Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αυτοί οι άνθρωποι (Ιεράρχες και πολιτικοί μας κοροϊδεύουν). --Καθημερινώς το καταλαβαίνουμε, αλλά και καθημερινώς τους ανεχόμαστε!

Νέα παρέμβαση Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά:

«Καταλήξαμε με την εκκλησία σε κάτι κοινό


– Ακραίοι Ιεράρχες διαφωνούν τι να κάνουμε»

-Αν δεν είναι ανάγκη τώρα για έκτακτη Ιεραρχία τότε πότε;

Φωτιά βάζουν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τα Θρησκευτικά. Σε συνέντευξή του ο Κώστας Γαβρόγλου στο «news 247» είπε μεταξύ άλλων σχετικά με το φλέγον θέμα του μαθήματος πως “εκσυγχρονίζουμε το περιεχόμενο”, ζήτησε “να μην φοβόμαστε τις συναινέσεις, να ζούμε με τις διαφορές μας” και για τις σχέσεις με την Εκκλησία τόνισε πως “δεν μισούμε ο ένας τον άλλον”.
Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως έκανε η θέση του πως “στον δημόσιο λόγο παίρνουν δημοσιότητα οι ακραίες φωνές” και πως ακραίοι Ιεράρχες διαφωνούν τι να κανουμε” όπως είπε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε πως και για την νεά σχολική περιοδο θα ισχύσει ο
φάκελος του μαθητή και τόνισε:
«Θέλω να είναι σαφές ότι καταλήξαμε με την εκκλησία σε κάτι κοινό. Όχι στο 100% που πρότεινε η εκκλησία, ούτε στο 100% που προτείναμε εμείς».

Μετά από αυτά λοιπόν η διοικούσα Εκκλησία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Είναι απαραίτητη η σύγκλιση της Ιεραρχίας για να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι οι -κατά Γαβρόγλου- ακραίοι Ιεράρχες που διαφωνούν, την στιγμή μάλιστα που ένας πολύ μεγάλος αριθμός Μητροπολιτών έχει τοποθετηθεί ενάντια στο νέο μάθημα και πολλές Μητροπόλεις πρωτοστατούν ή στηρίζουν τις επιστροφές των φακέλων στο υπουργείο.
Επίσης, πρέπει να μάθει η Ιεραρχία και κατ΄ επέκτασιν και ο πιστός λαός ποιο είναι το κοινό” στο οποίο κατέληξε η επιτροπή της ΔΙΣ με το υπουργείο, βάσει των λεγομένων του κ. Γαβρόγλου.
Πέραν αυτών ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε ακατανόητη την κίνηση της εκκλησίας να προσφύγει στο Στε για το ζήτημα της “θρησκευτικής συνείδησης” αφού όπως είπε προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας! “Τέτοια κίνηση δεν εχει ξαναγίνει από την μεταπολιτευση μέχρι σήμερα” σχολίασε.

Την ίδια στιγμή οι φωνές Ιεραρχών για τα Θρησκευτικά και όχι μόνο δεν περιορίζονται παρά την συνεδρίαση της ΔΙΣ την περασμένη εβδομάδα δείγμα του ότι το καζάνι βράζει. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος χθες σημείωσε ότι και σήμερα δυστυχώς η πίστη στον Χριστό διώκεται.
“Ο θρησκευτικός βραχίονας της παγκοσμιοποιήσεως, η πανθρησκεία, είναι η σύγχρονη μορφή της ειδωλολατρίας και της πλάνης.
Μετά πολλής λύπης βλέπουμε να μυείται η νέα γενιά των Ορθοδόξων Ελλήνων, στον θρησκευτικό συγκρητισμό, μέσα από τα νέα βιβλία των θρησκευτικών. Σε αυτά τα έντυπα, που μονάχα ως “εκτρώματα” μπορούν να χαρακτηριστούν, παρουσιάζεται ο Ενσαρκωμένος Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ως ένας πολύ καλός διδάσκαλος που ίδρυσε μιαν ακόμα θρησκεία, δίπλα στον Βούδα και τον Μωάμεθ και απλώς ο άνθρωπος επιλέγει ποια θρησκευτική παράδοση τον εκφράζει περισσότερο” τόνισε με νόημα.
Αλλά και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ο οποίος είχε αιτηθεί την έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας συνεχίζει τον πατριωτικό του λόγο. Χθες με αφορμή την εορτή του Αγίου Γεωργίου ανέφερε:

“Να εμπνεόμαστε από την δυνατή πίστη του αγίου Γεωργίου και να τον παρακαλούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά που περνάμε ως Ορθόδοξοι Έλληνες, όχι μόνο την οικονομική κρίση αλλά την ηθική κρίση, την κρίση αξιών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.