Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Εγκαταλελειμμένο από τους ποιμένες το ποίμνιο, τρέφεται καθημερινά με την αιρετική ενότητα"!


leon1

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχαν σήμερα Τρίτη, 13 Αυγούστου, στο Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φιλλανδίας Λέων, ο οποίος προΐσταται της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, και ο Λουθηρανός Αρχιεπίσκοπος Φιλλανδίας Tapio Luoma, στο πλαίσιο προσκυνηματικής επισκέψεώς τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Πόλη.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστησαν και συνεργάτες των δύο Αρχιεπισκόπων, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στον διαχριστιανικό διάλογο και συνεργασία στην Φιλλανδία, αλλά και γενικότερα στην πορεία των σχέσεων μεταξύ Ορθοδόξων και Λουθηρανών.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο











Με μέλη της SCOOCH συναντήθηκε ο Αρχιεπ. Αμερικής




Τί είναι αυτό πάλι; Επαναλαμβάνουμε όσα σημειώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Δεν πρόκειται για χριστιανικές Εκκλησίες αλλά για αιρετικές. Όσο θα συγχέουν τον Χριστό με τον Αντίχριστο, τόσο η ευλογία του Θεού θα απομακρύνεται. Μόνον όταν οι αιρετικοί καταδικάσουν τις αιρέσεις τους και ενταχθούν εν μετανοίᾳ στη Ορθοδοξία και όταν οι ορθόδοξοι αναγνωρίσουν την Ορθοδοξία ως τη μόνη χριστιανική Εκκλησία, τότε μόνο υπάρχει η ελπίδα ο Κύριος να μας λυπηθεί και να προσφέρει τη ειρήνη Του και την ευλογία Του!
Κατακαημένη Αμερική τί σου ‘μελλε να πάθεις!!!

— Σχολιασμός katanixi.gr —
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, με αντιπροσωπεία της Μόνιμης Διάσκεψης των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (SCOOCH).
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδόφορος ανέφερε:
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, να μας εμποδίσει να ζήσουμε στο παρόν και να κοιτάξουμε προς το μέλλον. Γι ‘αυτό, είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω να δουλεύω με τους αδελφούς της Ανατολής όχι μόνο προς την κοινή αντίληψη αλλά και για την πλήρη ενότητα της πίστης και της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.