Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Μία απλή πιστή ελέγχει την απιστία του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Στέφανου

"Π.Π.":  Ὅποιος ἀγαπᾶ καὶ μιμεῖτε τοὺς Ἁγίους" δὲν κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικούς, βαφτίζοντας τὴν κοινωνία αὐτὴ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"!  Ὁ ἅγιος Ἐφραὶμ (ποὺ μᾶς φέρνετε ὡς παράδειγμα)  θὰ κοινωνοῦσε μὲ αἱρετικούς;

"tasthyras"


Ο εφιάλτης των πονηρών ψευδεπισκόπων που θέλουν να κατασπαράξουν το ποίμνιο θα είναι πάντα οι Άγιοι και η αγνή πίστη των απλών πιστών.

Ομολογία απλής πιστής που έζησε θαύμα και όλη της η ζωή είναι ένα θαύμα με την παρουσία του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.
     «Το μόνο που θέλω να σας πω, είναι μην ξεχάσετε ποτέ ότι οι Άγιοι είναι δίπλα μας. Όλοι. Και ο Άγιος Εφραίμ είναι ο πιο πονεμένος, ο πιο τυρανισμένος Άγιος. Ο κατακρεουργημένος από τους Τούρκους που του έχουν κόψει την σιαγόνα του, το χεράκι του, τον έχουν κάψει με αναμμένο δαυλό στην κοιλιά. Οι Τούρκοι τον έχουν σφάξει, έχουν κόψει κομμάτια κι όμως εκείνος δεν άλλαξε την Πίστη του.


     Πόση δύναμη είχε, πόση Χάρη στο Θεό, πόση αγάπη είχε στον Χριστό μας. Ο Χριστούλης μας σταυρώθηκε αλλά εκείνος τί έκανε; Τον μιμήθηκε. Σταυρώθηκε αλλά με την διαφορά ότι σταυρώθηκε ανάποδα στην μουριά στο Μοναστήρι της Νέας Μάκρης Αττικής. Κι εκείνος υπέφερε πάρα πολύ για την αγάπη του Χριστού και γύρισε πίσω μετά από πεντέμισι αιώνες. Γύρισε πίσω για να έρθει κοντά σε μας και να μας γιάνει όλους μας από ασθένειες σωματικές, ψυχικές. Να μας οδηγήσει μακρυά από τον πειρασμό και να μας σώσει.
     Όλοι εμείς λοιπόν έχουμε χρέος όχι μόνο να τον αγαπάμε αλλά να έχουμε μέρα νύχτα στα χείλη μας το όνομά του και το Απολυτίκιό του και να του φωνάζουμε για όλα μας τα προβλήματα. Να μην προδώσουμε ποτέ την αγάπη που μας έχει και να του δείξουμε ότι είμαστε άξιοι που είμαστε παιδιά του
      Ποιόν αγάπησε ο Άγιος Εφραίμ και όλοι οι Άγιοι και για Ποιόν υπέστησαν φρικτά Μαρτύρια και διωγμούς; Για ΟΛΟΥΣ τους Αγίους μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ η ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΙΑ εθεωρείτο ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Αγάπης του Χριστού.
      Δείτε όμως παρακάτω πως οι οικουμενιστές το αντιστρέφουν όλο αυτό. Μιλάνε για έναν αόριστο «Χριστό» που δέχεται αλλαξοπιστίες, εις το όνομα μιας φτηνής συναισθηματικής «αγάπης».

