Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έκδοση ακριβής και Ορθόδοξη θεώρηση της Κάρτας του Πολίτη, Ν. Πανταζή




ΑΝ καθίσουμε και σκεφτούμε λιγάκι πιο ήρεμα, πιο «χαλαρά» και πιο προσγειωμένα, θα δούμε πως η οποιαδήποτε «κάρτα του πολίτη», αλήθεια, δεν διαφέρει και πολύ από μία… τηλεκάρτα. Όλες οι κάρτες βέβαια, κάτι μεμπτό έχουν και παρέχουν τη δυνατότητα παρακολουθήσεως και καταχρήσεως προσωπικών δεδομένων. Καμία κάρτα δε βγήκε τυχαία και καμία δεν είναι στην ουσία τόσο «αθώα» όσο μερικοί νομίζουν.
Παρ’ όλα αυτά, είναι υλικό εκτός του σώματος και όχι ηλεκτρονικός πομπός εμφυτευμένος, χειρουργημένος μέσα μας. Άλλο πράγμα στο πορτοφόλι και στη τσέπη μας, και άλλο στις φλέβες μας και στο πετσί μας να επηρεάζει καταλυτικά το ψυχοσωματικό μας είναι…
Αν και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, συμφωνώ, υπάρχει σίγουρα το θέμα παραβιάσεως της προσωπικής ελευθερίας και έλεγχος διακινήσεως, συμπεριφοράς, αγωγής, διδαχής, πολιτείας και βιοτής, παρ’ όλα αυτά, μη ξεχνούμε, είναι και παραμένει ένα αντικείμενο, ένα κομμάτι πλαστικό, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεταχτεί, έστω και με αρκετή, δόση αγανακτήσεως, στο κάλαθο των αχρήστων!
Η περί ης πολύς ντόρος γίνεται κάρτα, ΔΕΝ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σώματός μας. Δεν είναι εμφύτευση, δεν είναι «χάραγμα»… Για αυτό και δεν πρέπει να το παρακάνουμε στο πανικό, στη
φοβία, υποψία και ανησυχία. Αυτοί βέβαια που την υποστηρίζουν και την «ευλογούν», μια μέρα θα διαψευσθούν και θα εκπλαγούν όταν μας πουν, «καλή η κάρτα, αλλά….» (αχ αυτό το «αλλά…») για να μη χάσεις τη κάρτα ή σου να μην σου την κλέψουν και κάνουν αυτοί χίλια-δυο εγκλήματα στ’ όνομά σου, καλύτερο και ασφαλέστερο είναι να σου την εμφυτεύσουμε διά χαράγματος = εγχειρήσεως και χειρουργήσεως!
Τότε θα τους πούμε…. “κάτω τα ξερά σας», πανάθεμά σας, δεν σας επιτρέπουμε να μας κάνετε ρομποτίστικα, πειθήνια οργανά σας! Να μας «κουρδίσετε» και να μας εκτελέσετε εν ψυχρώ ως άψυχα τηλεκατευθυνόμενα και τηλεχειριστήριά σας…
«Μα είναι ευεργετική», μας λένε, «θα γίνει εγκλημάτων περικοπή, παρανομίας συστολή, και συρρίκνωση παραβατικότητας...». Αμ, πως. Το βρήκαμε, γνωστό το παραμύθι. Πουλάει το κόλπο. «Για το καλό σας» μας λένε. «Για το καλό μας» μας έχουν φακελώσει. «Για το καλό μας» κι ο Πάπας, μας έχει υποδουλώσει. «Για το καλό μας» κι ο Πατριάρχης θέλει να μας ενώσει. «Για το καλό μας» θέλει και ο Εωσφόρος να μας πάρει μαζί του στη κόλαση. Να αναπαύεται και να παρηγορείται, βλέποντάς μας να βασανιζόμαστε μαζί του αιωνίως.
Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά και θέλει ωριμότητα πνευματική, αντιμετώπιση λογική, σοβαρότητα και εύθυνη. Υπευθύνως λοιπόν ως θεολόγος σας προτρέπω:
«Οι χρώμενοι τω κόσμω τούτω ως μη καταχρώμενοι· παράγει γαρ το σχήμα του κόσμου τούτου» (Α’ Κορ. 7, 31). Όσοι από μας ζούμε μέσα στον κόσμο, κάνουμε χρήση τη κόσμου. Έχουμε τηλεοράσεις, κομπιούτερ, κινητά («έξυπνα» κιόλας, τα οποία όμως καθιστούν εμάς τόσο ανοήτους και κουτούς όσο δε λέγεται…), αυτοκίνητα κλπ. Έχουμε κάρτες πιστωτικές, κάρτες τηλεφωνικές, κάρτες αδείας και ασφαλιστικές, κάρτες ένα σωρό.
