Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του Οικουμ. Πατριαρχείου»

 Εν τω μεταξύ: Αβάπτιστοι και άταφοι Ρώσοι στην Τουρκία εξαιτίας της απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας


        Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο έδαφός της σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας.

      Η ανακοίνωση αναφέρει: Στις 13 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επίσκοπος Ιλλαρίων (Ρούντικ), ο οποίος διορίστηκε παράνομα έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, τέλεσε την λειτουργία στο Ναό του Αγίου Ανδρέα του Κιέβου. Η λειτουργία έγινε χωρίς την άδεια του Μητροπολίτη Ονούφριου του Κιέβου και Πάσης Ουκρανία.
Επίσης στο άρθρο αναφέρεται ότι η Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του Οικουμενικού στο έδαφος της Ουκρανία και επικύρωσε την θέση αυτή στο Διάταγμα της Συνόδου Επισκόπων της Ουκρανικής Εκκλησίας από τις 13.11.2018 και με την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας από τις 7.12.2018 (τευχος № 41).

Αβάπτιστοι και άταφοι Ρώσοι στην Τουρκία εξαιτίας της απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας

     ... Όταν λέγη η αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας να μην εκκλησιάζεσθε, να μην εξομολογήστε, να μην κοινωνείτε στους ναούς που είναι υπό το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, σας
δημιουργεί ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Να μην ακούτε, μην έχετε καμίαν ανησυχίαν, διότι ο δικός σας ποιμήν, ο δικός σας πνευματικός πατέρας εδώ στην Τουρκία είναι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, είναι ο ομιλών. Και να εκκλησιάζεσθε και να κοινωνείτε και εδώ στον Άγιο Ανδρέα, όπως σήμερα, και σε όλες τις άλλες Εκκλησίες στη χώρα μας, εδώ που ζούμε, χωρίς καμίαν επιφύλαξιν, χωρίς καμίαν αναστολήν.
       Για να δείτε το κακόν που έγινε με αυτήν την απόφασιν της Μόσχας, πρόσφατα στην Αττάλεια μία μητέρα ορθόδοξος ρωσίδα, παντρεμένη με Τούρκο μουσουλμάνο, επρόκειτο να βαπτίσει το παιδί της και ρώτησε ένα γνωστό κληρικό της στη Ρωσία τι να κάνει, μετά την απόφαση της Μόσχας, και ο ιερεύς αυτός από τη Ρωσία είπε «να μη το βαφτίσετε στην εκκλησία όπου μνημονεύεται ο Βαρθολομαίος». Και το παιδί έμεινε αβάπτιστο και μπορεί να μείνει για πάντα αβάπτιστο.

       Επίσης, εκεί κάτω στη Νότιο Τουρκία πέθανε μία ρωσίδα και η κόρη της ρώτησε έναμ φίλο ιερέα στη Ρωσία τι να κάνει με την κηδεία της μητέρας της και απάντηση από την Ρωσία ήταν «να μην την κηδέψετε σε εκκλησία του Βαρθολομαίου». Και την έθαψαν σα να ήταν αβάπτιστη, σα να μην ήταν χριστιανή.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/12/18, 12:28 π.μ.

    Και σου φαινεται περιεργο βαρθολομαιε το γεγονος αυτο ??? Καλα , οι ρωσοι ΔΕΝ σε μνημονευουνε για διοικητικους λογους και δεν ασχολουμαστε με αυτους ...ΕΜΕΙΣ να δεις,που σου κοψαμε το μνημοσυνο για λογους ΠΙΣΤΕΩΣ και μονον, ποσο αταφοι θα μεινουμε απο τους ακολουθουντας σε και ταυτοπιστευοντας σε ..Να σαι σιγουρος για αυτο αναθεματισμενε ...Ουτε στην κηδεια μου δεν σας θελω ειχε πει καποτε ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ...Καταλαβες πονηρε ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.