Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Παιδιά συνελήφθησαν και προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς, επειδή μοίραζαν έντυπο που περιείχε έλεγχο για τον τοπικό Επίσκοπο!

 ΠΟΓΚΡΟΜ στην Λάρισα.

Παιδιά της εκκλησίας (μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) συνελήφθησαν και προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς.


  Σύμφωνα με πληροφορίες από Αγωνιζόμενους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Λάρισας, χθες (Κυριακή 15/5/2016) το απόγευμα, ενώ αυτοί (150 περίπου άτομα) είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο ΕΚΤΟΣ της "ζώνης απαγόρευσης συγκεντρώσεων" της αστυνομίας, και διαμαρτυρόταν ειρηνικά.




(ΣΧΟΛΙΟ:Για την απαγόρευση συγκεντρώσεων από τον τοπικό αστυνομικό Δ/ντή Λάρισας, γράψαμε προχθές -κάντε κλικ στον σύνδεσμο-: 



πέντε παιδιά (τα 4 από αυτά ανήλικα), μοίραζαν την Ορθόδοξη Χριστιανική εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ" (εκκλησιαστικό έντυπο που κυκλοφορεί νόμιμα),
λέγοντας τον χαιρετισμό Χριστός Ανέστη στους ανθρώπους και δίνοντας τους την εφημερίδα δωρεάν (υπόψιν τα παιδιά ήταν με τα καλά τους ρούχα και προηγουμένως είχαν εκκλησιαστεί σε άλλο ναό και είχαν μεταλάβει)
Το τεύχος της εφημερίδας που μοίραζαν οι 4 ανήλικοι μαθητές, διαβάστε το εδώ.

Στην επιστροφή της πομπής, αστυνομικοί, με επικεφαλής τον διοικητή του Α.Τ. (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε), συνέλαβαν τα παιδιά (τα οποία προσπάθησαν να προστατεύσουν το μικρότερο σε ηλικία παιδί -μόλις 11 ετών-, το οποίο τελικά τους ξέφυγε στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους μεγαλύτερους και έτρεξε να ειδοποιήσει τους γονείς του), και τα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών, κάποιοι αστυνομικοί με υπερβάλλοντα ζήλο ( ασφαλίτες με πολιτική περιβολή και ένστολοι), κατά την σύλληψη τους τα έβρισαν, τους έστριβαν βίαια τα χέρια πίσω από την πλάτη, πίεσαν το κεφάλι ενός παιδιού πάνω στο υπέρθερμο μαύρο καπό του τζιπ της ασφάλειας (που έκαιγε από τον ήλιο-το τζιπ φαίνεται στην φωτογραφία), 
τα παιδιά άκουσαν τους αστυνομικούς να αναζητούσαν να βρουν χειροπέδες για να τους τις περάσουν αλλά από συγκυρία δεν έβρισκαν, κρατήθηκαν στο τμήμα και τελικά τα απελευθέρωσαν γύρω στις 2 το μεσημέρι μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων τους και την γενική κατακραυγή πλήθους ευλαβών ορθοδόξων πιστών.

Στη συνέχεια τα παιδιά αυτά πήγαν στο νοσοκομείο για τα χτυπήματα που είχαν υποστεί, όπου λήφθηκαν και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε.
Όλα τα παραπάνω χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε παράνομο. 
Ήταν ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω εντύπου που κυκλοφορεί απολύτως νόμιμα, με εκδότη κλπ.

Μαζί με τα παιδιά συνελήφθηκε και μια κυρία την οποία οι αστυνομικοί θεώρησαν μητέρα τους(!), ενώ δεν ήταν (την βλέπετε κι αυτή στη φωτογραφία μέσα στο νοσοκομείο, αφού η βία που της ασκήθηκε κατά την σύλληψη της προκάλεσε
κάκωση στο χέρι της).

Για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία, παραθέτουμε τα αρχικά και τις ηλικίες των
συλληφθέντων ανηλίκων μαθητών :
Χ.Π. (11 ετών),  Π.Π. (13 ετών),  Π.Α.  (15 ετών),  Η.Π. (16 ετών)!
(Διευκρινίζουμε ότι ο 11χρονος ξέφυγε τελικά αλλά συνέλαβαν τον 20χρονο αδερφό του καθώς και μία κυρία).

Φλώρινα
Παραδόξως, ίδια αντιμετώπιση εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είχαμε και σε 2 εικοσάχρονους νέους στην Φλώρινα, πριν 3 εβδομάδες (Κυριακή των Βαΐων), όταν διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επίσκεψη του οικουμενιστή μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου. 
Επίσης συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για αρκετές ώρες, μέχρι να λήξουν οι εκδηλώσεις (για τις αντιδράσεις ευλαβών ορθοδόξων πιστών στην Φλώρινα, γράψαμε εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.