Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!


ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ:

μαζικές διώξεις και ανακρίσεις ορθόδοξων ιερέων.

Εισέβαλαν στα σπίτια τους και στους ναούς για έρευνες…. ΦΩΤΟ

Oι ιερείς της επισκοπής Rivne Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας σύρθηκαν μαζικά σε ανακρίσεις από την SBU την κρατική ασφάλεια Ουκρανίας….
Κατά τις ανακρίσεις της SBU, οι ιερείς αισθάνθηκαν «κάπως» σαν αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία για νεομάρτυρες δήλωσε ο Γραμματέας της επισκοπής UOC ο πρωτοσύγκελος  Alexander Egorov στις 5 /12/ 2018. Όπως διευκρίνισε 14 ιερείς της UOC – 13  της επισκοπής Rivne κι 1 της Sarnensko-Polesskaya παρουσιάστηκαν στις αρχές μετά από κλήση για ανάκριση. Όλοι οι
ιερείς διέθεταν δικηγόρο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ανάκρισης. Πρόσθεσε ότι ασκούνται πιέσεις και ταπεινώσεις στους ιερείς με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να μπουν στην αυτοαποκαλούμενη ενωμένη εκκλησία που ο Βαρθολομαίος θα δώσει τον Τόμο.  Μιλώντας για το ηθικό των ιερέων που πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στα ανακρίτρια της SBU, τόνισε ότι έχουν καλό ηθικό.
Επίσης η αστυνομία και η  (SBU) εισέβαλαν στους ναούς και τα σπίτια των ιερέων των επισκοπών Jitomir και ’Ovroutch και έκαναν έρευνες κατ΄οίκον….
Οι συνεργάτες της καθεστωτικής αστυνομίας του Ποροσένκο και της  (SBU) έκαναν έρευνα κατ΄οίκον σε γραφεία της Μητρόπολης αλλά και σ΄εκκλησίες και σε σπίτια ιερέων της επισκοπής Jitomir στις 3 Δεκέμβρη 2018. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από από τη Γ Διεύθυνση της Αστυνομίας της περιοχής Jitomir και την τοπική Διεύθυνση SBU. Όπως δήλωσαν οι δυνάμεις της τάξης οι έρευνες διαδραματίζονται στο πλαίσιο της  εντολής των ποινικών διώξεων σύμφωνα με το άρθρο 161 του ποινικού κώδικα  (καταπάτηση του δικαιώματος ισότητας των πολιτών λόγω  του ανήκειν σε ράτσα, έθνος ή θρησκεία ). Ο σκοπός των ερευνών είναι η αναζήτηση και κατάσχεση τυπωμένων εγγράφων ή σε ψηφιακή μορφή,φωτοαντίγραφα, φλασάκια USB οπτικούς δίσκους και σημειωματάρια, « των οποίων τα κείμενα περιέχουν σοκαριστικές προτάσεις  για την ευαισθησία πολιτών, οπαδών και μελών  διαφορετικών ομολογιών, θρησκειών, σε σχέση με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, και έχουν αναφορά σε θρησκευτικό μίσος, έχθρα ». Ο πρωτοσύγκελος Anatole Kapliouk, περιέγραψε λεπτομερώς την έρευνα στον καθεδρικό της Μεταμόρφωσης στο Ovroutch, όπου είναι ο εντεταλμένος : « έφθασαν το πρωί μ΄ένα διάταγμα του Δικαστηρίου, πήραν τα κλειδιά άνοιξαν την εκκλησία  κι έψαχνα όλη τη μέρα τυπωμένα έγγραφα.… Σκάλισαν τα πάντα μέχρι στο ιερό βήμα ,πήγαν στην κρύπτη,στο ισόγειο του ναού στο υπόγειο , στον καυστήρα… Κοίταξαν τα πάντα. όλη τη μέρα έψαχναν και δεν βρήκαν τίποτα  ». «Ομοίως ερεύνησαν τα γραφεία της επισκοπής ενώ δεν είχαν το δικαίωμα. Σύμφωνα με το ένταλμα είχαν εξουσιοδότηση για έρευνα μόνο στην εκκλησία » πρόσθεσε.
Έρευνες για  »θρησκευτικό μίσος » ομοίως διεξήχθησαν στο διαμέρισμα του υπεύθυνου της Εκκλησίας Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο  Jitomir, του π. Serge Gritsaïouk. Κατασχέθηκαν ο υπολογιστής, 2 τηλέφωνα, φλασάκια USB, σημειωματάριο….« Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλο το υλικό πληροφορικής της Επισκοπής, τα φλασάκια  USB, σκληροί δίσκοι από κάμερες επιτήρησης βίντεο, δίσκους υπολογιστών » δήλωσε ο εκπρόσωπος της επισκοπής  στο Interfax-religion.ru.













Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/12/18, 12:14 π.μ.

    Πέρα από τον Βαρθολομαίο εδώ παίζει ρόλο και ο στρατιωτικός νόμος που επέβαλε ο Ποροσένκο και έτσι κάνει ότι θέλει....δυστυχώς εκεί η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία σε όλα τα επίπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.