Όσες διαμαρτυρίες κι αν κάνουμε, όσα συλλαλητήρια κι αν οργανώσουμε, όσες υπογραφές κι αν συλλέξουμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε το έργο τους, δεν πρόκειται να αναστείλουμε τα σχέδιά τους. Έστω και εάν μας λένε πως προσωρινά δεν θα κατατεθεί ή προς το παρόν δεν θα προχωρήσει η Κάρτα. Παγίδες και τεχνάσματα του διαβόλου. Κολπατζής ο παμπόνηρος «εξω απο ’δώ!» Οι διαταγές των γνωστών κέντρων των Εντολοδόχων όταν έρθουν εδώ, όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες θα σταθούν «σούζα» και θα υποταχτούν, δίχως μιλιά, δίχως «κιχ» είτε το θέλουν είτε όχι.
Όλα θα γίνουν κατά γράμμα, όπως τα προέβλεψε η Αγία Γραφή και ο Θεός που την ενέπνευσε. Λοιπόν; Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Ασφαλώς όχι.
Θα φωνάξουμε. Θα γαυγίσουμε, χωρίς όμως να δαγκώνουμε αλλήλους. Θα ενημερώσουμε. Θα προειδοποιήσουμε και θα σταθούμε με αγωνία ιερή, θεατές ξύπνιοι με εγρήγορση συνεχή και υποψία ασταμάτητη. Όχι καχυποψία. Υποψία. Καλή ανησυχία. Αγία έρευνα. «Ιερά Εξέταση» με την καλή έννοια, την αγαθή και Αγιογραφική, όχι την απάνθρωπη ιστορική και βάρβαρη παπική. Χωρίς ακρότητες και βιαιότητες. Χωρίς τρομοκρατίες και χουλιγκανισμούς. Χωρίς πανικούς και φανατισμούς.  
Εάν μας την επιβάλουν νομικά, μπορούμε κατά παραχώρηση να την πάρουμε «πιλοτικά» (για να χρησιμοποιήσω μοντέρνα δεσποτοκρατική έκφραση) υποτασσόμενοι στις «αρχές και εξουσίες» που επιτρέπει ο Θεός για σωφρονισμό μας. Εάν δούμε και αποδειχθεί στη πορεία, συν τω χρόνω, πως όντως παραβιάζει τις ελευθερίες μας και μας εμπλέκει φοβερά σε γρανάζια της Σιωνιστικής παγκοσμιοποιήσεως, τότε την πετάμε στα σκουπίδια, την καίμε.
Το άλλο θέμα είναι, ποιος θα έχει τη σοφία, την ανδρεία και τη σύνεση να μην πέσει δέσμιος και υπόδουλος των συμφερόντων, των δικαιωμάτων, των προτερημάτων και των ευκολιών που η Κάρτα του Πολίτη απλόχερα θα υπόσχεται και ασφαλέστατα θα προσφέρει στον κάθε συμπολίτη. Και η ατομική ενέργεια, για καλό της ανθρωπότητος εφευρέθηκε αλλά όταν έπεσε σε λάθος χέρια, εξελίχτηκε σε ατομική βόμβα, μανιτάρι της Αποκαλύψεως να αφανίζει γενεές ολόκληρες από προσώπου γης…
Έρχεται τώρα και η κάρτα αυτή, η «νέα» ταυτότητα, παραμύθι παλιό να μας πουλήσει. Θέλω να έχουμε υπ’ όψιν, πως κάθε σχέδιο Σιωνιστικό, κάθε κόλπο αντίχριστο και εσχατολογικό, κάθε επίτευγμα νεοεποχίτικο και εφεύρημα επιστημονικό, δεν θα παρουσιαστεί ποτέ με το αληθινό του πρόσωπο, το πραγματικό και παρασκηνιακό, αλλά πάντοτε τάχα «για το καλό της ανθρωπότητας», την ωφέλεια, ασφάλεια και ειρηνική διαβίωση του κοινωνικού συνόλου. Πάντοτε κάτω από την «ομπρέλα» της ατομικής και συλλογικής προστασίας, για πάταξη της τρομοκρατίας, καταπολέμηση της παρανομίας, έλεγχο της εγκληματικότητος, καταστολή της παραβατικότητος κλπ, κλπ….
