Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Οικουμενιστική προσευχητική λιτανεία στο κέντρο του Όσλο στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα

Καὶ δυστυχῶς, τὴν πρόσκληση γιὰ τὴν συμπροσευχὴ τὴν ὑπογράφει πνευματικοπαίδι τοῦ ἀντι-Οἰκουμενιστῆ πρωτοπρεσβύτερου, ἀείμνηστου Γέροντα Κωνσταντίνου Παλαιολογόπουλου, ὁ ὁποῖος ἀποτειχίστηκε ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ἀμβρόσιο, ἀντιδρώντας τότε, στὶς Οἰκουμενιστικές του ἐνέργειες!

Ὁ Οἰκουμενισμὸς σαρώνει, ἀλλὰ οἱ Ποιμένες σιωποῦν!

Φωτογραφία από παρόμοια συμπροσευχή στις 17 Αυγούστου 2014



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eλληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας:

«Aναβιώνει φέτος, μετά από πολλά χρόνια, η παλιά παράδοση της συμμετοχής της Ενορίας μας στην ετήσια περιπλάνηση στις εκκλησίες της περιοχής μας (Hammersborg Torg).


Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για την χριστιανική ενότητα (18-25 Ιανουαρίου) που οργανώνεται για πολλά χρόνια υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών.
Οι Ενορίες λοιπόν που βρισκόμαστε στο κέντρο του Όσλο θα συμμετάσχουμε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00-21.00 σε προσευχητική λιτανεία από εκκλησία σε εκκλησία, με σκοπό την γνωριμία όλων αφ’ενός και τη διάθεση για συνεργασία αφ’ ετέρου. Στην κάθε εκκλησία όπου θα σταματά η πομπή, ο κάθε εφημέριος, κατά την δική του θεολογική και δογματική διδασκαλία θα τελεί και μια μικρή ακολουθία. Το σημείο εκκίνησης είναι η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου ΄Εντμουντ και το σημείο λήξης η Καθολική Εκκλησία του Αγίου Όλαβ.
Στην Εκκλησία μας η πομπή θα βρίσκεται περίπου στις 19.30.
Μετά τη λήξη της περιπλάνησης θα λάβει χώρα μια απλή δεξίωση με καφέ στο ενοριακό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Όλαβ.
Οι ενορίες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:  Latvian Lutheran Church, The Finnish Lutheran Church, Church of Norway, St. Edmund’s Anglican Church, St. Olav’s Catholic Church, American Lutheran Church, Church of Sweden in Norway, The Greek Orthodox Church of the Announciation.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και σας περιμένουμε στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Έντμουντ στην οδό Møllergata 30, στις 21 Ιανουαρίου, ώρα 19:00».
Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Λουκάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.