Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Εκεί έφερε τα πράγματα ο Βαρθολομαίος: Να ξυλοκοπούνται ιερέας-πιστοί από την "νέα εκκλησία" που δημιούργησε!

Ξυλοδαρμός Ιερέα και γυναίκας από παράγοντες της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ)



Ξυλοδαρμός Ιερέα και γυναίκας από παράγοντες της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ) σε χωριό της περιφέρειας Τσερνίγκοφ (βίντεο)

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο απολαύων κακής φήμης στην επαρχία Νέζιν και τελών σε καθεστώς αργίας ιερομόναχος Λεόντιος σε συνεργασία με εκπροσώπους της μη αναγνωρισμένης ανά τον κόσμο ΟΕΟ και με υποστήριξη της αστυνομίας έκοψε κλειδαριές του τοπικού Ι. Ναού στο χωριό Πριπούτνι, του δήμου Ιτχνιάν (περιφέρεια Τσερνίγκοφ).
Καίτοι οι σχισματικοί έφεραν μαζί τους νομικό, αποδείχθηκε ότι στερούνται κάθε νομικής βάσεως για να διεκδικήσουν το Ναό. Μόλις όμως ο εφημέριος του Ναού και οι ενορίτες προσπάθησαν να
αποτρέψουν τους δράστες, σε βάρος τους ασκήθηκε βία, κάτι το οποίο καταγράφηκε στο βίντεο. Ενορίτισσα μέλος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τραύματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας και υποψία εγκεφαλικής διάσεισης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Άλλωστε την έδειραν καλογυμνασμένοι νέοι, αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές. Αυτή τη στιγμή διασαφηνίζονται λόγοι, για τους οποίους η αστυνομία τους άφησε να προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες.
Το περιστατικό στο Πριπούτνι απέδειξε ότι οι θιασώτες της «ΟΕΟ» της περιφέρειας Τσερνίγκοφ διέρχονται μια βαθιά κρίση. Άλλωστε για να σπάσει τις πόρτες του Ναού έφθασε η ίδια μικρή χούφτα οπαδών του σχίσματος, η οποία περιοδεύει με τον ίδιο σκοπό σε όλη την περιφέρεια.
Σε τελική ανάλυση οι αστυνομική διαπίστωσαν την απάτη εκ μέρους του Λεοντίου, ο οποίος δεν κατέχει δικαιώματα ιδιοκτησίας επί του Ναού. Ακόμη περισσότερο, βάσει του αιτήματός του κατατέθηκε καταγγελία στην ανακριτική αρχή για διάπραξη πλαστογράφησης εγγράφων από αξιωματούχους της περιφέρειας.
Σε όλους του παρόντες εξηγήθηκε για άλλη μια φορά ότι ο ιερομόναχος Λεόντιος, ο οποίος προκάλεσε τα ως άνω, τέθηκε σε καθεστώς αργίας μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού δικαστηρίου Νέζιν, που τον καταδίκασε για ποινικό αδίκημα σε πενταετή φυλάκιση με σωφρονιστική περίοδο τριών ετών.
Τέλος, ο κλήρος της εκκλησιαστικής επαρχίας Νέζιν της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τέλεσε ιερή ακολουθία στο Ναό και άλλαξε τις χαλασμένες κλειδαριές των πορτών του Ναού.
Μετάφραση για την ιστοσελίδα gr.pravoslavie.ru Βασίλειος Μεταφράστοβ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.