Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Υπεγράφη το διάταγμα για την αλλαγή της ονομασίας της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας

    Διάταγμα για την υποχρεωτική αλλαγή της ονομασίας της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP) υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.
Πλέον, η UOC-MP είναι υποχρεωμένη να αλλάξει ονομασία εντός τεσσάρων μηνών. Η κανονική Ουκρανική Εκκλησία βέβαια, έχει προσφύγει εναντίον της απόφασης του Κιέβου, αντιδρώντας έντονα στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
«Ο πρόεδρος έχει υπογράψει το νομοσχέδιο» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επήλθε κατόπιν της ίδρυσης της «νέας εκκλησίας», στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης της «ενωτικής συνόδου», η οποία και εξέλεξε ως «Μητροπολίτη» τον Επιφάνιο.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές υποθέσεις, προσπαθώντας — αυτή τη φορά — να εξασφαλίσουν τη χορήγηση του «Τόμου της Αυτοκεφαλίας» από την Κωνσταντινούπολη.
Η ίδρυση της «νέας εκκλησίας» έχει καταδικαστεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως σχισματική, ενώ η UOC-MP έχει επανειλημμένως καταγγείλει διάφορα περιστατικά επιθέσεων εναντίον πιστών από εκπροσώπους των μη-κανονικών θρησκευτικών δομών της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.