Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο νέος διώκτης των Ορθοδόξων Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επιμένει στην εκδίωξη των μοναχών, αδιαφορώντας για το κόστος

 

 Πηγή: Τὰ ἱστολόγια "Κατάνυξις", "Ακτίνες", "Ρομφέα", enikos


Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, πριν από μισή ώρα (το πρωϊ 29ης Ἰουλίου 2013), στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. 

Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται "ταμπουρωμένοι" τουλάχιστον 20 μοναχοί.

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και, την ώρα αυτή, προσέρχονται στο σημείο πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις, για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους.


«Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι ζηλωτές μοναχοί, που παραμένουν στο κτίριο μαζί με λαϊκούς-πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια. «Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας, επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε», αναφέρουν σε ανακοίνωση και προσθέτουν: "Να πάρουν τα ευρωπαικά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω απ' όσο πιστεύαμε".

Μέχρι χθες το βράδυ, εξάλλου, στο κονάκι υπήρχαν αρκετοί κοσμικοί για το Σαββατοκύριακο οπότε, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί περίμεναν να το εγκαταλείψουν, για να ξεκινήσουν την "επιχείρηση" εκκένωσης. 


1 σχόλιο:

  1. 1. Οι καταληψίες της μονής Εσφιγμένου είναι σχισματικοί διότι αυτοαποκόπηκαν από το εκκλησιαστικό σώμα του Αγίου Όρους, πράγμα που μπορείτε να το διαβάσετε από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους μέσα από την επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος: http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/ Διαπιστωτικό όργανο και δικαστήριο για τα πνευματικά θέματα των Αγιορειτών είναι η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης Αγίου Όρους. Αυτό το εκκλησιαστικό όργανο χαρακτήρισε και εγγράφως αυτό που ήταν ήδη γνωστό της πάσι, ότι οι εγκαταβιούντες εντός μονής Εσφιγμένου είναι σχισματικοί.

    2. Η παραβατική και βίαιη συμπεριφορά των ψευδοεσφιγμενιτών που σπάνε κεφάλια, χέρια και πλευρά με σιδηρολοστούς δεν σας ενοχλεί; Είναι πια γνωστές πολλές καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους: http://athosesfigmenou.blogspot.gr/2013/08/style-definitions-table.html
    Η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Διοικητής Αγίου Όρους, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Άρειος Πάγος κλπ έχουν ασχοληθεί με τα «έργα και ημέρες» των σχισματικών καταληψιών της ιεράς μονής Εσφιγμένου και τους έχουν καταδικάσει για πληθώρα αδικημάτων, π.χ. για παράνομες μεταβιβάσεις ακινήτων, επιθέσεις με σιδηρολοστούς εναντίον συνανθρώπων, καταλήψεις κτηρίων κλπ. Όλοι αυτοί κάνουν λάθος και μια χούφτα παλιοημερολογίτες έχουν δίκιο;;

    3. Προσφέρετε εδώ σαφή υποστήριξη στους σχισματικούς καταληψίες της μονής Εσφιγμένου, τους οποίους εμφανίζετε σαν δήθεν «υπερασπιστές» της ορθόδοξης κανονικότητας, πράγμα κωμικοτραγικό, ειδικά αν αναλογιστείτε όσα η ίδια η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους έχει εγγράφως εκθέσει γι' αυτούς: http://www.esphigmenou.gr/index.php?mid=5&sid=4&newsid=43 (κατεβάστε το αρχείο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.