Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Αυτή η νέα βία χρεώνεται στους Οικουμενιστές και στον ηγέτη τους ...Βαρθολομαίο!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…MADE BY ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!




      Όπως το είχαν προβλέψει πολλοί, μετά την σκανδαλώδη ανακοίνωση του Φαναρίου που αναγνώρισε την σχισματική αμερικανοκίνητη, (ο λεγόμενος «Πατριάρχης» της κάθε λίγο και λιγάκι επισκέπτεται την Ουάσιγκτον), άρχισαν οι συμπλοκές και οι διώξεις της κανονικής εκκλησίας προκαλώντας την έντονη οργή της Μόσχας που δεν αποκλείει ακόμα και στρατιωτική επέμβαση
Όπως αναφέρεται άγριες συμπλοκές έλαβαν χώρα στην Δυτική Ουκρανία καθώς ουνίτες και μέλη του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» επιτέθηκαν σε ορθόδοξη εκκλησία ξυλοκοπώντας πιστούς και τον ιερέα ενώ υπάρχουν απειλές για καταλήψεις ναών-μοναστηριών σε όλη την χώρα.
Αυτό ανάγκασε το Κρεμλίνο να βγάλει σκληρή ανακοίνωση στην
οποία τόνισε πως «η Ρωσία υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ορθοδόξων» σε περίπτωση θρησκευτικών ταραχών στην Ουκρανία.

Η Μόσχα πιστεύει πως θα εκδηλωθούν παρόμοιες επιθέσεις για την κατάληψη ναών και μονών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πατριαρχείου της Μόσχας σε όλη την Ουκρανία. Μην ξεχνάμε πως το Κίεβο αφαίρεσε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και τη Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ποτσάγιεφ.
Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι και από τα κορυφαία Ιερά σεβάσματα της Ουκρανίας και της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Είναι η καθιερωμένη έδρα και η κατοικία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου.
Πιο αναλυτικά, οπλισμένα μέλη του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» κατέλαβαν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην κωμόπολη Bogorodchany στην περιφέρεια Ivano-Frankovsk στην δυτική Ουκρανία.

Εκεί όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες δόθηκε πραγματική μάχη ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες μερικοί εκ των οποίων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
«Εσπασαν πόρτες, παράθυρα ενώ κτύπησαν τους πιστούς. Ενας πιστός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, ένας ακόμη έπαθε διάσειση ενώ ο ιερέας Vladimir Shuvar κτυπήθηκε επίσης» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ταυτόχρονα εξαπέλυσαν και απειλές για κατάληψη μοναστηριών και ναών.
Οι πιστοί έδωσαν πραγματική μάχη για να τους απωθήσουν.


Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.