Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Μετά τον Εφραίμ Βατοπαιδείου και ο σχισματικός "Πατριάρχης" Κιέβου Φιλάρετος εισήχθη στο Νοσοκομείο!



oukranias1
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η Ενθρόνιση του Επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου (Ντουμένκο).
Η ενθρόνιση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, παρουσία.
Τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου ενθρόνισε ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Μητροπολίτης Μακάριος, πρώην Επικεφαλής της λεγόμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της Ενθρονίσεως, είχε τοποθετηθεί ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας που εκχώρησε του Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στην Ενθρόνιση συμμετείχε επίσης ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως, ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλεξιος, ο Έξαρχος του Πατριαρχείου στο Κιέβο, π. Μιχαήλ Ανισένκο καθώς και ο π. Χρυσόστομος της Κουτλουμουσιανής Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτιμος "Πατριάρχης" Κιέβου Φιλάρετος δεν συμμετείχε στην ενθρόνιση, διότι εισήχθη στο Νοσοκομείο με αυξημένη αρτηριακή πίεση και οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να λάβει εξητήριο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.