Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Εντάξει, σου λέει· Εκκλησία η μία, Εκκλησία κι η άλλη!

Οι καθολικοί παραχώρησαν την Εκκλησία τους,

στους Ορθόδοξους για το Πάσχα!

katanixis.gr: Άλλο ένα γεγονός στο οποίο η "κοινή λογική" δηλητηριάζεται από το φαρμάκι του Οικουμενισμού. Η "φιλανθρωπία" των αιρετικών καθολικών και των προτεσταντών είναι παροιμιώδης. Επαγγελματική και επιβαλλόμενη.
Στα χνάρια του "φιλάνθρωπου" πάπα που ενεχείρισε επιταγή 100.000€ (ψίχουλα δηλαδή) για την ανέγερση Ορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρία, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας τη "δειγμάτιζε" για κάνα μήνα!
Η κοινή λογική απουσιάζει εκκωφαντικά. Ποιος επέτρεψε τον πειρασμό; Ο Χριστός. Τι λέμε στην Κυριακή Προσευχή; "Γεννηθήτω το θέλημά σου". Ποιμαντικά ποιο μήνυμα πήρε ο λαός από τη στάση των αξιωματούχων της Ορθόδοξης ενορίας; Δεν έχουμε και τίποτα να χωρίσουμε! Τι ακριβώς εμπόδισε την επιτροπή να τελέσει τις ακολουθίες σε μια αποθήκη, σε μια αίθουσα, σε κάποιο κήπο, Ελληνικής και Ορθόδοξης ιδιοκτησίας;
Ο Κύριος ανέχεται να σταυρωθεί να ταφεί και να αναστηθεί σε δανεικούς ναούς αιρετικών, που σχίζουν τον άρραφο χιτώνα του αμετανόητοι, και θα μας κατέκρινε αν επιλέγαμε συνθήκες εκστρατείας για το φετινό Πάσχα;
Καλοζωϊσμένοι, αφελείς και συνένοχοι ή απλά ατυχή θύματα μιας καλοστημένης οικουμενιστικής προπαγάνδας;
Οι καθολικοί παραχώρησαν την Εκκλησία τους, στους Ορθόδοξους για το Πάσχα
Της ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΑΪΟΥ / ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μια συγκινητική ανάμνηση για την ορθοδοξία της Νότιας Αυστραλίας διαδραματίστηκε την Μεγάλη Παρασκευή σε καθολική εκκλησία της περιοχής του Glenelg, νότια της Αδελαΐδας, κι αυτό γιατί εκεί φιλοξενήθηκαν για την θεία λειτουργία και περιφορά του επιταφίου οι ενορίτες του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Παντελεήμωνα που είδαν την εκκλησία τους να καταστρέφεται ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στο εσωτερικό του ναού μάλλον από ηλεκτρονική βλάβη στο σύστημα κλιματισμού της εκκλησίας.
Η καθολική εκκλησία μόλις ενημερώθηκε σχετικά ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους της ενορίας του Αγίου Παντελεήμωνος και προσφέρθηκε να παραχωρήσει τον ναό Our Lady of Victory, για τις λειτουργίες της Μεγάλης Πέμπτης, της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αρκετοί πιστοί ήταν συγκινημένοι και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στους καθολικούς ενορίτες ενώ μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας το λόγο πήρε ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Παντελεήμωνος, πάτερ Παναγιώτης Φωτάκης ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά και εκ μέρους της αρχιεπισκοπής την καθολική εκκλησία για την ιδιαίτερα γενναιόδωρη χειρονομία της.
«Με τη βοήθεια του θεού θα ξανακτίσουμε την εκκλησία μας αλλά απόψε θα ήθελα να ευχαριστήσω την καθολική εκκλησία για την ευγενική προσφορά της και την κίνηση αυτή να τείνει ένα χέρι βοηθείας ώστε να τελέσουμε τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας εδώ. Είναι μια ιδιαίτερη συγκινητική χειρονομία που δείχνει ευσπλαχνία και αγάπη. Βρήκαμε συμπαράσταση και υποστήριξη εκεί που δεν το περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά ο πάτερ Φωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.