Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οικουμενιστικό δηλητήριο στον Καναδά από τον Μητροπολίτη Τορόντο

Οικουμενιστικό δηλητήριο στον Καναδά από τον Μητροπολίτη Τορόντο


Σχόλιο των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις: Ντοπή και κρίμα για τον Άγιο Τορόντο! Ούτε λόγος για μετάνοια, για επιστροφή, από την αίρεση και την βεβαία απώλεια; Έφτασε στο σημείο να δεηθεί στον Κύριο να κάνει "τα στραβά μάτια"; Αρχής γενομένης με τους απαράδεκτους από κανονικής απόψεως μικτούς γάμους, όπου επιτρέπεται να συμπροσεύχονται και "ιερείς" των άλλων δογμάτων, δηλαδή των αιρέσεων ακόμα και ραββίνοι!!!
Διαμαρτυρόμαστε γιατί  ενώ θα έπερεπε να είναι θεματοφύλακας της ιερής Πίστης των Αποστόλων και των αγίων Πατέρων, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες, δυστυχώς αυτός τους παραβιάζει και τους καταλύει. Διαμαρτυρόμαστε γιατί "τους αρετικούς δεν τους μνημονεύουμε μέσα στην Εκκλησία κατά τις ιερές ακολουθίες"

Μάλιστα οι κανόνες είναι αυστηροί. Κάθε πιστός μπορεί να προσεύχεται για τους αιρετικούς να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία, αλλά όχι μέσα στις ιερές ακολουθίες. Στις ιερές ακολουθίες μνημονεύονται μόνο οι ανήκοντες στην Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Τώρα με την εγκύκλιό αυτή, ο Μητροπολίτης Τορόντο, δηλητηριάζει ύπουλα με το οικουμενιστικό δηλητήριο τις ψυχές των πιστών, δεόμενος να σώσει ο Κύριος τη Βασίλισσα, ενώ παραμμένει αμετανόητη στην αίρεση; Υπάρχει σωτηρία για τον αμετανόητο αιρετικό; Άραγε ποιό νεωτερισμός επιχειρείται να επιβληθεί; 
Ευχόμαστε καλή μετάνοια στον  Άγιο Τορόντο, να εννοήσει την πλάνη και να επανορθώσει άμεσα. Η εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο δεν είναι πάνω από την πίστη. Αρκετά!


19 Αυγούστου, 2016
Ευλαβεστάτους Iερατικώς Προϊσταμένους Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων της Ι. Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά)
Αγαπητοί εν Κυρίω
Η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγ. Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας. Εσωκλείω μία απλή ευχή, ελληνιστί και αγγλιστί, την οποία παρακαλώ να αναπέμψετε πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, 2015, προτάσσοντες μόνο την Δέηση “Του Κυρίου δεηθώμεν”, επί τη εορτή του 60ου Ιωβηλαίου της Αυτής Μεγαλειότητος Βασιλίσσης Ελισάβετ.
Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.