Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Romfea: "Το γεύμα ήταν θαυμάσιο"! --Ναι, αλλά ξέρετε πού οδηγούν, τέτοια γεύματα ανίερων σχέσεων-συμπροσευχών!


deipno orthodoxon 1

Κάθε χρόνο, για τη γιορτή του Αποστόλου Πέτρου, προστάτου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Καρδινάλιος Thomas Collins παραθέτει γεύμα στους Ρωμαιοκαθολικούς και Ορθοδόξους Αρχιερείς της περιοχής Τορόντο.
Το Νοέμβριο, για τη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέου, προστάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παραθέτει γεύμα για τους Ορθοδόξους και Ρωμαιοκαθολικούς Αρχιερείς περιοχής Τορόντο.
Στο εφετινό γεύμα, παρεκάθεσαν από Ρωμαιοκαθολικής πλευράς ο
Καρδινάλιος Thomas Collins και οι βοηθοί του Επίσκοποι: John A. Boissonneau και Wayne Kirkpatrick. Από Ορθοδόξου πλευράς, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο Επίσκοπος Μητροφάνης (Σερβική Εκκλησία), ο Επίσκοπος Ιωάννης-Κασιανός (Ρουμανική Εκκλησία) και ο Επίσκοπος Andriy (Ουκρανική Εκκλησία). Συμμετείχαν επισης, ο π. Anthony Lohale, υπεύθυνος Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος υπεύθυνος Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά.
Το γεύμα ήταν θαυμάσιο και οι συζητήσεις περιεστράφησαν γύρω από τα θέματα: Ευθανασία. Εκτρώσεις. Μετανάστευση και πολιτική κατάσταση στον Καναδά.
Συμφωνήθηκε, οι δύο Εκκλησίες, Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη να ενεργούν πάντονε από κοινού για τα θέματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.