Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Έντονες διαμαρτυρίες έξω από την Αρχιεπισκοπή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Ιερωνύμου και του Πάπα.





ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Δεν ανήκω σε αυτούς που επικροτούν ή προβάλλουν ακραίες θέσεις και πεποιθήσεις, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές άπτονται του ιερού χώρου της πίστεώς μας!
Όταν όμως ένα θέμα διχάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα, τότε έχουμε υποχρέωση όλοι, όσοι ασχολούμεθα με την λεγόμενη εκκλησιαστική ενημέρωση, να δίνουμε βήμα και να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτό το site. Χωρίς να θέλουμε να το παίζουμε αυθεντίες, θεωρούμε ως ηθικότερο και σωστότερο, να δημοσιεύουμε τα πάντα και κυρίως αυτά που συνήθως δεν γράφονται ποτέ.
Εντελώς συμπτωματικά σήμερα Τετάρτη, κατά το μεσημέρι, έγινα δέκτης μίας πληροφορίας οτι έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και επί της Αγίας Φιλοθέης, λαμβάνει χώρα έντονη διαμαρτυρία

χριστιανών συνανθρώπων μας, οι οποίοι διαφωνούν με το ταξίδι του Πάπα στην Λέσβο. Ρώτησα αν υπάρχουν άνθρωποι των ΜΜΕ για να καλύψουν το γεγονός και πήρα αρνητική απάντηση.
— Δεν υπάρχει κανείς –ή μάλλον φρόντισαν να μην υπάρχει κανείς,μου είπαν.
Όταν για ψύλλου πήδημα υπάρχει δημοσιογραφική και τηλεοπτική- φωτογραφική κάλυψη σε τέτοια θέματα φροντίζουν να μην υπάρχει ποτέ δημοσιογραφική κάλυψη.
Αυτή τη φορά το θέμα ήταν ενοχλητικό και αρκούντως ικανό να στραπατσάρει την ατσαλάκωτη εικόνα του… ενοίκου της Αγίας Φιλοθέης.
Σε χρόνο μάλιστα ελάχιστο, από την άφιξη των διαδηλωτών, κατέφθασαν παράλληλα και αστυνομικές δυνάμεις– ούτε ραντεβού να είχαν δώσει με τους… ταραξίες– για να τους περιορίσουν αλλά οι διαδηλωτές απάντησαν οτι θα φύγουν αφού ολοκληρώσουν το σκοπό τους και αφού πούν όλα αυτά για τα οποία ήλθαν έξω από την Αρχιεπισκοπή και να παραδώσουν μια σχετική έγγραφη διαμαρτυρία. Και τί δεν είπαν… Είχαν και ντουντούκα ,την οποία μοιράζονταν οι εκφωνητές των συνθημάτων και των διαμαρτυριών:
••» ΕΡΧΕΤΑΙ η οργή του Τριαδικού Θεού», φώναζαν,
•• «´Απιστε Ιερώνυμε, πούλησες την Ορθοδοξία και έφερες τον Πάπα..»
•• » Ιερώνυμε τα πούλησες όλα σήκω και φύγε, πριν σε βρεί η οργή του Θεού»
•• » Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε πάρε τους συμβούλους σου και δρόμο, προδώσατε την πίστη μας»
Δεν είμαι βέβαιος αν οι διαδηλωτές μεταξύ των άλλων που εκδφενδόνιζαν ακούστηκε να λένε:
••» Αρχιεπίσκοπε πάρε τ..... και δρόμο»
Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, Διευθυντή του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου που άκουσε καθαρότερα τα συνθήματα αυτά ή τον Αγιο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη( που το γραφείο του βλέπει στο πλακόστρωτο δρόμο της Αγίας Φιλοθέης) σε σημείο που αναγκάσθηκαν να πούν:
–Πώ πώ τί λένε…
Και αυτά που είπαν οι διαδηλωτές ήταν όντως βαριές κουβέντες, κυρίως για τον Αρχιεπίσκοπο.
Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να θεωρούνται ακραίοι αλλά ο λόγος που εξεστόμισαν όλα αυτά είναι η αντίθεσή τους προς τον Πάπα. Και η αντίθεση αυτή στηρίζεται σε όλα εκείνα που έχουν πεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός και τόσοι άλλοι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Είναι οι ίδιες απόψεις που έχουν κάνει πολλούς εκ των Ιεραρχών μας να εκφράσουν «στεντορεία τη φωνή»,την αντίθεσή τους σε αυτό το ταξίδι του Πάπα στην Ελλάδα.
Και όπως μας είπε ένας πολιός Αρχιερεύς της Εκκλησίας μας που δεν φημίζεται για τις ακραίες απόψεις του :
— Αναρωτιέμαι αν ο Πάπας αντιμετώπιζε κάτι ανάλογο με αυτό που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, στην Ιταλία ή κάπου αλλού, θα προσκαλούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για να τον συνδράμουν στο έργο του; Κάθε άλλο! Εμείς γιατί να του δώσουμε τόση αξία; Γιατί να τον βάλουμε μέσα στο σπίτι μας; Επειδή μας το ζήτησαν οι άθεοι πολιτικοί που μας έχουν κάνει του χεριού τους και μας κοροϊδεύουν;
— Και γιατί Σεβασμιώτατε δεν τα λέτε όλα αυτά στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί δεν τα λέτε στη Σύνοδο; τόλμησα να του πώ…
— Και τί θα βγεί; Μου απάντησε.. Τί νομίζεις οτι έχουμε να κάνουμε με τον Χριστόδουλο; Ο Χριστόδουλος άκουγε, έπαιρνε από λόγια και αν τον έπειθες έκανε πίσω… Τούτος( εννοεί τον Ιερώνυμο), σε ακούει και δεν μιλά και κάνει ό,τι έχει κατεβάσει το μυαλό του! Και αν του πάς και «κόντρα», τότε μαύρο φίδι που σε έφαγε.. Γιαυτό έχουμε βουλώσει το στόμα μας όλοι … Την ησυχία μας θέλουμε όλοι!
Θέλετε περισσότερα για το κλίμα που επικρατεί στην Αγία μας Εκκλησία;
Αηδία και αίσχος είναι οι μόνες λέξεις που τεριάζουν στην περίπτωση.
Πάντως όσο και αν δυσπιστούμε: Ναί,υπάρχει Θεός!

exapsalmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.