Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ξεσκεπάζει τους σημερινούς ενωτικούς-Οικουμενιστές

Καὶ τί ...κρίμα!
Κάποιοι ἀντι-Οἰκουμενιστές τοὺς "σκεπάζουν" μὲ τὶς Οἰκονομίες τους καὶ οὐσιαστικὰ τοὺς σιγοντάρουν!


katanixis.grΗ γνωστή και μη εξαιρετέα κα Αρβελέρ, που έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με δηλώσεις της:
      είναι μόνον λίγα από τα δικά της “κατορθώματα”, μόνο που σήμερα έρχεται και ξεσκεπάζει τον τρόπο σκέψης των οικουμενιστών. Οι ενωτικοί όλων των αιώνων, έχουν ακριβώς  τις ίδιες πεποιθήσεις. Παραθέτουμε το απόσπασμα και ελπίζουμε να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά, πως οι οικουμενιστές επιθυμούν τον εωσφορικό διαφωτισμό και κατηγορούν την Εκκλησία για φανατισμό και συντηρητισμό.

Με μια μικρή αλλαγή στα δεδομένα: σήμερα οι ενωτικοί-οικουμενιστές κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στην διοικούσα Εκκλησία και κατηγορούν τους ανθενωτικούς Ορθοδόξους επιπλέον για σχίσματα και διαιρέσεις, καυχώμενοι πως αυτοί είναι η Εκκλησία.  

Xωρίς να μασάει τα λόγια της η Ελληνίδα βυζαντινολόγος, η πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόννης στα 700 χρόνια ιστορίας του μεγάλου γαλλικού πανεπιστημίου η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για την Άλωση της Πόλης!
«Yπήρχε μια μεγάλη ενωτική και ανθενωτική διαμάχη, υπέρ και εναντίον της Ένωσης των Εκκλησιών. Οι αντίθετοι στην Ένωση συμμαχούσαν και με τους Τούρκους, ήταν οι λεγόμενες παρά φύσιν συμμαχίες. Οι υπέρμαχοι της Ένωσης διακήρυσσαν: "Όταν οι δύο Ρώμες ήταν ενωμένες διαφεντεύαμε τον κόσμο. Όταν διχάστηκαν, χάσαμε τα πρωτεία".
Με αυτή την έννοια η πραγματική πτώση της Πόλης χρονολογείται από το 1204 και μετά. Η ανθενωτική διαμάχη πήρε μάλιστα τεράστιες διαστάσεις μετά το 1438 και τη Σύνοδο της Φερράρας.
Εκεί ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Η΄ ξεσήκωσε την Εκκλησία σε μια τελευταία προσπάθεια Ένωσης, αλλά ενώ η διανόηση ήθελε να είναι αναγεννησιακή, η Εκκλησία παρέμενε προσηλωμένη στα πάτρια κατά τρόπο φανατικό, αν όχι τίποτα παραπάνω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.