Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η Κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τους δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές ενέργειες» και «ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων».
Η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) του πατριαρχείου της Μόσχας αποφάσισε σήμερα Τρίτη να διακόψει κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, λόγω των δραστηριοτήτων του στην Ουκρανία.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές ενέργειες και την ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ο κλήρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να διακόψει κάθε σχέση με τον κλήρο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης», αναφέρει η ουκρανική Εκκλησία.
Επίσης τονίζει ότι «οι λαϊκοί πρέπει να διακόψουν τη συμμετοχή τους σε μυστήρια που τελούνται σε εκκλησίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης».
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει και το Πατριαρχείο Μόσχας τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει καθεστώς αυτοκεφαλίας στη μη-κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.