Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Άγ. Ιωάννης Μαξίμοβιτς: Όταν ..."έδωσε το παρόν" σε εκδηλώσεις Halloween
Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς και η αντίδρασή του όταν έμαθε για τις εκδηλώσεις του Halloween
Στήν Αμερική υπάρχει ένα έθιμο κατά το οποίο διοργανώνουν πανηγυρισμούς Halloween όπου οι νέοι βρίσκουν την ευκαιρία να ντυθούν με στολές μάγων, δαιμόνων, φαντασμάτων και να επικαλούνται σκοτεινές δυνάμεις....
Μία ομάδα Ρώσων διοργάνωσαν μία τέτοια εκδήλωση, ένα σαββατόβραδο, ενώ στον καθεδρικό Ναό του Σαν Φρανσίσκο γινόταν η πρώτη ολονυκτία πρός τιμήν του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης.Μέ λύπη παρατήρησε ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς ότι πολλοί έλειπαν από την ολονυκτία. Μετά από την ακολουθία λοιπόν πήγε στον χώρο όπου ήξερε ότι θα γινόταν η χοροεσπερίδα, μπήκε στην αίθουσα αφήνοντας έκπληκτους τους παρευρισκομένους με την παρουσία του εκεί !
Η μουσική αμέσως σταμάτησε, ενώ ο Άγιος ξεκίνησε σιγά - σιγά να περιφέρεται στόν...χώρο παρατηρώντας τα πρόσωπά τους! Δεν είπε κουβέντα αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας γιατί μόνο με την σεβάσμια παρουσία του μπόρεσε να κεντρίσει τις συνειδήσεις των παρευρισκομένων κάτι που ήταν φανερό από την ολοφάνερη κατάπληξη όλων! Αποχώρησε χωρίς να πεί λέξη και την επόμενη μέρα στην Εκκλησία "κατακεραύνωσε" όσους συμμετείχαν σε αυτήν την σατανική εκδήλωση και με ένα φλογερό κήρυγμα εξέφρασε την ιερή του αγανάκτηση ενώ κάλεσε όλους να ζούν ευλαβική Χριστιανική ζωή!

Πηγή: synaxipalaiochoriou.blogspot.com


Πόσο αθώο είναι το αμερικανόφερτο Halloween που προωθούν τα Jumbo!:

της Ελένης Παπαδοπούλου,
Πριν από περίπου δέκα χρόνια παρακολουθώντας μία σειρά στο χαζοκούτι της τηλεόρασης αμερικάνικης παραγωγής έμαθα για την γιορτή του halloween. Δεν μου έκανε καλή εντύπωση, αλλά δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία. Βλέπουμε πως ό,τι γίνεται στο εξωτερικό, και ειδικά στην Αμερική, μετά από μερικά χρόνια έρχεται και σε αυτή την πονεμένη Ελλάδα.
Με πίκρα διαπίστωσα πως γιορτάζουμε και εδώ στον ελληνορθόδοξο ιερό τόπο μας, όπου έχουν μαρτυρήσει τόσοι Άγιοι και τα χώματα που πατάμε είναι ποτισμένα με ηρωικές ψυχές, αυτή την σατανική γιορτή του halloween.

Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου.
Ο μύθος συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες είναι αυτός του Τζακ, ενός ανθρώπου που του αρνήθηκαν την είσοδο και στον Παράδεισο και στην Κόλαση. Ο Τζακ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ. Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του Παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην Κόλαση. Ο διάβολος, όμως, δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της Κολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.
Στις ΗΠΑ θεωρείται η πιο προσοδοφόρα εμπορικά εποχή του έτους, μετά τα Χριστούγεννα. Οι πωλήσεις από γλυκά, κοστούμια, διακοσμητικά αντικείμενα κ.λπ. για την ημέρα λέγεται ότι φθάνουν τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.
Βγαίνει η νεολαία το βράδυ ντυμένη με τερατώδεις αποκριάτικες στολές (μάγισσες, βρικόλακες, φαντάσματα κλπ) πάνε στα σπίτια και λένε : "φάρσα ή κέρασμα". Γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου και εκτός Αμερικής.

Αν και είναι έθιμο του δυτικού κόσμου, με τα χρόνια το halloween κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.Τους παροτρύνουν να μυηθούν στη μαγεία του halloween, να μεταμφιεστούν σε δράκουλες, μάγισσες, φαντάσματα και να πιουν το πότο τους σε «τρομαχτικούς» ήχους, διοργανώνοντας πάρτι σε όλη την Ελλάδα σε κέντρα διασκεδάσεως, με στόχο το κέρδος αδιαφορώντας για το πόσες ψυχές χάνονται, που δυστυχώς έχουν μεγάλη απήχηση από την νεολαία.
Διαφημίσεις παντού, αφίσες, ενημερώσεις και πολυκαταστήματα που εδώ και δύο μήνες έχουν τοποθετήσει στα ράφια τους αυτές τις στολές και τα αξεσουάρ για να ετοιμαστούν όλοι για την σατανική βραδιά της 31ης Οκτωβρίου.
Μόνο ντροπή μπορώ να νιώσω που επιτρέψαμε σε κάθε σατανική λατρεία να μπει τόσο απλά και να ριζωθεί στην πονεμένη Ελλάδα μας. Εύχομαι να μην τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας και να μας λυπηθεί ο Θεός σώζοντάς μας από τον βούρκο που έχουμε πέσει.
Ελένη Παπαδοπούλου,

Πηγή: synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.