Έτσι και για την κάρτα τούτη, την επονομαζόμενη «του πολίτη», (άστοχος ο όρος διότι φυσικά και θα είναι του πολίτη και όχι του εξωγήινου ή του ερημίτη και στυλίτη ή του ουρανοπολίτη, ο οποίος δεν υπόκειται πλέον σε έλεγχο ηλεκτρονικό και διακυβερνητικό…) αποφεύγουν την αληθινή και αποκαλυπτική ονομασία και ουσία η οποία είναι «Ηλεκτρονική Ταυτότητα», προφανώς για να αποφύγουν πάλι την αντίσταση και το ξεσηκωμό των Πιστών.
Όσοι ανύποπτα και ανεπίτρεπτα επικαλούνται «τα καλά και ωφέλιμα» όχι «ταις ψυχαίς ημών» αλλά «ταις κυβερνήσεσιν ημών» και τη προσωπική, κοινωνική ασφαλεία ημών, αυτοί πέφτουν θύματα ακούσια, της πλάνης της εσχάτης, της παγίδος της καλοστημένης, μετά καρδίας φοβερά αφηρημένης…
Ναι μεν, αλλά… Ναι μεν, έχει «τα καλά της» αυτή η κάρτα, δεν αντιλέγω. Το θέμα είναι σε ποιών ασυνειδήτων τα χέρια θα πέσει και ποιών σκοτεινών δυνάμεων τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει. Καταλαβαίνω τα κοινωνικά οφέλη. Τρομάζω την πνευματική ζημία και ακόμη περισσότερο ανατριχιάζω στην απάθεια κάποιων Ορθοδόξων Πιστών που την διαφημίζουν και την προωθούν, εν ονόματι «της αξιόπιστης επιστημονικής μαρτυρίας των δημιουργών της» πως ΔΕΝ περιέχει το 666.
Δεν είναι εκεί το θέμα. Ούτε και ο ίδιος που τα γράφω αυτά πιστεύω πως περιέχει τα περιζήτητα τρία εξάρια. Και τι μ’ αυτό; Οπτική μας γωνία δεν πρέπει να είναι κάποιος Αγιογραφικός «γρίφος», κάποια ανεκπλήρωτη Προφητεία η οποία δυστυχώς υπόκειται στην προσωπική ερμηνεία του καθενός. Η ουσία είναι ποιους «σκοπούς» υπηρετεί, ποια «μέσα αγιάζει». Αυτό να μας τρομάζει.
Πάνω απ’ όλα, το ξανατονίζω, το υπογραμμίζω, ΔΕΝ θα δεχτούμε με τίποτα, «με καμία κυβέρνηση», από ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση, έστω κι αν αυτή συμβεί να είναι «Χριστιανική Δημοκρατία» ας πούμε, δεν θα δεχτούμε τίποτα εμφυτευμένο επάνω μας. Κανένα «χάραγμα» χειρουργικό.
ΕΑΝ δηλαδή, μας επιβάλλουν ως Νόμο την Κάρτα του Πολίτη, και την πάρουμε διακριτικά, διπλωματικά «φρόνιμοι ως οι όφεις», δεν θα είναι περισσότερο σατανική από τη κάρτα που ήδη κουβαλώ επάνω μου, στο τσεπάκι του θώρακα και της καρδιάς, το σκοτεινό πλαστικό εργαλείο της Τράπεζας εντολοδόχων που κατευθύνουν τις τύχες των κρατών και κηρύσσουν την έναρξη πολέμων και ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ τους πάντες και τα πάντα ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ και ΟΦΕΙΛΕΣ. Δεν θα είναι περισσότερο σατανική από τον υπολογιστή, μέσω του οποίου καταγράφουν τα ΠΑΝΤΑ για μας και για τους αγαπητούς μας, πληροφορίες τις οποίες εμείς οι ίδιοι απλόχερα σκορπούμε, νομίζοντας πως υπάρχει μυστικό και ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο. Η Legion των Anonymous ζει ανάμεσά μας. Καταγράφει τις κινήσεις μας, τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς μας.
