Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΡΑΘΥΜΟ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΡΑΘΥΜΟ!



Με ηλεκτρονική τους επιστολή οι νέοι του Κογκό μας πληροφορούν ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποφάσισε τελικά να απομακρύνει από την επισκοπή Μπραζαβίλ τον διαβόητο Παντελεήμονα Αράθυμο.


Φαίνεται ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του κ. Αράθυμου, κατά την πατριαρχική επίσκεψη, διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην απόφαση του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας, επειδή διαπίστωσε, εκ του σύνεγγυς, πόσο ανεπιθύμητος είναι στο Μπραζαβίλ ο κ. Αράθυμος.

Δεν γνωρίζουμε αν η διαδήλωση εναντίον του κ Παντελεήμονα έπεισαν το Μακαριώτατο Αλεξανδρείας ότι πρέπει επιτέλους να απομακρύνει τον επίσκοπο κ. Παντελήμονα.
Ένα είναι το σίγουρο!
Ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεχόταν -και δικαίως- άγρια πυρά πανταχόθεν επειδή διατηρούσε στην θέση του τον κ. Αράθυμο.

Η παγκοίνως γνωστή αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια το κύρος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας υποβιβάστηκε ουσιαστικά εξαιτίας της ατυχέστατης εκλογής για την επισκοπή Μπραζαβίλ. 

Σε ορισμένα ιστολόγια, μάλιστα, δεν έλειπαν τα υπονοούμενα ότι ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας βρισκόταν κάτω από εκβιασμό από τον κ. Αράθυμο και γι’ αυτό δεν τολμούσε να τον μετακινήσει από την θρόνο του.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αληθεύουν τα υπονοούμενα για τον εκβιασμό.

Γνωρίζουμε, όμως, πάρα πολύ καλά ότι ορθότατα έπραξε ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας να απομακρύνει τον κ. Αράθυμο. 

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η απόφασή του θα χαιρετιστεί θερμά από το ανά την οικουμένη ορθόδοξο πλήρωμα, που παρακολουθούσε αποκαρδιωμένο τα κατορθώματα του επισκόπου της Μπραζαβίλ.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, και συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Μακαριώτατο Αλεξανδρείας για την ορθή και επιβεβλημενη του απόφαση και ελπίζουμε και προσευχόμαστε “το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός να το γεμίσουμε άνθη”.

Ο διάδοχος του κ. Αράθυμου πρέπει να είναι αδιάβλητος και αφιλάργυρος κληρικός που φλέγεται από ένθεο ιεραποστολικό ζήλο, για να αποκατασταθεί πλήρως το κύρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και προπαντός για να συνεχίσει απρόσκοπτα το ιεραποστολικό εργο στο Μπραζαβίλ.

Μακαριώτατε Αλεξανδρείας! 

Οι ανά την υφήλιο πιστοί αναμένουν να σας χειροκροτήσουν, από τα βάθη της καρδιάς τους, αν στείλετε στο Μπραζαβίλ κληρικό με φόβο Θεού για να ποιμάνει τον νεόφυτο αμπελώνα του Κυρίου.
Παναγιώτης Τελεβάντος


Από e- mail που μας εστάλησαν από τους νέους του Κονγκό και σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε τοπική ιστοσελίδα.
Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ΑΡΑΘΥΜΟΣ άφησε το Κονγκό!  Επιτέλους, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας απέσυρε τον ανάξιο Μητροπολίτης Παντελεήμων ΑΡΑΘΥΜΟΣ από Κονγκό, μετά την επίσκεψή του στο Κογκό. Προσωπικά, είδε τις εκδηλώσεις των πιστών και νεολαία ενάντια στο Μητροπολίτης ανάξιος.
Ο μητρ. Παντελεήμονας του Κονγκό Μπραζαβίλ και Γκαμπόν διοίκησε σε χλιδή και τυραννία. Τώρα ετοίμασε τις βαλίτσες του και εγκατέλειψε το  Pointe-Noire τον Φεβρουαρίου 2019 μοιράζοντας κάποια υπάρχοντά του σε δικούς του Κονγκολέζους πιστούς.
Χρησιμοποίησε στρατηγικές με βοήθεια αστυνομίας, στρατιτικών, δικαστικές αρχές, δεν κατόρθωσε με τους δικούς του να θολώσει αλήθεια από τον Πατριάρχη Αφρικής. Σύμφωνα με πολλές πληροφορίες, προσπάθησε να εμποδίσει τους πιστούς να δουν τον Πατριάρχη. Επικρατησε σύγχυση, ξυλοκοπήθηκε κοπέλα Παπική.
Οι πιστοί περιμένον έναν πραγματικό ποιμενα, ενώ τώρα η μητρόπολη διοικείται από τον ιερεα της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Maxime UMBA.


