Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πατριάρχης Μόσχας: ''Όταν σκοτώνεις ένα έμβρυο είσαι εγκληματίας''



Σε φοιτητές και καθηγητές Ιατρικής μίλησε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συμβουλίων του Καθεδρικού Ναού της Μόσχας.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα των αμβλώσεων, καθώς και στον προγεννητικό έλεγχο.
"Όταν αποφασίζεις να διακόψεις μια εγκυμοσύνη λόγω φυσικών
ανωμαλιών στο έμβρυο είσαι εγκληματίας" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: "Σκοτώνοντας ένα έμβρυο που ίσως είναι λίγο κατώτερο, σκοτώνεις ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Μόνο ο Χίτλερ το έκανε αυτό, για να ζουν μόνο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο".
"Σκεφτείτε τι συνέβαινε εάν με βάση την προγεννητική έρευνα, μητέρα του Stephen Hawking είχε κάνει άμβλωση! Η ανθρωπότητα θα είχε στερηθεί μια μεγάλη προσωπικότητα, και έναν λαμπρό φυσικό" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.
Νωρίτερα ο Πατριάρχης Κύριλλος από το βήμα της Κρατικής Δούμας ζήτησε να απαγορευτεί από το σύστημα ασφάλισης η άμβλωση, και να δίνουν σε κάθε γυναίκα ένα υπερηχογράφημα και να ακούσουν την καρδιά του εμβρύου.
"Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η δολοφονία παιδιών θεωρείται ως μια συνηθισμένη ιατρική υπηρεσία, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ιατρική διαδικασία" - ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος ο Πατριάρχης υπενθύμισε ότι η Εκκλησία έχει ήδη ανοίξει 160 κέντρα για έγκυες γυναίκες στη χώρα, τα αποκαλούμενα "Σπίτια για μαμάδες" για κάθε μελλοντική μητέρα που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.