Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η μοναξιά ...χωρίς πίστη! --Κι η σιωπή!

Άγιος Νικόλαος της Σερβίας:
Δεν φοβάμαι τη μοναξιά χωρίς ανθρώπους, φοβάμαι τη μοναξιά χωρίς πίστη.




ΕΙΠΕ  ΜΟΝΑΧΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΣΙΩΠΗ



   ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Παρατήρησα ότι πολλοί τώρα δεν μπορούν να αντέξουν τη σιωπή; Οι μάνατζερ φωνάζουν. Οι νέοι ακούνε δυνατή μουσική. Οι ηλικιωμένοι παρακολουθούν τηλεόραση ατελείωτα. Ο καθένας φαίνεται να φοβάται να είναι μόνος με τον εαυτό του.
    Αυτό πνίγει τη φωνή της συνείδησης. Η συνείδηση ​​είναι ένα μήνυμα από τον Θεό. Το να ζεις με συνείδηση ​​είναι να ζεις με τα νέα από τους αγγέλους. Όταν ένα άτομο δεν γνωρίζει  την σιωπή, δεν μπορεί να ακούσει αγγέλους. Λένε όταν  είσαι ήσυχος: "Ένας ήρεμος άγγελος πέταξε κοντά". 
     Η σιωπή βοηθά. Στη σιωπή, η μητέρα μπορεί να ακούσει το κλάμα των απομακρυσμένων παιδιών και να προσευχηθεί προσεκτικά γι 'αυτούς. Μόνο στη σιωπή ο άνθρωπος μιλάει στον Θεό. Και ο Κύριος τον απαντά. Στα πνευματικά βιβλία μπορούν να βρεθούν περιγραφές τέτοιων καταστάσεων όπως η «σιωπή του νου». Και ο Κύριος  ονομάζεται Κύριος της Σιωπής, ο Αρχηγός της Σιωπής.
     "Δώστε στην ζωή σας την ειρήνη και τη σιωπή..."; "Ας ζήσουμε μια ήσυχη και σιωπηλή ζωή με όλη  την ευσέβεια και την ευλάβεια..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.