Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

"Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο"!




Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


ierarxia2016-8  Την έκτακτη Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου φέρεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, να ανακοίνωσε σήμερα στα Μέλη αυτής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
   Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της διεξοδικής συζήτησης για το μάθημα των θρησκευτικών στις Συνεδρίες της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος δεν πρόλαβε να αναγνώσει την εισήγησή του σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
 Ο Μητροπολίτης Γερμανός κ. Ηλείας φέρεται να είπε στον Μακαριώτατο να αναβληθεί αύριο η εκλογή για την πλήρωση της Ι.Μ. Άρτης, και να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα με την εισήγηση του Μητροπολίτη Σερρών.
   Τον λόγο έλαβε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος όταν στην ημερησία διάταξη υπάρχει εκλογή για χηρεύουσα Μητρόπολη δεν μπορεί να αναβληθεί.
  Στην έκτακτη Ιεραρχία του Νοεμβρίου εκτός από την εισήγηση του Μητροπολίτη Σερρών για την Αγία Σύνοδο, τα Μέλη της Ιεραρχίας θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στο θέμα των Θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.