Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Δεν έχουν τέλος οι ...πτώσεις!

 «Άγιο» το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία για την συμφωνία της Λίμνης;

Απίστευτο και όμως αληθινό.
      Μπορεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας να βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη των λαϊκών συλλαλητηρίων υπεράσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας και απόρριψης της Συμφωνίας της Λίμνης από τη Βουλή, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μάλλον είχε διαφορετική γνώμη.
Ο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος απέφυγε κάθε δημόσια παρουσία, κάτι που προφανώς επέλεξε προκειμένου να μην έλθει στη δύσκολη θέση να μιλήσει για το θέμα αυτό. Πληροφορίες του
Newpost, τον θέλουν να περιορίζει κάθε ουσιαστική δραστηριότητα και τους λίγους που είδε υπηρεσιακά στο γραφείο του ήταν ανώδυνες συναντήσεις που δεν θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση.
Αυτά δημοσίως.


Διότι οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο πρώτος που πήρε τον Πρωθυπουργό και τον συνεχάρη για το επίτευγμά του να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!
Από τη μια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ολόκληρος λαός να αγωνίζεται για τη Μακεδονία και από την άλλη ο Αρχιεπίσκοπος να συμπλέει με τον Πρωθυπουργό.
Και δεν ήταν αυτό το μόνο τηλεφώνημα. Ο Ιερώνυμος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και όταν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Σίγουρα θα ήταν ένας από αυτούς που θα ανακουφίστηκε, αφού η παρούσα Κυβέρνηση πήρε μία εύλογη και για αυτό… «ευλογημένη» παράταση ζωής.

  Μιλήσαμε με σεβαστό μας πρόσωπο, αγιορείτη στην βαθειά έρημο.
   -Πατέρα κάποιο σχόλιο για την ιδιαίτερη συμπάθεια Τσίπρα Ιερώνυμου;
    -Ά, λές για τον νέο Σαούλ, που αντί να βρει το φως του, κατάφερε και τοχασε ο Ιερώνυμος!  ΚΡΙΜΑ για  την Ελλαδική Εκκλησία συμπλήρωσε ...

4 σχόλια:

  1. Δεν εχουν τέλος οι πτώσεις γενικα:α) του αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου και των συν αυτό, και β) των Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων,Επισκόπων και Ηγουμένων απο την αγιοπατερική παράδοση των ιερών κανόνων,των Αποστόλων και των εννέα οικουμενικών συνόδων.
    Οι πιστοί αδιαφορούνε για το κατάντιμα τους και τους ακολουθούνε χωρίς αντίδραση,και δεν εφαρμόζουνε την ιερή αποτείχιση απο την παναιρεση του οικουμενισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/1/19, 11:37 π.μ.

    Ναι, αλλά δεν μας είπες ακόμα πού λειτουργεί ο παπα-Νικόλας Μανώλης; Να πάμε κι εμείς οι αποτειχισμένοι που δεν έχουμε παπά! Δεν είναι και διθκή σου πτώση ο κρυπτο-αποτειχισμός του παπα-Νικόλα που ακολουθείς που υποστηρίζεις, που φαίνεται κάποια συμφωνία έχει κάνει με το Θεσσαλονίκης για να γλιτώσει τη καθαίρεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σιωπή μου,είναι απάντησή μου,γιατί δεν σε θεωρώ άξιο σοβαρό αποτειχισμένο σχολιαστή,σε θέματα ορθοδόξου πίστεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/1/19, 6:34 μ.μ.

    Κκ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΕ σε εμένα που σας βεβαιώ ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΑΜΊΑ ΣΧΈΣΗ με τον ανώνυμο 11:37 και με αγαθη προαίρεση σας έχω επανειλημμένα ρωτήσει μπορείτε να μου απαντήσετε παρακαλώ;; Που επιτέλους βρίσκεται αυτή η ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ (δικός σας ο όρος) που ιερουργει ο π. Νικόλαος και ο σεβ. Καθηγητής π. Θεοδωρος??? Η μήπως θεωρείτε κι εμένα μη άξιο και μη σοβαρά σε θέματα πίστεως ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.