Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Άσπρο – Μαύρο 10/4/2019


ΤΑ ΟΨΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ  (Ρωμ. στ΄, 23)

του  Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη
Contributor Editor
     Η εξασθένηση του Ορθοδόξου αισθητηρίου των Οικουμενιστών, με δικαιολογία την αγάπη, έχει ως αποτέλεσμα την κακή κλινική πνευματική τους εικόνα: τη «νέκρωση του νεύρου της ψυχής». Πέφτοντας στην παγίδα του Οικουμενισμού, κάθε πιστός Οικουμενιστής έχει καταστήσει εαυτόν ανυπεράσπιστο θήραμα στα νύχια του διαβόλου, εισπνέοντας το δηλητηριώδες νευροπαραλυτικό αέριο της παν-αιρέσεως.

Στην παγίδα αυτή πρώτοι και καλύτεροι κινδυνεύουν να πέσουν οι Έλληνες μετανάστες ανα τον κόσμο. Η συνύπαρξη των Ορθοδόξων Χριστιανών στο εξωτερικό με τους ντόπιους αλλόθρησκους ή/και αιρετικούς, οι όποιοι καλοί τρόποι, ευγένεια, ο σεβασμός των παραδόσεων των λαών που υποδέχτηκαν Ελληνορθόδοξους μετανάστες, από το ένα άκρο (φόβος, ραγιαδισμός και υποτέλεια) έφτασε τώρα στο άλλο άκρο της παγκοσμιοποιήσεως (να προσευχόμαστε όλοι μαζί, ο καθένας στο Θεό του αδιαφορώντας για την αλήθεια και τη σωτηρία της ψυχής μας και του αδελφού).
Η Νέα Εποχή επιβάλλει το νέο αξιακό πλαίσιο της ανοχής στο διαφορετικό, με όχημα το αντιρατσιστικό αφήγημα. Επιβάλλει να παραγκωνιστούν οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας, να κατεδαφιστούν τα δόγματα, που δήθεν μας εμποδίζουν να συνυπάρξουμε ειρηνικά και να κοινωνούμε εν αγάπη.
Άθεοι, παγανιστές, Ιουδαίοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανικές αιρέσεις ανά τον κόσμο (Παπικοί, Πεντηκοστιανοί, Αρμένιοι, Κόπτες – Μονοφυσίτες κ.α.), Βουδιστές και γιατί όχι Σατανιστές και ανθρωποφάγοι στο εγγύς μέλλον, όλες οι γνωστές και άγνωστες θρησκείες του κόσμου, να εξισώνονται με την αλήθεια της Ορθοδοξίας. Κατάντια πραγματική…
Και στηλιτεύεται και κατακρίνεται και αποκηρύσσεται μετα βδελυγμίας ως ελιτίστικη και βαθιά ρατσιστική «η αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας» στην αλήθεια.
Και αγνοείται η ουσία της: αν είναι όντως η μόνη αλήθεια και αυτό το πιστεύουμε εξ’όλης της ψυχής και όλης της διανοίας μας, τότε πως είναι δυνατόν να ανεχόμαστε οι «άλλοι» να μένουν στο σκοτάδι του ψεύδους (γνωστοί, γείτονες, φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς κ.α., στην Ελλάδα ή σε μια ξένη χώρα;)
Γίνεται να αδιαφορούμε στο όνομα της αγάπης; Γίνεται να καλλωπιστεί με τα στολίδια της όποιας αντιρατσιστικής ρητορικής, η αδιαφορία για την αλήθεια; Μήπως όλο αυτό είναι μία βολική “ωχαδερφίστικη” μεταπατερική θεολογία; Μήπως αποτελεί προπέτασμα καπνού, που κρύβει τη γύμνια της δικής μας απιστίας; Η κατάσταση αυτή είναι θλιβερή.
Στην κατάσταση της ψυχής που φαρμακώθηκε από το δηλητήριο της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, μέχρι και σύνοδοι συγκαλούνται που ονομάζουν Εκκλησίες τους αιρετικούς, στο όνομα του Χριστού δίχως Αυτόν.   
Στην κατάσταση της ψυχής που φαρμακώθηκε από το δηλητήριο της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, θεωρείται τιμή κάθε εκλογή σε θώκους συνελεύσεων των αιρετικών που αποκαλούνται Εκκλησίες, στο όνομα του Χριστού δίχως Αυτόν.
Στην κατάσταση της ψυχής που φαρμακώθηκε από το δηλητήριο της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, παράγονται σελίδες επί σελίδων, συγγραμμάτων, επιστημονικών διατριβών, άρθρων και εισηγήσεων σε ημερίδες, γεμίζονται διδακτικές ώρες σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, στο όνομα του Χριστού δίχως Αυτόν.
Το Άσπρο Μαύρο στο όνομα της αγάπης χωρίς αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.