ΕΑΝ όμως έρθει η στιγμή (που ΘΑ έρθει και είναι πολύ κοντά μας) και ΔΙΑΤΑΞΕΙ η Πολιτεία τον Πολίτη: "ξέρεις, αυτή τη κάρτα του Πολίτη, βρε Αλήτη, για να μη τυχόν τη χάσεις και τη βρει άλλος και καταχραστεί τα πάντα με πρόσβαση εγκληματική παντού, για αυτό θα σου την ΕΜΦΥΤΕΥΣΟΥΜΕ στο δεξί σου χέρι ή το "δόξα πατρί" για να μην μπορούν να σου την κλέψουν, εκτός εάν σε υπνωτίσουν ή... σε αποκεφαλίσουν. «Κατάλαβες ρε ζώο;» θα μας πουν…
Θέλω να πω, ΤΟΤΕ θα ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ το χάραγμα, την οποιαδήποτε εμφύτευση. ΤΟΤΕ μαρτύριο και διωγμός. Όλα τα άλλα πετιούνται πολύ εύκολα στα σκουπίδια. Όσοι έχουν τα κότσια να αρνηθούν την οποιαδήποτε τεχνολογική "εφεύρεση" και κάρτα από τώρα, τότε αυτοί θα υποστούν πρόωρο πόλεμο και εκούσιο διωγμό, "μηδενός διώκοντος"... Καλό θα είναι λοιπόν να κρατάμε πισινή, να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και να δούμε τελικά που το πάνε…
Όσον αφορά αυτούς που αποδίδουν μία αλληγορική έννοια του «χαράγματος» και όχι πραγματική, αυτοί τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και τίποτα να αποφύγουν. Ας πάρουν λοιπόν μέσα τους, με εγχείρηση ειδική το «χαπάκι»-«τσιπάκι», το «μικροτσίπ», και στο δεξί, και στο μέτωπο και όπου αλλού θέλουν και ας μας αφήσουν εμάς ήσυχους στην αγωνία μας και εμπιστοσύνη στο Λόγο του Θεού και όχι σε λόγο επιστημόνων.
Είναι άκρως ενδεικτική και ανατριχιαστική συνάμα, με έπαρση εωσφορική, η δημόσια τηλεοπτική δήλωση που έκανε κάποιος διάσημος επίσκοπος και λίαν αηδιαστικός δεσποτοκράτης, θέλοντας να δείξει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πνευματικής μας απειλής, «όταν βγεί το 666, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, εγώ θα το πάρω πάνω μου σε όλο μου το ράσο!»
Τέτοια επισκοπική νοοτροπία να τη βράσω! Τέτοια ανευθυνότητα και απάθεια, μάλλον δυσφημίζει το ράσο, εξευτελίζει το Ευαγγέλιο και ατιμάζει την Πίστη! Θα βρεθούν όμως και τέτοιοι. Θα πλανηθούν, όχι μόνο οι αθεόφοβοι εκπρόσωποι του Θεού, μα και οι εκλεκτοί!
Πολλά θα δουν τα μάτια μας, και αν όχι τα δικά μας μάτια, τουλάχιστον τα μάτια των παιδιών μας. Αυτά προσπαθούμε να προστατέψουμε. «Διό Άχραντε Θεοτόκε, αεί συν ζωηφόρ Βασιλεί και τόκω ζώσα, πρέσβευε διηνεκώς, περιφρουρήσαι και σώσαι, από πάσης προσβολής εναντίας την Νεολαίαν σου· την γαρ σην προστασίαν κεκτμεθα».
Ο Αντίχριστος επί θύραις, και σαν πρόσωπο, και σαν σύστημα, και σαν Πάπας, και σαν Παγκόσμια Θρησκεία, την Πανθρησκεία του Οικουμενισμού! Αυτό δείχνουν τα σημεία. Για όσους βέβαια τα παρακολουθούν. Για όσους «δεν τους νοιάζει» και «περιμένουν το δικό τους μονάχα τέλος», (με αρκετή δόση ατομισμού) προσμένουν άμποτε να ‘ρθει μόνο «ο δικός τους Χριστός», για αυτούς μονάχα, δικαίωμά τους! Ας συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν…
Για όνομα του Θεού όμως, ας μη μας βρίζουν. Δεν είμαστε εμείς οι εχθροί της Αληθείας, ούτε οι προδότες της Πίστεως και καταφρονητές των Πατέρων. Κοινός μας εχθρός, ο Οικουμενισμός. Εκεί ας εστιάσουμε τις δυνάμεις μας, εκεί να επικεντρώσουμε την επιθετικότητά μας. Και όπως λέει ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος, τα ερμηνευτικά μας, ας τα αφήσουμε για τους θεολόγους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.