Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Σύναξη Αποτειχισμένων στην Σερβία

  Bίντεο από τη Σύναξη αποτειχισμένων που πραγματοποιήθηκε στην Σερβία την 22 Απριλίου.
   


   Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ρουμανία, Ελλάδα και Ελβετία. Σ΄ αυτήν δυστυχώς -όσον αφορά την Ελλάδα- δεν κλήθηκαν να παραστούν, ούτε ενημερώθηκαν γι' αυτήν, όσοι αποτειχισμένοι από την Ελλάδα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, ώστε με τη συμμετοχή τους να εκφραστεί η ενότητα των αδελφών που έχουν αποτειχιστεί.
    Στο βίντεο ομιλούν  ο κ. Βλαμάκης από την Ελλάδα, ο κ. Κωνσταντίνος Στέφος από την Ελβετία, ο αγιορείτης μοναχός π. Σάββας Λαυριώτης, ο π. Κυπριανός από την Ρουμανία και οι δύο επίσκοποι του Σεβασμιώτατου μητροπολίτου Ράσκας κ. Αρτεμίου. 


22.4.2018. Свеправославни црквено-народни сабор у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву


     Δεν θα σχολιάσουμε τώρα τα περί της Συνάξεως αυτής. Θα σημειώσουμε μόνο μια πληροφορία του π. Σάββα Λαυριώτη. Το 2016 -είπε- είχα επισκεφθεί τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο Γραφείο του και μίλησα προσωπικά μαζί του. Ο ίδιος μου είπε:
   Αν ψηφιστούν τα θέματα της Συνόδου της Κρήτης, εγώ θα κόψω το Μνημόσυνο. Ότι όποιος δεν κόψει το μνημόσυνο θα είναι προδότης της Πίστεως, ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε η μπαστούνα μου, ούτε η μίτρα, ούτε τίποτα, με ενδιαφέρει μόνο ο Χριστός. Μου μίλησε με τόση ζέση για τον Χριστό, που εγώ ήμουν έτοιμος να κλάψω. Μόλις έγινε η Σύνοδος της Κρήτης, άλλαξε τελείως στάση και έλεγε, δεν ήταν και κακή, δεν έγινε τίποτα άσχημο. Αυτοί είναι σήμερα οι Επίσκοποι, δυστυχώς.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/4/18, 10:36 π.μ.

    Καλά δεν μας εκπλήσσει και πολύ η στάση αυτή του π. Σάββα και των συν'αυτώ Αγιορειτών. Η πορεία τους στον αγώνα στην Ελλάδα συνοψίζεται στην φράση "εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να ενημερώνουμε κανένα αλλά αλίμονο σε όποιον πάρει πρωτοβουλία και ενεργήσει χωρίς να πάρει ευλογία απο εμάς (!) , θα τον κατηγορήσουμε στην καλύτερη περίπτωση ως διασπαστικό στοιχείο και στην χειρότερη ως συκοφάντη". Τι φοβάται ο π. Σάββας από έναν ανοιχτό διάλογο με τους εν Ελλάδι αποτειχισμένους; Μήπως το ότι θα βρεθούν εκτεθειμένοι οι τρεις Αγιορείτες λόγω της ασαφούς και δίγλωσσης στάσης τους στο ημερολογιακό; Άραγε ο π. Σάββας ενημέρωσε το ποίμνιο και τους πατέρες εκεί στη Σερβία οτι οι ομάδα των τριών Αγιορειτών(Σάββας-Χαρίτωνας-Επιφάνιος) εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της, ορισμένους ζηλωτές παλαιοημερολογίτες και κάποιους (ελάχιστους) αποτειχισμένους αδερφούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμα (!) τις δημοσίως εκπεφρασμένες κακόδοξες θέσεις τους στο ημερολογιακό; Α. Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/18, 10:41 μ.μ.

    Σιγα μην παρει ευλογιαευλογια, απο ποιους? Και γιατι? Εσεις διωκεσθαιδιωκεσθαι οπως αυτοι? Θελατε ρασοφορους να προιστανται στον αγωνα και τωρα θελετε να παρουν ευλογια απο κοσμικουα ανθρωπους? Ειστε τελειοως πλανεμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/18, 11:43 μ.μ.

    Ναι λόγω του πολύ διωγμου που τον χάνεις που τον βρίσκεις όλο σε ταξίδια στο εξωτερικό τον πετυχαίνεις. Ως πραγματικός διωκόμενος μοναχος!
    Θέλαμε ρασοφόρους να προΐστανται του αγώνα και μας προέκυψε ο Φιλέας Φογκ! Ο γύρος του (αποτειχισμένου) κόσμου σε 80 μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.