Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Όταν ένας Επίσκοπος πουλά και την ψυχή του για να φύγει από την μητρόπολή του και να πάρει το εισιτήριο για την επιθυμητή Νύμφη του Θερμαϊκού!


Το ζήσαμε και αυτό!

Ο επίσκοπος Λαγκαδά Ιωάννης αναγνώρισε «ιδιωτικώς» τους σχισματικούς στην Ουκρανία!


Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«Κύριε μην του καταλογίσεις αυτή του την αμαρτία…» κακοΙωάννης είναι! Ου γαρ οίδε τι εποίησε.

Ο λόγος για τον επίσκοπο Λαγκαδά Ιωάννη, διδάκτορα θεολογίας! Που συνπροσευχήθηκε στην Ουκρανία σε «Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Βλαδιμήρου, από το Κίεβο» (sic) με σχισματικούς, αναθεματισμένους, αφορισμένους και αχειροτόνητους ρασοφόρος.
Κάθε αναφορά σε Ιερούς Κανόνες, που απαγορεύουν σε ορθοδόξους να κοινωνούν με σχισματικούς και ακοινώνητους, όπως ο Β΄ Αντιοχείας ή, υπόμνηση στον λόγο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, (ήμαρτον άγιε, δεν είναι όσοι απαντούν στο ίδιο όνομα ίδιοι) πως: «…το την Εκκλησίαν σχίσαι ουκ έλαττόν εστι κακόν» της αιρέσεως, δεν έχουν νόημα στην περίπτωση του επισκόπου Ρεντίνης Ιωάννη.

Και δεν έχουν νόημα, για τον ασύνετο επίσκοπο της Λητής Ιωάννη διότι και, προφανώς, τελεί υπό την επήρεια της «προφητείας» Βαρθολομαίου πως, η Εκκλησία της Ελλάδος, μόνη αυτή στον κόσμο της Ορθοδοξίας, θα αναγνωρίσει τη σέχτα αχειροτόνητων στην Ουκρανία, οπότε έσπευσε, από ιερό ενθουσιασμό, να προλάβει την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο επίσκοπος Λαγκαδά Ιωάννης, χαμένος στα λαγκάδια του οικουμενισμού, είναι διδάκτορας θεολογίας! «εις την Θεολογικήν Ακαδημίαν της ιστορικής πόλεως Ούζγκοροντ», κέντρο της Ουνίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη νωρίτερα από το 1620 και, επιπρόσθετα, η πόλη βρίσκεται στην περιοχή των Καρπαθίων, όπου και ο πύργος του δράκουλα Βλαντ Γ΄ Τσέπες, που είναι γνωστός και ως Βλάντ ο Ανασκολοπιστής.
Στην Ουκρανία, ο Ρεντίνης Ιωάννης, διδάσκει στους απογόνους του Δράκουλα των Καρπαθίων και, του ολετήρα των Ορθόδοξων Ουκρανών ουνίτη Ιωάσαφ Kuncewics ελληνικά! Ενώ αυτός μαθαίνει τις τεχνικές βαμπίρ στο σώμα της Ορθοδοξίας.
Η θρασύτητα του επισκόπου Ιωάννη έφτασε έως και του σημείου προβολής της «ιδιωτικής» αναγνώρισης των σχισματικών στην Ουκρανία, από τα μέσα μαζικής χειραγώγησης στον οικουμενισμό που διαθέτει η επισκοπή Λαγκαδά και φέρουν τον παραπλανητικό τίτλο «Ορθόδοξη Παρουσία»!
Είναι προφανές πως, ένας διδάκτορας θεολογίας σαν τον επίσκοπο Ιωάννη, γνωρίζει τους Ιερούς Κανόνες, όμως τι αξία έχει «να πιστεύωμε μόνον εις ξηρά δόγματα και θέσφατα άνευ γνησίας και αυθεντικής εκκλησιολογίας» την οποία εκφράζει μόνο το καπνίζον οικουμενισμό Φανάρι;
Έτσι, ο θεολογικά λυτός επίσκοπος της Λητής κακοΙωάννης, ασπάζεται τη γνώμη του εκφραστή της «αυθεντικής εκκλησιολογίας» Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου πως, αυτοί που θέσπισαν τους Ιερούς Κανόνες «υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως» και αποφάσισε γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συμπροσευχηθεί με σχισματικούς και πλανεμένους Ουκρανούς ρασοφόρους προκειμένου αυτός, ο διδάκτορας θεολογίας! Να επανορθώσει «ιδιωτικώς» τα σφάλματα των θεοφόρων πατέρων!
Μετά την «προφητεία» του αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, το σχέδιο αναγνώρισης του εκκλησιαστικού μορφώματος στην Ουκρανία προχωρά με «ιδιωτικές» αναγνωρίσεις από στρατευμένους επισκόπους.
Η δικαιολογία, μετά το σάλο που ξεσήκωσε η κατά πάντα αψυχολόγητη και εκκλησιαστικά απαράδεκτη ενέργεια του επισκόπου Ιωάννη πως «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, παρέστη ιδιωτικώς εις τας εορτίους εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βλαδιμήρου, με την Ακαδημαϊκήν του ιδιότητα ως Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ούζγκοροντ της Δυτικής Ουκρανίας» είναι απίστευτα γελοία.
Πέρα από το γελοίο της γελοίας δικαιολογίας, σημασία έχει πως το «ιδιωτικό» συλλείτουργο του κακοΙωάννη με σχισματικούς στην Ουκρανία, εκθέτει την Εκκλησία της Ελλάδος καθώς έδωσε το δικαίωμα στον επικεφαλής της «εκκλησίας Βαρθολομαίου» Επιφάνιο να δηλώσει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αναγνωρίσει de facto την Εκκλησία μας»!
Τώρα, αν αληθεύουν οι διαρροές από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών πως, οι Φαναριώτες έφεραν προ τετελεσμένου γεγονότος τον κ. Ιερώνυμο καθώς «δεν περίμενε ότι θα παρευρισκόταν ο [Ουκρανός] Επιφάνιος» στον εσπερινό των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, μαύρο φίδι που τον έφαγε τον φίλαρχο «κακογιάννη» σαν βγει στον πηγαιμό για τη Θεσσαλονίκη.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.