Ο Ποροσένκο υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί Ουνίτες επίσης προσεύχονταν για τον Τόμο και ως εκ τούτου «ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές μας».
Την 1η Σεπτεμβρίου ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο επισκέφτηκε την ελληνόρυθμη καθολική λειτουργία στη Ρώμη, αφιερωμένη στην 50ή επέτειο του αγιασμού του ναού της Αγίας Σοφίας. Μετά τη Θεία λειτουργία, κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε την UGCC (Ουκρανική Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησιά) και την ΟCU.
Ειδικότερα, ο Ποροσένκο σημείωσε ότι «η εκκλησία της Αγίας Σοφίας της Ρώμης είναι σύμβολο της ανεξάρτητης Ουκρανίας. Αυτό το χρυσό μωσαϊκό είναι σύμβολο του μέλλοντος της Ουκρανίας και όλοι οι άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί εδώ ποθούν την ελεύθερη Ουκρανία».
Επιπλέον δήλωσε ότι «σήμερα η Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ενότητα του κράτους. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα, ότι είναι και η ενοποίηση των εκκλησιών μας, είμαι εδώ ως ορθόδοξος, οι περισσότεροι εδώ είναι οι Ελληνόρυθμοι Καθολικοί, αλλά είμαστε μαζί επειδή προσευχόμαστε για την Ουκρανία».
Ο Πετρό Ποροσένκο πιστεύει επίσης ότι «ο Κύριος μας έστειλε πολύ σοφούς ιεράρχες – τον Πατριάρχη Σβιατοσλάβ και τον Μακαριώτατο Επιφάνιο. Είναι ωραίο ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, είναι καλό που διαπραγματεύονται, είναι ωραίο που συντονίζουν τις ενέργειές τους».
Ταυτόχρονα, ο Ποροσένκο υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί Ουράνιοι προσεύχονταν επίσης για τον Τόμο: «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όταν ο Κύριος μας έστειλε τον Τόμο, αυτοί οι άνθρωποι προσεύχονταν γι’ αυτό και ο Κύριος άκουσε τις προσευχές μας».

Νωρίτερα η ΕΟΔ έγραψε, ότι ο Πέτρο Ποροσένκο, που ονομάζει τον εαυτό του «ορθόδοξος Ουκρανός», συμμετείχε στη λειτουργία των ουνιτών, η οποία έλαβε χώρα στο χωριό Stradchi της Περιφέρειας του Λβιβ.