό που κάνεις,αδελφέ,είναι έγκλημα.Σύνελθε επιτέλους και μην μας κουράζεις.Κράτα την Ορθοδοξία σου για τον εαυτό σου.Δεν μπορείς να φτάσεις τον Ιερομόναχο των Τεμπών σε τίποτα.Απέχεις χιλιάδες χιλιόμετρα από την σοφία του,την αγάπη του,την ευγένειά του,την διάκριση του,την Θεολογία και εκκλησιολογία του.Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να ομοιάζουν με την μύγα και το παγώνι!Όταν θα διαβάσεις 24 χρόνια τον Άγιο Στουδίτη Θεόδωρο,ίσος θα μπορέσεις να κάνεις μάθημα τον π.Ευθύμιο(και όταν αφήσεις το παλάτι σου και φύγεις σε μια σπηλιά).Μέχρι τότε,κ.Μοσχοβίτη,κάθησε στα αυγά σου και στους υπολογιστές σου που τόσο τους αγαπάς(και άφησέ μας-και εμάς τους αναγνώστες-στην ηρεμία μας).

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/3/18, 10:37 π.μ.

      Ο άγιος Μάρκος Ευγενικός, διαπρύσιος πολέμιος του παπισμού, λίγο πριν κοιμηθεί άφησε εντολή: «ούτε στην κηδεία μου ούτε στα μνημόσυνά μου θα πατήσει οποιοσδήποτε υπέγραψε την ένωση με τους καθολικούς» https://agonasax.blogspot.in/2017/06/blog-post_97.html .

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/3/18, 12:34 π.μ.

    Ποιά ακριβώς είναι "Η Κατακομβη Ποσειδωνίας Κορίνθου" και τι αντιπροσωπεύει; Από την google δεν είχε αποτέλεσμα η αναζήτηση για την "ταυτότητά της". Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/3/18, 11:14 π.μ.

    Αντιγραφή μέρους από  Απάντηση  του Π. Σημάτη σε σχόλιο του μοναχού Νεκτάριου.
    Πατερική Παράδοση7/3/18, 10:42 π.μ. "Τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ψεύδεστε δημοσίως με αυτά που γράφετε.Οι πατέρες μας δήλωσαν, χωρίς ουδεμία εκ μέρους μου πίεση, «ὃτι δεν το κατάλαβαν τον σκοπό» που είχατε. Τους παραπλανήσατε"
    Ας μας απαντήσουν  οι "παραπλανημένοι π. Μόδεστος και π. Σεραφείμ ότι έπεσαν θύματα επιτηδείων προπαγανδιστών και ότι δεν συμφωνούν με το κείμενο που δείχνει ότι υπόγραψαν και να  βγουν δημόσια να πουν τη θέση τους, ότι αυτή διαχωρίζεται από τη θέση του μοναχού Μακάριου και μοναχού Νεκτάριου περί άκυρων μυστηρίων και λοιπές κακόδοξες ανοησίες όπως τέλεση κηδείας μέσω  skype, Μυστηριοφυλακές εξομολόγηση μέσω τηλεφώνου και λοιπά. Διαφορετικά το ότι ισχυρίζονται ότι  δεν κατάλαβαν το σκοπό και πέσαν θύματα θα θεωρηθεί ανυπόστατο και δεν θα το λάβουμε υπόψη. Συνεπώς  θα είναι αναξιόπιστοι και θα  εξακολουθούν να θεωρούνται επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και ο π. Μόδεστος και π. Σεραφείμ πρέπει να απαντήσουν. Όμως στο σχόλιό μου δεν εννοώ αυτούς, αλλά τους υπογράψαντας προ καιρού μία πρόσκληση για πραγματοποίηση Σύναξης Πατέρων, που αδιάκριτα συνέταξαν οι π. Μακάριος και Νεκτάριος.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/3/18, 4:46 μ.μ.

    Χαίρομαι που ξεκαθαρίσατε τις θεσείς σας '' η Κατακόμβη Ποσειδωνίας Κορίνθου'' Όμως περιμένουμε με αγωνία να βγουν οι πατέρες ( ο π. Μόδεστος , ο π. Σεραφείμ, ο μοναχός Σάββας) δημόσια να μας πουν ότι δεν ανοίκουν στην ομάδα του Μοναχού Μακάρου και του Μοναχού Νεκτάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.