      Παπικός στον λυκοποιμένα Στέφανο Τόλιο το 2018 κατόπιν συνεννοημένης επισκέψεως του δεύτερου σε ναό των αιρετικών:
    «Αυτό που γίνεται τώρα αυτήν την στιγμή νομίζω πως είναι η καλύτερη προετοιμασία -να κλαίει ο κόσμος, κοιτάξτε- [μια γυναίκα συγκινήθηκε]- είναι η καλύτερη προετοιμασία για το Πάσχα, γιατί, να μιλάμε για αγάπη του Θεού … άνθρωποι που πιστεύουν σε διαφορε.., λίγο διαφορετικά πράγματα, κι όμως, ήρθε ο Σεβασμιώτατος. Να είσαστε καλά Σεβασμιώτατε
«Η καλύτερη προετοιμασία» για το Πάσχα, μας λέει ο παπικός, είναι να πάμε να τους επισκεφθούμε, γιατί πως αλλιώς μπορούμε «να μιλάμε για αγάπη του Θεού». Εμείς όμως την Μεγάλη Σαρακοστή καλούμαστε να αγαπήσουμε τον σταυρό μας όπως και ο Χριστός αγάπησε τον δικό Του. Καλούμαστε να αγαπήσουμε τον Χριστό μιμούμενοι Αυτόν όπως έκαναν και οι Άγιοί Του, όχι να επισκεπτόμαστε αιρετικούς στους ναούς που μαζεύονται για να τους δείξουμε «αγάπη». Η δική μας η αγάπη περνάει μέσα από την Πίστη μας και όχι το αντίστροφο. Δεν περνάει η Πίστη μας μέσα από μια αόριστη αγάπη του πτωτικού ανθρώπου. Ο δικός μας Τριαδικός Θεός είπε «μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων». Και μας καλεί να κρατήσουμε το Ευαγγέλιον που μας άφησε, «κράτει ὃ ἔχεις, ἵνα μηδεὶς λάβῃ τὸν στέφανόν σου», όχι να έλθει στην Δευτέρα Παρουσία Του και να βρει «λίγο διαφορετικά πράγματα».
Γι’ αυτά τα «λίγο διαφορετικά πράγματα» ο άλλος μεγάλος νεοφανής Άγιος της εποχής μας, ο Άγιος Ραφαήλ, σηκώθηκε και έφυγε από την Κωνσταντινούπολη για να μην συμμετέχει στο μιαρό συλλείτουργο με τους παπικούς. Για αυτά τα «λίγο διαφορετικά πράγματα» μαρτύρησαν οι Αγιορείτες επί Βέκκου κατόπιν προειδοποιήσεως της ίδιας της Παναγίας για τους εχθρούς του Υιού Της που έρχονταν. Για αυτά τα «λίγο διαφορετικά πράγματα» 13 Κύπριοι στην κατεχόμενη Καντάρα της Κύπρου μαρτύρησαν το 1230 από Λατίνους «Χριστιανούς» διότι αρνήθηκαν να λειτουργήσουν με τα άζυμα.
Χιλιάδες Μάρτυρες έδωσαν την ζωή τους μέσα στους αιώνες για να κρατηθεί τούτη η Πίστη όπως μας την παρέδωσε ο Χριστός. Και έρχεται τώρα τούτος ο λυκοποιμένας της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου και σαλιαρίζει με τους αιρετικούς, απαξιώνοντας τους αγώνες και τις θυσίες των Μαρτύρων και Ομολογητών της Εκκλησίας:
    «Κι εσείς να είσαστε καλά. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και σε όλους τους ανθρώπους εδώ πέρα, οι οποίοι βρίσκονται εδώ μαζί μας, να δίνει υπομονή στις δύσκολες μέρες και νύχτες που περνάμε».
Τι δουλειά έχεις Μητροπολίτα μου να εμφανίζεσαι συστηματικά σε ναό αιρετικών λίγο πριν το Πάσχα; Είναι οι αιρετικοί παπικοί το «μικρό ποίμνιο» στο οποίο αναφέρεται το Ιερό Ευαγγέλιο, που φέτος τους ευχήθηκες κιόλας να αυξηθούν; Είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου; Νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνουμε τι κάνεις; Μήπως διώκονται οι άνθρωποι και δεν το ξέρουμε; Μήπως τους απαγορεύει κανείς να πιστεύουν εκεί που θέλουν; Μήπως τους κάνει κανείς αυτά τα φρικτά που έκαναν σε μας;
Εκτελείς ή δεν εκτελείς εντολές του οικουμενιστή Βαρθολομαίου; Έχετε ή δεν έχετε βάλει σκοπό να διαβρώσετε το φρόνημα των Ορθοδόξων Ελλήνων; Πως πας μετά και λειτουργείς σε Ναούς Αγίων που Μαρτύρησαν σε χέρια αιρετικών, έχοντας πριν λίγο ευχηθεί στους ίδιους αιρετικούς να τους δίνει δύναμη ο «Θεός» και να αυξηθούν;
      Μα επιτέλους, ΠΟΙΟΣ «ΘΕΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;
      Για «επισκόπους» σαν κι εσένα που άλλα λένε και άλλα κάνουνε, για «επισκόπους» που διδάσκουν αλλότρια, τι μας λέει ο Χριστός να κάνουμε;
      Εμείς οφείλουμε να αγαπάμε και να μιμούμαστε τους Αγίους μας, τους Αληθινούς μας Φίλους που είναι οι ζωντανές αποδείξεις της Αλήθειας του Ευαγγελίου. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε. Οφείλουμε επίσης να ακούσουμε τον Χριστό που μας λέει στο Ιερό Ευαγγέλιο να φεύγουμε μακρυά από τους ψευδοποιμένες.

Φαίη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.