Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Δεν μας έφτανε ο γυρολόγος της Βατοπεδίου, τώρα άλλο οικουμενιστικό αστέρι άνατέλει!

Ιερέας και Ιερωσύνη στη Μητρόπολη Πρεβέζης

Στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης την 18-06-2018 πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο, Καθηγούμενο της Ι.Μ Εσφιγμένου Αγίου Όρους, με θέμα: «Ιερέας και Ιερωσύνη».

Στην ομιλία του είπε:
Είναι μεγάλη ευλογία για τον ιερέα να βρεθεί κοντά σε έναν άνθρωπο αρετής, τον πνευματικό πατέρα και καθοδηγητή του, ο οποίος με αγάπη θα τον διδάσκει εμπράκτως με την ίδια του τη ζωή

το πώς πρέπει να ζει ο ιερέας, το πώς πρέπει να κινείται σε όλες τις φάσεις της ιερατικής του διακονίας. Βιώνει πραγματικά, τότε μόνο, το μεγαλείο της Ιερωσύνης, νιώθοντας την αναξιότητά του αλλά και το μέγεθος της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο.
Με ποιόν τρόπο μπορεί ο ιερέας καθ’ όλη την ιερατική του πορεία, να αντισταθεί ώστε να μην «πέσει» στον πειρασμό της εξοικείωσης και να σταθεί στο ύψος του;
Στον πνευματικό αγώνα υπάρχει και η πτώση, υπάρχει όμως και η αντίσταση και η ανάσταση από την πτώση. Η προσπάθεια είναι συνεχής γιατί και τα βέλη του εχθρού είναι συνεχή. Συνεπώς ο ιερέας θα πρέπει να έχει μέσα στον λογισμό και την σκέψη του διαρκώς την ενθύμηση της δωρεάς του Θεού.



Και κατέληξε:
Η Εκκλησία είναι ο πνευματικός χώρος, στον οποίο καλείται ο ιερέας να διακονήσει θυσιαστικά τον άνθρωπο, να του παρέχει λύσεις στα αδιέξοδα, δείχνοντάς του την αλήθεια, γεμίζοντάς τον με φως και καλώντας τον να σηκώσει τον σταυρό του, αυτόν τον σταυρό τον οποίο πρώτος σήκωσε στους ώμους Του ο Χριστός.
Ο Τίμιος Σταυρός είναι ο ασφαλής δρόμος. Είναι ο δρόμος που πρώτος τον διάβηκε ο Χριστός. Είναι ο δρόμος της θυσιαστικής αγάπης που εκούσια ακολουθεί ο ιερέας έχοντας αυτή την αγάπη μέσα του, ως παρακαταθήκη, η οποία στηρίζει τον ίδιο και ταυτόχρονα ο ίδιος στηρίζει τον πιστό λαό του Θεού, οδηγώντας με ασφάλεια στην Ανάσταση.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον ομιλητή για την εξαιρετική παρουσίαση του θέματος.

Πηγή

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/6/18, 10:05 π.μ.

    Δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί το ιστολόγιο σας με όσα από αυτά που γράφουν ότι δίδαξε ο γέροντας βατοπαιδινός Ιωσήφ και δεν συνάδουν με την γνήσια διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ονομαζατε "οικουμενιστη" τον πανοσιολογιωτατο Ηγουμενο της Ιερας μονής Εσφιγμενου; Σε ποια ομιλία του έδειξε οικουμενιστικο φρονημα ο συγκεκριμένος; έχω την τύχη να τον γνωρίζω καλά και δεν έχω ακούσει ποτέ από το στόμα του μη ορθοδοξη διδαχη ! Ολες οι ομιλίες του είναι πλήρεις Ορθοδοξιας και Ελλάδας! Ηλίας Καταγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/6/18, 5:37 μ.μ.

      Κ. Καταγή μπερδευτήκατε!! Εδω δεν ειναι το σιγονταρο-οικουμενιστικό σαϊτ του Τελεβάντου όπου είναι και ο φυσικός σας χώρος...την προπαγάνδα σας στα σαϊτ σας!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/6/18, 6:05 μ.μ.

      Πλήρης Ορθοδοξίας και Ελλάδος όπως του ομοίου του στο όνομα και στο φρόνημα Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του οποίου τα σχέδια εφαρμόζει στο Αγ. Όρος, κι όχι μόνο!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ αδερφέ ανωνυμε 5.37 που εσπευσες να με κατακρινεις και να με καταταξεις στους "σιγονταροοικουμενιστες" Εύχομαι ο Κυριος να μη σε κρίνει και σένα με τοση αυστηροτητα . Από το 1993 αγωνιζομαι με τις ελάχιστες δυναμεις μου ενάντια στον οικουμενισμο. Και αν διαλεξα λαθος τρόπο αγώνα, ας με συγχωρησει πρώτα ο Κύριος αλλα και εσύ φυσικά που σε σκανδαλισα σχολιάζοντας που και που σε άλλο blog που εσυ απεχθανεσαι αλλα μάλλον το παρακολουθεις. Αλλά όπως θα σου πει και ο πνευματικος σου, είναι καλύτερα να συμβουλευεις οταν κάποιος τραβά λάθος δρόμο, παρά να τον κατακρινεις. Στο εν λόγω θεμα, παντως δεν προπαγανδισα υπερ καποιου οικουμενιστη, αλλά κατεθεσα τον προβληματισμο μου για ανθρωπο που εκ του συνεγγυς γνωρίζω. Αν έχει δώσει δείγματα οικουμενισμου ο εν λόγω Ηγουμενος να μου τα γνωρίσεις και μένα, να αλλάξω άποψη. Ερρωσο αδελφέ και καλον αγώνα! Με αγάπη Χριστού Ηλίας Καταγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/6/18, 7:44 π.μ.

