Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Με κάθε επιφύλαξη... Και ο εναρξάμενος θρήνος των Οικουμενιστών!

Πηγή: "Τρελογιάννης"

Βρε δόξα σοι ο Θεός, εφωτίστηκαν!.

.
Ιεραρχία: Η Ρωμαιοκαθολική δεν είναι Εκκλησία.
«Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα»


1C31C7793405F460A2DAF612328A6E70
Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη την παρακάτω είδηση μέχρι να διαβάσουμε την σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος


   Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία αλλά ομολογία ή κοινότητα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική.

   «Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η Ιεραρχία με απόφασή της θα προτείνει όλες οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο περί των «σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» να αλλάξουν και όπου υπάρχει η λέξη «Εκκλησία», εκτός της Ορθόδοξης, για να προσδιορίσει τις σχέσεις με τις άλλους χριστιανούς αυτή να μετονομαστεί σε ομολογία και κοινότητα.

    Ετσι  π.χ. η φράση του κειμένου που αναφέρει ότι «αι προοπτικαί των θεολογικών διαλόγων της ορθοδόξου εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών εκκλησιών καί ομολογιών προσδιορίζονται πάντοτε επί τη βάσει των κανονικών κριτηρίων της ήδη διαμορφωμένης εκκλησιαστικής παραδόσεως» με την παρέμβαση της Ιεραρχίας θα πρέπει να αλλάξει και να αναγράφεται στο κείμενο: «αι προοπτικαί…. (…) της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων και ομολογιών….(..)».

    Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς επί δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος μετέχει στο διάλογο που διεξάγεται με την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ουδέποτε έχει εγείρει τέτοια θέματα. [σ.σ.: Ἂν ἀληθεύει αὐτό, τότε πράγματι ἀποτελεῖ εὐχάριστη καί ἐλπιδοφόρα εἴδηση. Διότι, ὅπως γνωρίζουν ὅσοι παρακολουθοῦν τά ἐκκλησιαστικά γεγονότα, τήν τελευταία δεπαπενταετία πολλές φορές ζητήθηκε ἀπό τήν Σύνοδο νά πάρει θέση στό ἐρώτημα: Εἶναι ὁ Παπισμός αἵρεση; Ἕνας ἀπό τούς πρώτους πού τό ζήτησε ἦταν ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης -"ὡς καθηγητής Πατρολογίας τοῦ Α.Π.Θ. Ἀλλά καί ἄλλοι πιστοί, ζήτησαν ἀπό τήν Σύνοδο νά πάρει θέση στό θέμα αύτό, καθόσον μάλιστα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων τότε (2001) εἶχε διακηρύξει ἐπίσημα ὅτι "ὁ Παπισμός δέν εἶναι αἵρεση· ἔχει μυστήρια καί βάπτισμα"!). Ἡ Σύνοδος ὅμως ἀπέφευγε νά ἀπαντήσει ἐπίσημα]. Όπως εκτιμάται άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ή Αρχιεπισκοπή Πολωνίας θεωρούν αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Άλλες όμως Εκκλησίες όπως το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ή το Πατριαρχείο Γεωργίας έχουν εκφράσει τις ίδιες θέσεις.

    «Δεν μπορούμε να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ ακόμη και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ο οποίος παρατήθηκε από την από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο πήρε αποστάσεις από τις "ακραίες αντιλήψεις" που εξέφρασαν οι λεγόμενοι συντηρητικοί Μητροπολίτες. Αντίστοιχη ήταν και η στάση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.

   Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αφαιρεθούν και οι αναφορές για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αλλά απορρίφθηκε.

______________________________________________________________________________Τό ἄρθρο ἐδῶ

Σχόλιο: Ἄς τά βλέπουν αὐτά οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστές κι ἀναλογίζονται πόσο μεγάλο κακό ἔχουν κάνει στήν Ἐκκλησία ἐπιμένοντας στόν χαρτοπόλεμο. Ἄν ἐφάρμοζαν ἐδῶ καί χρόνια τήν Ὀρθόδοξη στάση τῆς ἀπομακρύνσεως ἀπό τούς παναιρετικούς Οἰκουμενιστές, ἡ αἱρετική φατρία τῶν Οἰκουμενιστῶν θά εἶχε ἀφανιστεῖ. Ἐλπίζουμε, ἔστω καί στό παρά πέντε νά τό κάνουν, καί νά μή συνεχίσουν τήν ἀντιπατερική στάση τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.