Σάββατο 5 Μαΐου 2018

"Λύκε, λύκε, είσαι 'δω"; --Ναί, στη νέα "εκκλησία" είναι παρόντες πολλοί λύκοι!

Με το καλό και Άξιος!!! (Φώτο)


Έγινε στο Φανάρι η ρασοφορία σε Μοναχό του Ζακυνθίου θεολόγου Αλέξανδρου Κούτση
Σήμερα το απόγευμα (4.5.2018) στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, πριν από τα αναστάσιμα εσπέρια της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, πραγματοποιήθηκε η ρασοφορία του νέου Μοναχού της Πατριαρχικής Αυλής, Ζακυνθινού θεολόγου Αλεξάνδρου Κούτση, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, αναθέσει του Οικουμενικού Πατριάρχου.
     Παρόντες ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Φωκίδος κ. Θεόκτικτος, εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πολλοί Κληρικοί ακόμη και από τη Ζάκυνθο, καθώς επίσης η μητέρα και η οικογένεια της αδελφής του νέου Μοναχού.
     Αύριο το πρωί, κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής και Συνοδικής Λειτουργίας θα γίνει η χειροτονία του σε Διάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κατά την εν Φαναρίω παράδοση, η μοναχική μετονομασία του θα γίνει αύριο κατά την χειροτονία εις Διάκονον. Με το καλό και Άξιος!!!
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ το οποίο λαμβάνουμε από την Πόλη εκ μέρους του παρισταμένου και κοπιάσαντος, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κονίδη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.