Μας εστάλη από ειδικό επιστήμονα

   Η «αμετάκλητη» μετονομασία της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» –τεχνητό κρατικό μόρφωμα που αυτοαποκαλείται απλώς «Μακεδονία» και που επιχαίρει για την ανύπαρκτη «Μακεδονική» εθνική της ταυτότητα και γλώσσα– συνιστά το μεγαλύτερο ιστορικό, εθνικό, πολιτικό, γεωπολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό ανοσιούργημα των αιώνων.
Αν και συνταγματικώς, το πολίτευμά μας είναι δημοκρατικό, κάθε νόμιμη αντίδραση των Ελλήνων έναντι αυτής της μεθοδείας ποινικοποιείται από την ίδια την συμφωνία των Πρεσπών στην οποία εγκλώβισε την Ελλάδα η ίδια η κυβέρνηση.
Οι τεράστιες πιέσεις διεθνών παραγόντων –θεσμικών και μη– που δέχθηκε η χώρα μας για να υποκύψει, και οι καταγγελτικές φήμες περί δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων, καταδεικνύουν
πως είναι μάταιο να πιστεύουμε ότι κάποια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα θελήσει, ή θα μπορέσει, να αποδώσει το όνομα «Μακεδονία» στην Ελλάδα.
Η ανατροπή της συμφωνίας των Πρεσπών από μόνο τον λαό, ερήμην των πολιτικών, είναι αδύνατη μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Δυνατή είναι μόνο η από μέρους του ελληνικού λαού υπονόμευση της ουσίας της συμφωνίας, με κινήσεις που θα γνωστοποιούν παγκοσμίως το σκανδαλώδες της υπεξαίρεσης, εν καιρώ ειρήνης, της Μακεδονικής ταυτότητας από μη Έλληνες. 
Ένας τρόπος για να εντυπωθεί στην διεθνή παγκόσμια γνώμη ότι η μόνη πραγματική Μακεδονία είναι η Ελληνική, και ότι οι μόνοι πραγματικοί Μακεδόνες είναι οι Έλληνες που κατοικούν σ’ αυτήν, είναι ο εξής: με πρωτοβουλία των εν Ελλάδι και ανά τον κόσμο Παμμακεδονικών ενώσεων, συλλόγων και σωματείων, υπό την αιγίδα τους, και με την υποστήριξη και άλλων ενώσεων, οι Μακεδόνες μας θα μπορούσαν να επικαλεσθούν και αυτοί το διαβόητο «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού», και να διακηρύξουν επισήμως σε όλα τα θεσμικά κέντρα ότι, από τούδε και στο εξής, ως  Έλληνες πολίτες, οι μεν ήδη αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνομακεδόνες», την δε Μακεδονία τους, ως περιοχή οριζομένη εντός των ελληνικών συνόρων στην οποία κατοικούν, μετονομάζουν σε «Ελληνομακεδονία», ενώ τα προϊόντα τους ταυτοποιούν ως «ελληνομακεδονικά».
Μια τέτοια καταγγελτική κίνηση θα κατεδείκνυε παγκοσμίως ότι οι  Έλληνες αντιστέκονται στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και στην έμμεση υφαρπαγή των εδαφών τους, και ότι, ως έθνος, διαφοροποιούνται από τα νεοταξικά προϊόντα εθνολογικής τερατογένεσης.

[Σημείωση: Για να τονίζεται η ελληνικότητα των νέων προσδιορισμών στην αγγλική τους απόδοση, προτείνονται οι όροι «Hellenicmacedonia» και «Hellenicmacedonian(s)» (μία λέξη), ή οι όροι «Greekmacedonia» και «Greekmacedonian(s)» (μία λέξη). Βεβαίως, το «Greekmacedonian(n)» μπορεί να εκλειφθεί ως αναφερόμενο σε Σκοπιανούς ελληνικής καταγωγής].