    Από το 1993 αγωνίζεστε ενάντια στον οικουμενισμο και δεν καταλάβατε ακόμη οτι άνθρωποι που μνημονευουν οικουμενιστες τον σιγοντάρουν? Οτι πλέον δεν αρκει η λεκτική καταδίκη του αλλα η εν τη πράξη καταδίκη του δηλαδη η απομάκρυνση απο ανθρώπους που οχι μονο δεν καταδικάζουν τον αρχιαιρεσιάρχη Βαρθολομαιο αλλα τον μνημονευουν ως "ορθοτομούντα τον λογον της αληθειας"? Και τον γνωρίζετε καλα λέτε σαν να αποτελει η διαπροσωπική σχεση σας μαζι του εχεγγυο για τα ορθοδοξα κριτηρια του?
    Και αφου οπως λετε σχολιαζετε που και που σε αλλα μπλογκ θα έχετε καταλαβει τη γραμμη του εκαστου απο αυτα...μην υποκρινεστε λοιπον πικρα για την κριτικη που σας ασκηθηκε γιατι δεν πειθετε κανενα. Ο Τελεβάντος στον οποιο εχω δει κυριως σχολιάζετε ασκει πιο δριμεία κριτικη δεν ειδα εκει να δειχνετε την ευαισθησια σας οταν θειγονται επωνυμα ατομα. Να του πειτε "μην κατακρινετε αδερφε κ. Τελεβάντο για να μην κριθειτε κι εσεις αυστηρα απο τον Κυριο"!!
    Δεν ξέρετε οτι οταν εκφραζεστε ανοιχτά για ενα ατομο σε ενα μπλογκ (που εχει αντιθετη γραμμη με τα πιστευω σας) θα κριθείτε? Δεν το εχετε καταλαβει ακομα, τοσα χρονια στον αγωνα? Ο αγώνας δεν εχει "μπραβο" μόνο και "ευγε" έχει και "προπαγανδίζετε κύριε υπερ του Οικουμενισμου"!!

    Λυπάμαι αγαπητε αλλα και άλλα τοσα χρονια να αγωνιστείς στον χώρο δεν θα καταλάβεις τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαπροσωπικη μου σχεση (sic) με τον Ηγουμενο της Εσφιγμενου, φυσικά και δεν αποτελεί εχεγγυο για την ορθόδοξη του πιστη! Δεν υποστηριξα κάτι τέτοιο ! Είπα οτι ποτε δεν άκουσα από το στόμα του οικουμενιστικα φληναφηματα.
      Γράφετε, ότι ο Τελεβαντος ασκεί δριμεια κριτική σε κάποιους και δεν με είδατε να διαμαρτυρομαι.ισως έχετε δίκιο! Όμως γράφει επωνυμα και για επωνυμους, οπότε μπορεί καθε δικαίως ή αδικως θιγομενος να υπερασπιστει τον εαυτό του. Αν ο Τελεβαντος (που ούτε εξ οψεως δεν γνωριζω ) , θιξει τον τάδε ή τον δεινα, δεν μπορώ να υπερασπιστω τον θιγομενο αν αγνοω την πολιτεια του, τις διδαχες ή τα πιστεύω του. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ανθρωπος των άκρων και της απολυτοτητας. Δεν συμμεριζομαι ότι όποιος μνημονευει ειναι ακοινωνητος. Δεν συμμεριζομαι ότι οποιος δεν μνημονευει αλλά κοινωνει με μνημονευοντες είναι ακοινωνητος και σιγονταροοικουμενιστης. Επίσης δεν συμμεριζομαι ότι όποιος τηρεί την ακρίβεια και δεν κοινωνει με μνημονευοντες είναι σχισματικος! Ο καθε άνθρωπος κατα τις δυνάμεις του και την πνευματικη του κατάσταση, πραττει. Μου γραφετε ότι όσα χρόνια και να αγωνιστω στο χωρο, δεν θα καταλάβω τίποτα. Και εδώ έχετε δίκιο. Και ξερω και την αιτία. Με κρατανε αιχμαλωτο στα υλικά οι αμαρτίες μου αδερφέ και δεν αγωνιζομαι να βρω την αληθεια. Εγώ πάντως προσευχομαι και για τους οικουμενιστες και για τους "σιγονταροοικουμενιστες", και για όσους με θεωρούν ακοινωνητο. Είθε μια μέρα να μας αξιωσει ο Κύριος να κοινωνησουμε όλοι οι ορθόδοξοι από το ίδιο Ποτηριο. Ευχεσθε! Υγ ευχαριστώ τον κ. Σηματη για την ανοχή και την φιλοξενία.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.