Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Μήνυμα αφύπνισης ως προς τα ΣΚΟΠΙΑ έστειλε ο Θεσ/νίκης Ανθιμος. Για τον Οικουμενισμό όμως;




Μήνυμα φύπνισης γιὰ τὴν ἀντιμετώπιση τν προκλήσεων ἀπὸ τὰ Σκόπια (ὡς νὰ εἶναι κάποιος ἀξιωματοῦχος τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν), γνωρίζει νὰ στέλνει ὁ Θεσσαλονίκης νθιμος.
Πότε, ὅμως, θὰ θελήσει νὰ λειτουργήσει καὶ ὡς Ἱεράρχης; Πότε δηλαδή, θὰ στείλει κάποιο μήνυμα ἀφύπνισης στὸν Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη γιὰ τὶς αἱρετικές του προκλήσεις; Ἀσφαλῶς ΠΟΤΕ, γιατὶ εἶναι σημαίνoν μέλος τῆς Νέας Ἐκκλησίας τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (πάλι προχθὲς ἦταν παρὼν στὶς ἐκδηλώσεις ὑπὲρ τοῦ Πατριάρχη).
Μήπως, ὅμως, ἡ θλιβερή του δράση, ξυπνήσει τοὺς ἀντι-Οἰκουμενιστές, ποὺ κοινωνοῦν μαζί του;

Πηγή: Agioritikovima




Μήνυμα αφύπνισης για να αντιμετωπίσουν τα ΣΚΟΠΙΑ έστειλε ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος από τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Επανωμής

του Γιώργου Νταλιάρη

Την αφύπνιση των Ελλήνων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις από τις γειτονικές χώρες και ειδικά από τα Σκόπια και την Τουρκία έστειλε σήμερα το πρωί από τον πανηγυρίζοντα
Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Επανωμής ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος.
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης βρέθηκε στο Ναό της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ως Τοποτηρητής μετά την κοίμηση την Μεγάλη Εβδομάδα του μητροπολίτη κύρου Προκοπίου.
Ο κ.Ανθιμος στο κήρυγμά του αφού αναφέρθηκε στο βίο του του Αγίου που σήμερα εορτάζει και τιμά η Εκκλησία μας, και είπε χαρακτηριστικά πως στους τρεις αιώνες των διωγμών 20 εκατομμύρια Χριστιανοί μαρτύρησαν για την πίστη τους.
Παράλληλα, στάθηκε στις προκλήσεις των Σκοπίων που εποφθαλμιούν την Μακεδονία και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουν εδάφη μας. Θέλουν να φτάσουν μέχρι τον Όλυμπο και να μοιραστούν τα εδάφη αυτά με την Τουρκία».

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Επανωμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.