Σχόλια
Patrick Muanza Godet Patrick Muanza Godet que Dieu soit toujour avec lui en choisisant un humble berge et la grace lui soit accordé,axion
Είθε ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί του (με τον Πατριάρχη), επιλέγοντας έναν ταπεινό ποιμένα και η χάρη να του δοθεί, άξιον.

Πιστεύω  ότι κάποιοι παπάδες είδαν ιδίοις όμασι την αλήθεια, εμείς  είμαστε αυτά...

Civel Myrtley Bulldozer Civel Myrtley Bulldozer Bye bye bye, merci seigneur pour la victoire
Μπάι, μπάι, μπάι, ευχαριστούμε Χριστέ μας  για τη νίκη.
Noel Muzama Noel Muzama Enfin
Επιτέλους
Diampate Diallo Diampate Diallo Il ne reviendra pas avec 7 esprits plus méchants. Car il est déjà vaincu au Nom de Jésus-Christ
Δεν θα ξανάρθει με 7 πνεύματα πιο πονηρά (όπως λέει το Ευαγγέλιο). Γιατί αυτός νικήθηκε ήδη στο όνομα του Ιησού Χριστού.
χα
Αληθινά!

Gifran Theodore Bongo Gifran Theodore Bongo Ah gloire dieu mais oublions pas que y'a d'autre demon qui son reste je dit bien tous les gens qui on participe pourque on nous laisse dehor on attend aussi vos demissions
δόξα τω Θεώ μη λησμονάτε  ότι υπάρχει και άλλος  δαίμονας, είναι όλοι εκείνοι άνθρωποι που συμπορεύτηκαν για να αφήσουν εμάς απέξω, περιμένουμε κι αυτών την παραίτηση.
Joseph Mukenge Joseph Mukenge Que dieu lui pardonne
Ο Θεός να τον συγχωρήσει.
Ezechiel Borghi Karamatskos Ezechiel Borghi Karamatskos falsification des signatures des prêtres pour porter plainte à un missionnaire et à ses propres fins, détournement des fonds pour l'église orthodoxe du Congo Brazzaville, même les donations que le patriarche lui trouvaient, toutes dans ses poches, quel évêque ce pandeleimon arathymos
Έγινε πλαστογράφηση υπογραφών παπάδων για  να κατηγορήσει ιεραπόστολο και τους σκοπούς του να κάνει  οικεία οικόπεδα για την Ορθόδοξη Εκκλησία Κονγκό Μπραζαβίλ, ακόμη και των παροχών που έδιδε ο Πατριάρχης, όλα στις δική του τσέπες, τι επίσκοπος αυτός  ο Παντελεήμων Αράθυμος.

Diampate Diallo Diampate Diallo Bruce Mata nous allons régler ça en interne. Chacun répondra de ses actes. Nulle ne sera épargnée
Bruce Mataθα το κανονίσουμε αυτό από μέσα. Θα απαντήσει καθείς για πράξεις του. Κανείς δεν θα γλιτώσει
Naxor Van Naxor Van A vous prêtres , fidèles, responsables de l'église qui avaient soutenu ce imposteur bo keba , kanda ya nzambe eko koueya likolo na bino.

Προς τους παπάδες, που είναι υπεύθυνοι της εκκλησίας και  στηρίξατε αυτόν τον … (τα υπόλοιπα σε γλώσσα μουνουκουτούμπα)

Δείτε κι αυτό: 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞNΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε πρόσφατα την επισκοπή Μπραζαβίλ την οποία κρίμασιν Κύριος οίδεν ποιμαίνει ο διαβόητος Παντελεήμων Αράθυμος.

Η ειδυλλιακή εικόνα που δόθηκε με παραπλανητικά δημοσιεύματα για την ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Μπραζαβίλ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Ιδού ποιες πληροφορίες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεοhttps://www.facebook.com/100009121605740/videos/2186016525045713/παρέχουν οι ορθδόξοι νέοι της Μητροπόλεως Μπραζαβίλ για την πατριαρχική επίσκεψη.

