Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ακούει κανείς; Ο Πάπας στη Συναγωγή! Η Πανθρησκεία προελαύνει ακάθεκτη! Ανήκουμε, λέει, ΟΛΟΙ στην Οικογένεια του Θεού! Και στην "οικογένεια" του Διαβόλου Φραγκίσκε; Στην "οικογένεια" του Lucifer; Ποιοί ανήκουν;






Τη συναγωγή της Ρώμης, δίπλα στις όχθες του Τίβερη, επισκέπτεται σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί να είναι δρακόντεια. 

Η σημαντική αυτή κίνηση πραγματοποιείται 30 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη ενός ποντίφικα, του Ιωάννη Παύλου του Β΄, στο εβραϊκό τέμενος της ιταλικής πρωτεύουσας.


«Είστε, σε ό,τι αφορά στην πίστη, τα μεγαλύτερα αδέλφια μας»

τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους Εβραίους της Αιώνιας Πόλης.

«Όλοι μας ανήκουμε σε μία και μόνον οικογένεια, την οικογένεια του Θεού, ο οποίος μας συνοδεύει και μας προστατεύει, ως λαό του» πρόσθεσε.

Στην περιοχή γύρω από τη συναγωγή της Ρώμης, περισσότεροι από

800 καραμπινιέροι και αστυνομικοί εγγυώνται την ασφάλεια του ποντίφικα.

Στη σημερινή αυτή συνάντηση είναι παρόντες και εκπρόσωποι πολλών εβραϊκών κοινοτήτων άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και χωρών.

Πριν από έξι χρόνια είχε επισκεφθεί το εβραϊκό τέμενος της Ρώμης ο τότε πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στις 28 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια, ζήτησε να γίνει μία περαιτέρω κοινή προσπάθεια, ώστε να καταπολεμηθούν «προλήψεις και προσεγγίσεις οι οποίες προσβάλλουν όλους τους Εβραίους».




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.