Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Κι ενώ συμβαίνουν τα παρακάτω… η ομάδα Ζήση μας παρουσιάζει ως "παιδική χαρά", όσους έως τώρα μας συνιστούσε ως "ευσεβείς" Επισκόπους και παράλληλα κοινωνεί με όλους αυτούς!



Sui generis -δηλαδή- αντίσταση στην Παναίρεση!


"tasthyras":



Ο Φθιώτιδος,

    ο Σχισματικός,

          ο Ναυπάκτου

και η παιδική χαρά…




   σ.σ. (Φαίη):  Δύο πολύ σημαντικές επισημάνσεις ελέχθησαν στην πρόσφατη ομιλία του π. Νικολάου Μανώλη για την «χειροτονία» του πρώην Αρχιμανδρίτη Δημητριάδος Επιφάνιου (Δημητρίου) από τους σχισματικούς:
«Μου λέει εδώ ένας δικός μας. Πάτερ, ξέρεις αυτό γιατί το κάνουνε; Γιατί, να δεις που θα ‘ρθει αυτός ο Ολβίας για επίσκεψη στην Ελλάδα, και αμέσως οι δικοί μας θα συλλειτουργήσουν μαζί του και με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωρίσουν την Ουκρανική σχισματική "εκκλησία"».
Και αργότερα ο π. Νικόλαος σχολίασε:
«Δεν το περίμενα από τον Νικόλαο, έναν από τους μέχρι πρότινος παραδοσιακούς ιεράρχες (σ.σ.: "εὐσεβής") της Εκκλησίας της Ελλάδος να παίξει τον ρόλο αυτό. Σ’ αυτό ευθύνεται και ο Ναυπάκτου (ἄλλος "εὐσεβῆς") στον οποίο στηρίζονται θεωρητικά, διότι ο Ναυπάκτου μίλησε υπέρ της κίνησης του Πατριάρχου. Έδωσε την θεωρητική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο Νικόλαος».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά…

     ο Ιωαννίνων κάνει ανακύκλωση,
            ο Λαγκαδάς ασχολείται με το δημογραφικό,
                 και ο Αρχιεπίσκοπος φωτογραφίζεται με τον Κικίλια και την μελλοντική του σύζυγο! Αυτές τις ημέρες οι περισσότερες Μητροπόλεις τελούν Ιερές Παρακλήσεις για την φώτιση των μαθητών που δίνουν εξετάσεις.
     Μήπως θα πρέπει να καθιερωθεί μία (1) τουλάχιστον ημέρα τον χρόνο όπου θα τελούνται Ιερές Παρακλήσεις για την φώτιση των Ιεραρχών;



Ο νέος Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος στον Σεβασμιώτατο


Παρασκευή, 31 Μάιος, 2019

Επίσκεψη από τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο της Ουκρανικής Εκκλησίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, εδέχθη το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, στο Γραφείο του στις
Εγκαταστάσεις του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
          Ο Ποιμενάρχης μας υπεδέχθη εγκαρδίως το νέο Επίσκοπο κ. Επιφάνιο , ο οποίος κατάγεται από το χωριό Κόμνηνα της Φθιώτιδος και τυγχάνει χειροτονία εις Διάκονον του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού και ο οποίος επί πολλά έτη υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ εις την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, έως και της εκλογής του.
           Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εις τον Θεοφιλέστατο μακρά, υγιή και καλλίκαρπο Αρχιερατεία και με δύναμη Θεού να διακονεί τους Έλληνες Χριστιανούς της Ουκρανίας.
          Εις ανάμνησιν δε της επισκέψεώς του ο Ποιμενάρχης μας εδώρησε εις τον κ. Επιφάνιο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.
          Ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολβίας ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και αντευχήθηκε τα δέοντα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.