Ο ΣΕΒ. ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΑΡΑΘΥΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
_________

“Ο μητροπολίτης της Μητρόπολης του Κονγκό Μπραζαβίλ, Σεβασμιότατος Παντελεήμων Αράθυμος πληροφορεί σε μια επιστολή ότι δεν είναι επιτρεπτό στους Ορθόδοξους πιστούς του Κονγκό να μεταβούν στο αεροδρόμιο για να δεχθούν τον Πάπα, επετράπη μόνο τα μέλη του κλήρου και οι διοικητικές και πολιτικές αρχές.
Οι πιστοί θα μεταβούν μόνο να περιμένουν στις σεβάσμιες ενορίες τους.

Ο ΣΕΒ. ΑΡΑΘΥΜΟΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
_______

Μήνυμα από τους Ορθοδόξους πιστούς του Κονγκό, που εμποδίστηκαν να συμμετάσχουν στη Λειτουργία κατά την επίσκεψη του Πάπα:

Καλημέρα,
Δεχθήκαμε την επίσκεψη του Πάπα Θεοδώρου στη χώρα μας, το Κονγκό, αλλά ο επίσκοπός μας Παντελεήμων ΑΡΑΘΥΜΟΣ μας εμπόδισε να συναντήσουμε τον πάπα για να του δώσουμε τα παράπονά μας, ο επίσκοπος πνίγει την αλήθεια, ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει και να χτυπήσει τους χορωδούς.

Ευτυχώς, οι Κονγκολέζικες αρχές όντας πληροφορημένες για όλα τα βαριά προβλήματα της Εκκλησίας του Κονγκό, ζήτησαν από την αστυνομία να μη φερθεί με βιαιότητα προς τους χορωδούς και τους ορθόδοξους πιστούς.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΡΑΘΥΜΟ
_________

Μακαριότατε, ευλογείστε μας.
Εμείς οι ορθόδοξοι πιστοί του Κογκό επωφελούμαστε από την αγαπητή σας επίσκεψη στη χώρα μας να σας πληροφορήσουμε κατευθείαν για όλα τα προβλήματα της τοπικής μας εκκλησίας να να σας παραδώσουμε τα συνημμένα σημαντικά έγγραφα που σας έχουμε στείλει από πολύ καιρό, δυστυχώς χωρίς να πάρουμε μια απάντηση ή μια λύση από την πλευρά σας.

Για όλη την περίοδο έξι (6) χρόνων ιδού τι γνωρίζουμε ως καταστάσεις στους κόλπους της Εκκλησίας μας:
1. Διαιρέσεις, τσακωμοί, διαμάχες, συκοφαντίες και κουτσομπολιά ανάμεσα στον κλήρο.
2. Καθαιρέσεις ιερέων, άδικους αφορισμούς, λαθεμένες απολύσεις από την εργασία.
3. Μήνυση και κλήση των ιερέων στο δικαστήριο.
4. Βίαη σύλληψη πολλών ορθοδόξων πιστών από την αστυνομία.
5. Απληστία και έλλειψη ενδιαφέροντος για την πνευματική πρόοδο της Εκκλησίας.
6. Άρνηση πληρωμής των μισθών των ιερέων.
7. Εγκατάλειψη των ενοριών και πολλά κτίρια είναι σε ερείπια. 
8. Δικατατορία, ανήθικη και ρατσιστική συμπεριφορά του μητροπολίτη. 
9. Έλλειψη σεβασμού απέναντι στις τοπικές αρχές.

Με τη χάρη και την αγάπη του Κυρίου μας και σωτήρα Ιησού Χριστού που μας ζητάει να προχωρούμε την αγάπη και την ειρήνη στους κόλπους της άγιας εκκλησίας.
Ζητάμε με σεβασμό την αναχώρηση του μητροπολίτη Παντελεήμονα ΑΡΑΘΥΜΟΥ.
Υποκλινόμαστε και με την ευχή σας.
Δεχθείτε, Μακαριότατε, την διαβεβαίωση της εκτίμησής μας.

Για την Ενοριακή Επιτροπή
Ο Αντιπρόεδρος

Oxance MOUSSOUNDA

Η ΙΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΡΑΘΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ
_________


Πατριάρχη Θεόδωρε, πάρε τον επίσκοπό σου, πήγαινε μαζί του, δεν θέλουμε να τον έχουμε πια εδώ σαν επίσκοπο. Παντελεήμων ανάξιος! (Εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.