Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Νυν κρίσις εστί του κόσμου τούτου»!

 Πηγή: "vimaorthodoxia"
Η Πανορθόδοξη και ο Αγιορείτης Γέροντας Γοντικάκης



Απορίες δημιουργεί η στάση του Αρχιμ. Βασίλειου Γοντικάκη, Προηγούμενου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους αναφορικά με τη ζέση του να υπερασπιστεί την σύγκλιση της Πανορθόδοξης Συνόδου τον Ιούνιο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αγιορείτης Γέροντας, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερη εκτίμησης, από όλους τους εκκλησιαστικούς κύκλους, το τελευταίο διάστημα έχει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα ομιλιών σε ημερίδες και εκδηλώσεις για την Πανορθόδοξη στην Κρήτη.
Πριν από δέκα μέρες μαζί με φιλοπατριαρχικούς Μητροπολίτες και καθηγητές ευλόγησαν την
Πανορθόδοξη σε Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργάνωσε η Πατριαρχική Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου της Κύπρου.
Την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου είναι και πάλι ομιλητής στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων σε ανοικτή ενημέρωση σχετικά με την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Μαζί του και ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Ανέστης Κεσελόπουλος και ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς

Δημοκρατία έχουμε ασφαλώς και καθείς μπορεί να εκφέρει όποια άποψη θεωρεί ορθότερη, αναλαμβάνοντας βεβαίως και την ευθύνη των λεγομένων του, αλλά ουκ ολίγοι αναρωτιούνται πως από τη στιγμή που μια σειρά από αγιορείτικες μονές όπως οι Κουτλουμουσίου, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου, Καρακάλλου, Φιλοθέου και Γρηγορίου και αρκετοί μοναχοί μεμονωμένα έχουν εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την Πανορθόδοξη με επιχειρήματα, ένας διακεκριμένος Αγιορείτης Γέροντας έχει εξελιχθεί σε θερμό υποστηρικτή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.