Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κατά τον Μεσσηνίας: Η παρουσία των συλλειτουργούντων Επισκόπων δείχνει ότι έχουμε ενότητα Πίστεως!

Ας τα ακούσουν αυτά οι παντός καιρού Ἐπίσκοποι  και λοιποί αντι-Οικουμενιστές που κοινωνούν μαζί του!


Τα ονομαστήρια
του Μεσσηνίας Χρυσoστόμου

Με  κάθε λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία για την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, καθώς και για τα ονομαστήρια του , στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.


Τη Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Κοζάνης Παύλου, Άρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας
Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και των Επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου και Μεθώνης Κλήμεντος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Άγίου και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. “Ο Μακαριώτατος είναι μια ήσυχη φωνή, που, αν χρειαστεί, γίνεται δυνατή για το συμφέρον της Εκκλησίας και του λαού” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε δώδεκα νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ι.Μ. Μεσσηνίας.
Ευθύς αμέσως, δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

Στην εορτή παραβρέθηκαν η βουλευτής Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας, Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος και Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γεν. Περιφ. Αστυνομ. Δ/ντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Αδαμ. Μητρόπουλος, ο Αστυνομ. Δ/ντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Στ. Τουφεξής, ο υποδιοικητής της ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου Συνταγματάρχης Δ. Αρβανίτης, εκπρόσωποι του 9ου Σ.Π., του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής και άλλων τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.