Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μην συνεχίσετε τον άδικο διωγμό, ο λαός θα στραφεί εναντίον σας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΔΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ
ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Σεβασμιώτατε, ευλογείτε.
   
Δεν περιμέναμε ποτέ από σας, ένα πνευματικό τέκνο του Γίγαντα της Ορθοδοξίας, του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, να συμπεριφερθείτε έτσι σε έναν αδελφό σας. Σε έναν αδελφό σας, που τόλμησε να κάνει αυτό που δεν κάνατε εσείς ως Ποιμένες της Εκκλησίας και ως Προστάτες του ποιμνίου σας. Να διακόψει δηλαδή την μνημόνευσή σας, αφού εσείς μνημονεύετε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, μέγα Οικουμενιστή και αιρετικό κατά κοινή ομολογία μεγάλων συγχρόνων πατέρων και αγωνιστών της Ορθοδοξίας. Αντί να τον επαινέσετε γι’ αυτό, όπως επιτάσσει εξάλλου ο 15ος Ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας  Συνόδου,  εσείς τον εκδιώκετε  από το φυσικό του σπίτι, το μοναστήρι που έκτισε με τόσο κόπο εξ ολοκλήρου σχεδόν μόνος του με την συνδρομή πνευματικών τέκνων και αδελφών του.
   Μήπως ζηλέψατε, σεβασμιώτατε, τη φήμη του Ιωάννη Καλέκα που εκδίωξε κάποτε για τον ίδιο λόγο τον Άγ. Γρηγόριο τον Παλαμά; Μήπως δεν γνωρίζετε εκκλησιαστική ιστορία; Μήπως δεν διαβάζετε τους Πατέρες της Εκκλησίας μας; Αστεία τα ερωτήματα προς έναν Ιεράρχη!  Αλλά πιο αστεία ή μάλλον τραγελαφική η συμπεριφορά σας απέναντι στον σύγχρονο ομολογητή της πίστεώς μας π. Παΐσιο Παπαδόπουλο. Μόνο αν υποθέσουμε ότι έχετε χάσει τα λογικά σας, εξηγείται η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά από έναν Καντιωτικό Ιεράρχη. Έναν Ιεράρχη με ήθος και καλό όνομα!
    Υποβάλλουμε την παράκλησή μας να μην συνεχίσετε τον άδικο διωγμό του συγκεκριμένου Ιερομονάχου, διότι όλος ο λαός που παρακολουθεί τα εκκλησιαστικά δρώμενα, και συνειδητά έχει ταχθεί κατά του Οικουμενισμού, θα στραφεί εναντίον σας, όπως κι εναντίον κάθε επισκόπου που θα ακολουθήσει τις αποφάσεις της ληστρικής Συνόδου του Κολυμπαρίου  της Κρήτης και δη  την αιρετική πορεία  που έχει πάρει ο Οικουμενιστής Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Σε διαφορετική περίπτωση η τιμωρία όλων όσων αδίκως διώκουν όσους αγωνίζονται κατά της παναιρέσεως αυτής (σύμφωνα με τα λόγια του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς) θα είναι σκληρή. Οι καιροί ου μενετοί.


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.