Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Τα Αγιορείτικα Μοναστήρια ενώνονται με τους σχισματικούς! --Ας τα χαίρονται οι ανά την Ελλάδα (κι όχι μόνο) "ευσεβείς"!

Επτά Μοναχοί αφήνουν τήν Μονή Βατοπεδίου


Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας Αμβρόσιος:

Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία…





Ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας Αμβρόσιος έγραψε:

«Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται, εκβιάζονται, ξυλοκοπούνται και εξωθούνται από τις εκκλησίες τους».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διέταξε την σχισματική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί και τα 20 μοναστήρια στο Άγιον Όρος, έγραψε.
      «Η Ξενοφώντος, η Παντοκράτορος και η Νέα Εσφιγμένου έχουν ήδη εισέλθει σε κοινωνία με σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, σφίγγοντας τα χέρια των διωκτών της Εκκλησίας στην Ουκρανία … Πόσο πανούργα χλευάζει τους ανθρώπους ο εχθρός της ανθρωπότητας !».
***
Παρεμπιπτόντως, στις αρχές του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, απαγορεύτηκε η είσοδος του Αρχιεπισκόπου Αμβροσίου στο
έδαφος της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της απόφασης του Ποροσένκο ότι όλοι οι κληρικοί της Κανονικής Εκκλησίας δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ουκρανία.
Πηγή


Επτά Μοναχοί αφήνουν τήν Μονή Βατοπεδίου μετά τήν επίσκεψη τής σχισματικής ουκρανικής αντιπροσωπείας

SEVEN MONKS LEAVE VATOPEDI MONASTERY ON MT. ATHOS AFTER VISIT OF UKRAINIAN SCHISMATIC DELEGATION


Several monks have decided to leave Vatopedi Monastery on Mt. Athos after the Ukrainian schismatic delegation that is currently visiting the Holy Mountain was received there, reports Interfax.
According to a source in the Moscow Patriarchate, seven Russian, Ukrainian, and Moldovan monks of Vatopedi left and decided to go to the Russian-tradition St. Panteleimon’s Monastery, where the schismatic delegation was refused yesterday.
Before being shut out of St. Panteleimon’s, the delegation, headed by “Bishop” Paul of Odessa and the Baltic, celebrated Vespers and Divine Liturgy at Pantocrator Monastery and was received at New Esphigmenou Monastery. Conversely, other monasteries, such as Philotheou and Karakallou, have said they would also shut their gates to the schismatics.
There is also information that many of the Greek monks living at Vatopedi are also quite dissatisfied with the position the leadership of the monastery has taken and considers the representatives of the new Ukrainian structure to be schismatics.
Αρκετοί μοναχοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Μονή Βατοπεδίου μετά την υποδοχή που έκανε στην Ουκρανική σχισματική αντιπροσωπεία η οποία περιοδεύει αυτήν την στιγμή στο Άγιον Όρος, αναφέρει η Interfax.
Σύμφωνα με μια πηγή στο Πατριαρχείο Μόσχας, επτά Ρώσοι, Ουκρανοί και Μολδαβοί μοναχοί της Βατοπαιδίου έφυγαν και αποφάσισαν να πάνε στην Ρωσικής-παράδοσης Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου η σχισματική αντιπροσωπεία χθες απορρίφθηκε.
Πριν την απόρριψή τους από την Παντελεήμονος, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον «Επίσκοπο» Οδησσού και Μπάλτας Παύλο λειτούργησε στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργίαστην Μονή Παντοκράτορος και φιλοξενήθηκε από τη Νέα Μονή Εσφιγμένου. Από την άλλη, Μονές όπως η Φιλοθέου και η Καρακάλλου έχουν δηλώσει ότι θα κλείσουν τις πύλες τους στους σχισματικούς.
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι πολλοί από τους Έλληνες μοναχούς που εγκαταβιούν στο Βατοπαίδι είναι επίσης αρκετά δυσαρεστημένοι με την θέση της ηγεσίας της Μονής και θεωρούν ότι οι εκπρόσωποι της νέας Ουκρανικής οργάνωσης είναι σχισματικοί.
Ο ηγούμενος της Βατοπαιδίου Εφραίμ θα παρευρισκόταν στην ενθρόνιση του «Μητροπολίτη» Επιφανίου Ντουμένκο στο Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου αλλά υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την άφιξή του στην Ουκρανική πρωτεύουσα, αφήνοντας έναν Ιερομόναχο, τον Μάξιμο τον Βατοπαιδινόνα συλλειτουργήσει στην ενθρόνιση μαζί με τον Ηγούμενο Αλέξιο της Μονής Ξενοφώντος και τον Ιερομόναχο Χρυσοστόμο της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονα.
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους επισήμως καταψήφισε την αποστολή αντιπροσωπείας στην ενθρόνιση του Επιφάνιου, με 13 Μονές κατά και 5 υπέρ: Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Κουτλουμουσίου και Παντοκράτορος. Οι Αγιορείτες οι οποίοι παρευρέθησαν και συλλειτούργησαν, συμμετείχαν ως μέλη της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Συνεπώς, 7 Αγιορείτικες Μονές έχουν μέχρι στιγμής δείξει στήριξη στους Ουκρανικούς σχισματικούς, είτε με την ψήφο τους υπέρ της παρουσίας τους στην ενθρόνιση, είτε με την υποδοχή των σχισματικών στις Μονές τους: Ιβήρων, Σταυρονικίτα, Ξενοφώντος, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Βατοπαιδίου και Νέα Εσφιγμένου.


Νέα δημοσίευση για το θέμα  (11.2.2019)

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για αποχώρηση

 Μοναχών από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 


Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, κάνουν λόγω για αποχώρηση 7 Μοναχών της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου ως αντίδραση στην επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας.
Οι εν λόγω πληροφορίες είναι ανυπόστατες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου γνωστή για την αβραμιαία φιλοξενία της, εδώ και καιρό φιλοξενούσε αντιπροσωπεία Μοναχών αποτελούμενη από Ρώσους, Μολδαβούς και Ουκρανούς.
Οι εν λόγω Μοναχοί δεν αποτελούσαν δυναμικό της Αδελφότητας, αλλά ζήτησαν προσωρινή φιλοξενία, κάτι που τους δόθηκε με ιδιαίτερη αγάπη.
Σήμερα, οι εν λόγω πατέρες αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), και ευχαρίστησαν το Μοναστήρι για την μέχρι σήμερα φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.